Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 04d644bd162837c658082c369536af30

Populær turvei er blitt enda bedre

Gang- og sykkelveien på Drammensbanens trasé, der togene tøffet forbi fra 1872 til 1973, er oppgradert og blir nyåpnet denne uken.

Bildet: Ved Reistad sørger en solid og låst bom for at biler ikke slipper inn på veien, som er forbeholdt gående og syklister.

Lier kommune, kultur og fritid har siden 2010 jobbet med prosjekt revitalisering av gamle Drammensbanen, også kalt Rekreative ruter.  Kommunen har samarbeidet med Lier pensjonistforening, Lier historielag og flere andre.

Lier kommune er med i et EU-prosjekt (Rekreative ruter) med Sverige og Danmark. Prosjektets mål er å legge til rette for å få flere folk ut på tur – til fots eller på sykkel, med andre ord et realt folkehelseprosjekt.

En viktig ledetråd i prosjektet har vært at det som er bra for få, som regel også er bra for mange.

Prosjektet er nå kommet et godt stykke på vei, og det er sørget for nye informasjonstavler, pilskilt, flere benkebord, oppgrusing av trasé, utbedring av p-plasser osv …

Torsdag foretar ordfører Helene Justad den uhøytidelige gjenåpningen.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 1. november 2011 13:29: N
Så bra! Da er det vel greit med en oppgradering av traseen til Lierbanen også?
Mandag 2. juli 2012 23:51: Svein H Trogstad
Turveien Lierbyen(Rimi) til Kjellstad.
Det er beklagelig at den fine turveien, "gml. Drammensbanen", mellom Kjellstad og Lierbyen ( Rimi) har blitt en vei kun for ryttere og hester. Nå er det også, asfaltert halve veien. Selv om det er merket med skilter, ryttere på den ene siden og sykler/fotgjengere på den andre siden, er det få ryttere som respekterer dette. Under stevnene på Linnesvollen er det her så bedritent at en tråkker i hestemøkk opp til anklene. Etter at det ble asfalt er det faktisk verre en noen gang.Rideklubben burde bli pålagt å rydde opp etter seg. Det burde også være mulig for ridekluben å lave alternative rideveier og faktisk stenge gangveien for hester under ridestevnene.
Kommunen bør også pålegge rideklubben et ansvar, når de ved inngangen til gangveien, reklamerer for denne egentlig fine turveien. Håper rytterne holder seg unna Elvestien og at kommunen her setter opp skilt med forbud mot ridning.

Svein H Trogstad
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode