Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Erna Solberg fikk fakta om sommel med Lierstranda

De mange og ofte helt unødvendige hindringene Lier har møtt fra myndighetene i forbindelse med utviklingen av Lierstranda var temaet da ordførerkandidat Helene Justad i dag orienterte høyreleder Erna Solberg.

Bildet over: Helene Justad og Erna Solberg blir orientert av styreleder Arnt Holberg i Eidos Eiendomsutvikling.

Det regnet. En håndfull høyrepolitikere og folk fra Eidos, selskapet som ivaretar mange av Lier kommunes interesser ved utviklingen av Lierstranda, ventet på høyreleder Erna Solberg. Hun var forsinket. Industriområdet på Lierstranda er synlig fra mange kanter, men vanskelig å finne veien frem til.

Det regnet enda mer. Plutselig kommer Erna Solberg og Trond Helleland småløpende gjennom regnet, som trommer på taket av partyteltet og river i veggene.

Lierstranda i dag

Et kjempeprosjekt

Så kan forestillingen begynne, og det første er en presentasjon av prosjektet:  Det omfatter bl.a. et stort antall boliger, betydelige næringsarealer og parkanlegg. Utviklingen av Lierstranda omfatter et område på ca. 1.000 daa som i dag benyttes til ulike typer industrivirksomhet, og er fra utvikler Gjelstens side tenkt utviklet til en ny by i forlengelsen av Drammen.

Lier kommune, som er pålagt å legge forholdene til rette for næringsutvikling, ga sin tilslutning til planen for snart tre år siden. – Vi hadde håpet det skulle vekke entusiasme, sa Helene Justad. Men slik gikk det ikke.

Lierstranda i går

Endeløse utsettelser

Planen ble møtt med en langsom saksbehandling der mange forskjellige instanser har utmerket seg mer med utsettelsesønsker enn med konkrete innvendinger. Det er mange som stikker kjepper i hjulene ved stadig å be om utsettelser. Derfor er det fortsatt helt i det uvisse når planene kan realiseres.

- De som i dag lider mest er næringslivet i Lier, skriver ordførerkandidaten i et notat om saken. Det er helt i pakt med Høyres grunnsyn. Det som er godt for næringslivet, er som kjent godt for Høyre, og ofte også for folk flest.

Erna Solberg lyttet lenge og oppmerksomt før hun slo fast at det er uakseptabelt med slike forsinkelser. Hun mente at behandlingen av slike saker burde flyttes fra Miljødepartementet til Kommunaldepartementet, et departement hun for øvrig selv ledet et knapt år fra oktober 2004.
Hun mislikte at Lier kommune følte seg tilsidesatt. - Det er de lokale politikerne som har best oversikt, sa hun.

Lierstranda i fremtiden? (Foto: Entasis)

For ordførerkandidat Helene Justad, som ikke akkurat har utmerket seg ved synlighet i halvåret som er gått siden Høyres nominasjonsmøte i februar, var møtet med Erna Solberg en anledning til å vise ansikt i sak som er svært viktig for Lier. Forhåpningen er at den mektige høyrelederen kan hviske noen i hovedstaden et ord i øret.

Erna Solberg har det travelt. Hun skal videre til Eiker der andre saker og andre mennesker venter på henne. Det regner fortsatt. En hjelpende hånd løfter en paraply og følger henne tilbake til bilen gjennom regnværet.

Og deretter hastet høyrelederen videre til nye avtaler i Nedre og Øvre Eiker.

Høyre Kommunestyrevalg Lierstranda

Flere saker fra arkivet

Lier før og nå

Mens konge, kronprins, statsråder og fylkesmenn suste forbi på åpningstoget i 1973, vinket folk på Lierstranda en ny og bedre tid velkommen. Trodde de.

Vil fylle ut Gilhusbukta

Den største grunneieren på Lierstranda, Eidos Eiendomsutvikling, inngår samarbeid med Gjelsten Holding om utfylling og utvikling av den ca. 200 dekar store Gilhusbukta i Drammensfjorden.

Ny leder i Lier Høyre

Lier Høyre hadde besøk av Erna Solberg da Ryno Andersen ble valgt til ny leder på årsmøtet forrige uke.

Lier Høyre feirer kommunevalget

Partikassa er slunken, men stemningen er høy når Lier Høyre i dag holder årsmøte med besøk av stortingsrepresentanter og andre nøkkelpersoner fra partiet.

Gjelsten frokostgjest i dag

"Morgendagens Lierstranda" var tema da en av Romsdalens største sønner, Kjell Rune Gjelsten gjestet Haugestad i dag.

Tusenvis av nye boliger på Lierstranda

Eidos eiendomsutvikling AS presenterte i dag tre spenstige og nytenkende forslag til fjordby.

Ikke-sosialistisk flertall ga sosialistisk flertall

Det konstaterer Ulla Nævestad og spør om valgordningen bør være slik.

Tre arkitektfirmaer former morgendagens Lierstranda

Eidos har valgt tre arkitektfirmaer til å delta i arbeidet med utvikling av Lierstranda. Bildet viser et tidligere forslag med fotballstadion på kommunegrensen.

Friske opp hukommelsen

Frp og Høyre forsøker å påberope seg ansvaret for utviklingen av Lierstranda

Går Godset for Lierstranda?

Strømsgodset har vraket Marienlysts gamle gress.

Tre liunger i det nye fylkestinget

Høyre, KrF og Frp har 22 representanter i det nye fylkestinget, og har dermed sikret seg flertall. Trond Johansen fra Lier KrF er en av de tre liungene som har fast plass.

Lierstranda 20. november 2005

På Lierstranda en kald søndag i november.

Diskusjonen om Lierstranda fylte Haugestad

Sjelden har så mange hørt at noen er uenig om så lite.

Fjordbyens fremtid

Fjordbyrådet ble i kveld orientert om forstudiet for utviklingen av en fjordby på Brakerøya og Lierstranda.

SIF hadde ikke bestemt seg

Strømsgodset vil velge Tangen eller Lierstranda. Ordfører Ulla Nævestad både tror og håper at SIF velger det siste. Les hennes kommentar til Liernett etter pressekonferansen i dag!

Ikke Godset-stadion i Lier

Strømsgodsets nye stadion blir ikke lagt til Lierstranda. Ny stadion på Sundland i Drammen skal være klar i løpet av 2009.

Lier Høyre har fokus på miljøet

Lier Høyre hadde fredag Børge Brende på besøk for å orientere om oppryddingen på Lierstranda og flomødeleggelser langs Lierelva.

Ulla med soleklar seier

Fikk over 64,1 % av stemmene! Og hun får også selskap av 18 partifeller i kommunestyret.

Ingen lovnad om gratis tomt

Ordfører Ulla Nævestad presiserer at Lier kommune verken har gitt SIF noen lovnader om gratis eller billig tomt

TV-tyver på Lierstranda

Verktøy og flere flatskjermer forsvant under et innbrudd på Lierstranda i natt.

Støtter Gjelstens planer

Formannskapet støtter Gjelsten Holding AS sine planer for utvikling av Lierstranda

- Det er ikke forskjell på Stortingsvalg og lokalvalg

- Det er jo akkurat de samme menneskene, politikken og meningene som er over alt. Enten det er storting, fylkesting eller kommune- og bystyre så er det helt likt.

Stjal hos Rema

Hentet av politiet på Lierstranda etter mistanke om tyveri

Lier Næringsråd skriker etter næringsarealer

I forbindelse med at nytt sykehus nå ser ut til å bli lokalisert i Drammen fremfor på Gullaug, vil Lier Næringsråd ha fokus på hvilken betydning dette har for næringslivet i Lier.

SIF-stadion på Lierstranda

Les Rådmannens foreløpige kommentar til Liernett.

Slik kan det bli på Lierstranda

Før eller senere vil det skje noe på Lierstranda, og mens vi venter har noen dyktige arkitektstudenter kommet med en rekke forslag.

Småpartiene fokuserer lokalt

Det dreier seg ikke om Siv, Erna og Jens, men lokalpolitikken var budskapet til både SV, Senterpartiet og Venstre på stands på Lierbyen i dag.

Lovende juniorfotball

- Bra gjennomført kamp av gutta, skriver trener Preben Krogh-Jacobsen i sin rapport til Liernett etter at Lier/Liungen hadde spilt 2-2 mot Solberg i dag

Gjelsten-stranda

Gjelsten vil bygge nytt Godset-stadion på Lierstranda

REMA 1000 overtar Lidl

REMA 1000 og Odd Reitan overtar Lidl-butikkene

NEDLEGGING AV ODDEVALL SKOLE?

Jeg tilhører ikke dem som villig vekk kritiserer politikerne som om de var annenrangs borgere. Tvertimot, de gjør sin sure samfunnsplikt for alle oss andre og får mest kjeft for det.

Glenn Solberg og DHK i ny E-finale

Dhk med Liung Glenn Solberg på laget er i Europa cupfinalen

Liervalgets to vinnere

At Helene Justad ledet Lier Høyre frem til rekordresultat, valgseier og ordførerklubba, er det ingen tvil om. Men Tonje Evju, som i spissen for Arbeiderpartiet fanget opp brorparten av stemmene de øvrige partiene mistet, har også grunn til å smile.

Står sammen om Drammensfjorden

Venstrelagene maner til samarbeid mellom kommunene for å gjøre regionen til en trivselregion for nyskapende næringsliv, med miljø og trivsel i sentrum

Lier Senterparti om Ulla-effekten

Blir spennende å se om det var Ulla-effekten som gjorde Høyre så store i Lier, skriver Senterpartiets ordførerkandidat Kirsti Marie Lager Lyngås.

Gratis tomt til Godset?

Strømsgoset har bedt Lier kommune om tomt til stadion og næringsareal

Inntrykk fra en valgkampåpning

Også i Lier ble åpningen av valgkampen uvanlig. I en felles valgkampåpning i kveld stilte hvert parti, bortsett fra to, med stand og ordførerkandidat foran rådhuset i Lierbyen.

Liunggjengen feirer 15 års jubileum

Liunggjengen feirer 15 års jubileum i år, og vil markere det med en konsert 12.oktober kl 19:00 i Sylling Aula.

To kvinner i førersetet

Etter Høyres fremgang blir som ventet Helene Justad ordfører, men noe uventet blir Venstres Nina E. Johnsen varaordfører -

Historielaget fikk flyhangarmodeller

Blant de mer originale gjenstandene Lier Historielag har mottatt til samlingene på bygdetunet er utvilsomt to modeller av flyhangarer som har vært i bruk i Lier.

Ullas dag på Høyres årsmøte

Visst var det årsmøte etter et vellykket valgår, og visst fortalte Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal om utfordringene fremover, men først og fremst var det Ullas dag.

Våg å satse på kultur i Lier

Rådmannsteamet i Lier kommune har planlagt hardhendte nedskjæringer i kommunens budsjett. Det ser ut til å gå særlig ut over kulturlivet. Kultursjef Ingeborg Rivelsrud har med denne bakgrunn kritisert de økonomiske rammevilkårene de sentrale myndighetene i Norge gir sine kommuner og hun har sluppet til i en stor artikkel i Drammens tidende. Dette har ikke gått upåaktet hen.

Vi rydder opp !

Miljøopprydding på Lierstranda er oppgave nr 1 ! All forurensning som innebærer miljømessig eller helsemessig risiko skal tas hånd om til lands og til vanns. (...)

Rørende enighet om samhandlings-reformen

Kommunestyresalen på Haugestad var i går fylt av ansatte innen helsesektoren i kommunen og politikere fra alle partiene. Lier KrF hadde tatt initiativ til møtet om samhandlingsreformen.

Riksvei, Lierstranda og skole

- Det er svært viktige saksområder for Høyre, sier Arnt Holberg (64), i gang med sin tredje periode som leder av lokallaget

SV og veisystemet i ytre Lier

Lier SV har i vårt program sagt at vi er for veisystem 1 i konsekvensutredningen, altså kort tunnel Dagslet - Linnes og fire felts vei fra Linnes til Amtmanns (...)

Trenger en seier

Samarbeidslaget Lier/Liungen, G-19, har gått på to klare tap på rad, men snur det mot Åssiden på søndag?

På de folkevalgtes agenda i januar

Noen av de viktigste beslutningene i Lier blir tatt på møtene i kommunestyret og formannskapet. Liernett forkorter veien til sakene som skal behandles.

Næringslivet kunne møtt politikerne

Næringslivet var svakt representert da nøkkelpersoner fra de politiske partiene stilte opp på møtet som Lier Næringsråd arrangerte på Haugestad mandag kveld.

Mye å spare på å velge riktig bensinstasjon

Liernett har kartlagt dagens bensinpriser.

Ivrige barn i regnvær

Fotballmoro på Sjåstadbanen

- Har ingen anelse om hvor stor Ulla-effekten har vært

Arbeiderpartiet kan i likhet med Høyre være fornøyde med årets skolevalg, hvor de hver stakk av med 1/3 av stemmene. Men Petter Dreier (Ap) tror det skal mye til før de puster Høyre i nakken førstkommende mandag.

Uverdig behandling

Både Ap s Bård Strand og SV s Jannicke Solheim mener myndighetene må løse problemet på Ventemottaket, ikke bare administrere det.

Populær turvei er blitt enda bedre

Gang- og sykkelveien på Drammensbanens trasé, der togene tøffet forbi fra 1872 til 1973, er oppgradert og blir nyåpnet denne uken.

Fra Lier til tinderangling i Jotunheimen

Folk i fjellet er så glad i gamle mennesker, sier Kari og Gunnar Langsrud. De flyttet fra Sylling i fjor, da Kari ble pensjonist. Så er de ikke noen vanlige pensjonister. Friluftsentusiastene elsker tinderangling. De bestiger topper i Jotunheimen. Fra sin praktfulle restaurerte bolig i fjellbygda Beito har de utsikt til flere av toppene

Reistad jenter 1990 Seriemestere

Reistad jenter 1990 vinner av regionserie A

Lier før og nå

På Lierstranda har alt og intet skjedd det siste hundreåret.

Fremad mot Høyre

Alt vel på Vestfronten.

Rekordtilstrømning til Eiksetra og Kanada

Til tross for lite snø var det en strøm av skiløperne til løypene i Kanada og rundt Eiksetra. I Kanada telte vi over 200 biler mellom 12.00 og 13.00 på søndag. Tilsvarende antall parkerte biler var det også på lørdag. På Eiksetra var bestyrerparet Avdal/Hafslund strålende fornøyde. -- Det var som på senvinteren, med kø ved kassen, helt til vi stengte klokka 16.00, sa Turid Avdal til Lier-nett. Og æren for at skiløpere fra Asker, Røyken og hele drammensområdet trekker til Lier, må i stor grad tildeles de dyktige løypekjørerne i Lier kommune. I Kanada ble skiløperne møtt av flotte, nykjørte spor på søndag morgen.

Slo tilbake

Ketil Verpelstad, Ole Chr Kristiansen og Deivydas Augustinovacius og Lier futsal kunne glede seg brakseier over serielederen i siste kamp i helgen.

Pågrepet for juks

Filmet teoriprøven med skjult kamera, fikk svarene fra hjelper på utsiden

- Ta Lierbyen i bruk!

Liers ordfører vil ha kommunens næringsdrivende med på å bringe nytt liv til det noe avblomstrede kommunesenteret.

DHK til semifinalen i europacupen

DHK tapte 29-26 mot HC Lovcen, men gikk videre til semifinalen i Europacupen

Biltyveri og flere innbrudd i biler

- Den som sover, synder ikke. Men røykenbøringen som sov i stjålet bil på Lierstranda, hadde mye på samvittigheten før han sovnet.

Glenn og DHK vant enkelt

Liung Glenn Solberg var stor, da Drammen knuste Sandefjord med 12 mål i Drammenshallen.

Liers nye kommunestyre

Her er navnene på de 49 som Liers velgere har bestemt at skal sitte i kommunestyret de neste fire årene. At Helene Justad (bildet) blir ordfører har nok de fleste allerede fått med seg.

Første hestehov!

Lierstranda lørdag.

Fortsatt blått flertall i Lier

Høyre gjør sitt beste valg noensinne og er fortsatt det største partiet i Lier, Arbeiderpartiet går mest frem, Fremskrittspartiet mest tilbake og Uavhengige Folkevalgte mister sin plass i kommunestyret.

Et godt liv – livet ut

Det ble fullt hus og stort engasjement på Haugestad i dag, der markeringen av den internasjonale Eldredagen var både informativ, inspirerende og underholdende. Fra venstre Kjersti Hennum, Helene Justad og Live Brekke.

- Arbeiderpartiet tar situasjonen på alvor

- Det er ingenting som er så lett som å være mot noe, for eksempel et flyktningmottak, skriver Bård Strand (Lier Arbeiderparti) i en kommentar til Per Vemorks (Lier Frp) innlegg tirsdag denne uken.

På husbesøk med Tonje, Petter, Martin og roser

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Tonje Evju og valgkampleder Petter Dreier (bildet) delte i går ut roser i håp om at velgerne skal gi partiet mulighet til å sikre at Lier unngår Helene Justads privatiseringslinje.

Lier Høyre redegjør

- Samhandlingsreformen trer i kraft 1. januar 2012. Målet med denne reformen er at helsetjenestene skal foregår nærmere der pasientene bor, fastslår ordførerkandidat Helene Justad.

Reservert for gående

KOMMENTAR: For bilister er ikke Kjellstadkrysset og nærmeste omgivelser spesielt vellykket. For gående er forholdene en katastrofe.

En bok alle liunger må ha

Årets julegave var reaksjonen da boken 'Lier sett fra oven' ble offisielt presentert på Lier Bygdetun i dag.

Samlokalisert dagsenter åpnet i Lierbyen

Mye folk, mye humør og mye å være glad for i Heggveien 8. I går åpnet nemlig det samlokaliserte dagsenteret for personer med demenssykdom.

HURRA - Biodiesel i Lier!

Hurumbedriften BV Energi har åpnet fylkets første stasjon i Lier, ved tømmerterminalen på Lierstranda. Det er flott at vi får en slik stasjon i Lier, som er en (...)

Ikke så idyllisk som du tror

I et vakkert høstlandskap sørvest i Lier skjuler det seg irritasjon, problemer og kostnader for de berørte.

Frp får svar om asylmottaket og UDI-møtet

På Lier kommunestyres møte i dag vil ordfører Helene Justad besvare Per Vemorks (Frp) interpellasjon om UDI-møtet om asylmottaket på Lierskogen.

Nytt bevis på godt trenerarbeid

Lier ILs G-95 (på bildet) vant fotballcup i Mjøndalen og Liungen unge juniorlag ytet god motstand mot Konnerud i NM-kvalikk --

- Husk, bare fem minutter!

Lars Haugen, Frp og Annar B. Hansen fra UF fikk beskjed om begrenset taletid fra ordstyrer Sissel Andersen, da lokalpolitikerne presenterte seg for deltakere ved Lier voksenopplæring torsdag.

Nytt tap for håndballgutta

Selv om kaptein Simen Solberg reduserte til 22-24 halvveis i 2. omgang, holdt det ikke kampen ut for St Hallvard på lørdag.

Forfatterne strømmer til Tranby

Nå var det Erna Osland som var innom, og Tranby bibliotek var vert.

Smilte tross skade

- Vi gjorde det litt for spennende, sa St Hallvards Simen Solberg etter kveldens kamp

Lover godt før seriestarten

St Hallvard Håndballklubb og Simen Solberg (på bildet) viste fin form i helgens cup.

Faren må ha med morgenkaffen på treninga

Liernett presenterer de nye spillerne i Toppserielaget Liungen: Helene Hornstuen Mathiesen (17), den ene av Liungens to nye keepere, har vært på egentrening grytidlig om morgenen før sesongstart. Den idrettsinteresserte faren, Trond, har stått opp grytidlig og sørget for skyss.

Knepent tap og storseier

Det er mye å forbedre både offensivt og defensivt er konklusjonen etter seriestarten for Lier futsal, der Edvin Blazys (på bildet) ble en av toppscorerne.

Til topps i Solbergcup

Spa/Bras tolvårslag i bandy har vunnet sin første turneringseier

- Har ikke tenkt å la Høyre få en lett jobb

Lier Arbeiderparti er svært godt fornøyd med årets valgresultat. - Men noen vil kanskje kalle meg skamløs når jeg på vegne av Lier Arbeiderparti sier at vi med god grunn kan innkassere valgseieren, sier Petter Dreier.

Kommunestyret, hvor er det?

Lier kommunes nettsider er blant landets svakeste når det gjelder informasjon om lokaldemokratiet. Hvor er kommunestyret? Hva gjør det? Og hvor er ordføreren?

Ordføreren, Lierbyen og ønskedrømmen

Helene Justad vil redde Liers skrantende sentrum. Til det trenger hun mye drahjelp, men media kan ikke endre fakta.

På samme lag

- Det er mange hindere igjen, innrømmet Henrik Schussel fra Gjelsten Holding i møte med Lier Venstre og Lier SV i Rådhuset mandag kveld.

Spa/Bra overbeviste

Eirik Solberg (bildet) var en fornøyd mann i garderoben etter at han sørget for tre scoringer mot Åssiden i går

Lier Høyre: Lokaldemokratiet under press

- Lokaldemokratiet må styrkes og statens makt over kommunene må reduseres, mener Lier Høyres leder, Ryno Andersen.

Knepent tap

Liers trettenåringer scoret fire mål, men det var ikke nok ---

Godset favoritter

Med innsats og effektivitet kan det går bra, mener Lier IL s juniortrener Hans Petter Fuglerud før morgendagens kamp --

Stjal 72 dekk

Trafikkontroll, dekktyveri og narkotika er blant sakene politiet måtte ta seg av i Lier i helgen.