Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: dd2edc4267a196c9dbefd856360686fa

Grønne Lier bevares uansett

Det tradisjonelle landbruket må vike når det må skaffes plass til folk og bedrifter som vil til Lier, men et nytt prosjekt sørger for at Grønne Lier skal bestå.

Det knyttes store forventninger til Prosjektet ”Grønne Lier 2”, som torsdag ble presentert for media og miljøbevegelsen med sperrefrist til i dag.

- Lier skal forbli en grønn kommune selv om skog, jorder og plener bygges ned eller forsvinner helt, forklarte miljøførstekonsulent J. Mørch Grøn, som ikke la skjul på at mange har bekymret seg om Grønne Liers fremtid. - Når titusener på boligjakt invaderer kommunen de nærmeste årene, kan det bli vanskelig å se skogen for bare boliger, sa miljøførstekonsulenten.

Det flotte grønne huset på Kjellstad understreker Grønne Liers profil og kvaliteter. Snart kan det bli "Velkomstsenter" og turistkontor.

Flere grønne hus
- Et annet viktig tiltak er at alle nye bygninger skal males grønne. Forhåpentlig vil andre huseiere være solidariske og følge opp neste gang de maler husene. Og følger de ikke opp, skal vi gjøre det. – Slik bevares og utvikles grønne Lier som visjon og realitet, og grønnfargen blir godt synlig hele året – selv om det blir snøvintre igjen.

- Lier er dessuten en av ytterst få kommuner i landet med egen malingfabrikk. Den får oppdraget med å levere grønnmaling. Dermed har vi redusert mye av papirarbeidet med anbudsrunder og sånt papirmøllemas. En typisk winn-winn situasjon for å si det på godt norsk, forklarte miljøførstekonsulenten.

I løpet av 10-12 år skal grønt bli den vanlige fargen på boliger i Lier.

Det er gledelig at de nye tiltakene vil bli rimelige for kommunen. Årsaken er at huseierne skal stå for det meste av kostnadene

Noen nye stedsnavn
Blant endringene er det krav om noen nye stedsnavn. Blant dem er Sjåstad, et navn som med sitt nynorskpreg har irritert mange opp gjennom årene og som fra 1. juli skal hete Grønnstad, mens Sørumlia blir til Grønnlia. Liertoppen, som har skrytt av sin grønne profil i en årrekke, vil få beskjed om å kalle seg Grønntoppen. Etterkommes ikke kravet, vil det som et miljøtiltak bli innført enveiskjøring på Gamle Drammensvei.

Grønnlundveien klinger godt og kan beholdes som veinavn,  men det gamle skolehuset i bakgrunnen må snart få en mer korrekt farge.

Lier Næringslivsforening, som i komitéarbeidet har vært representert av Kiwi og Mester Grønn, stiller seg meget positivt til vedtakene.

Politisk oppslutning
På Buskerud Arbeiderpartis årsmøte i mars fikk Grønne Lier mange til å se rødt. Kompromissnavnet ”Rød-grønne Lier” ble foreslått. Som i sykehussaken valgte Lier Arbeiderparti ikke å mene noe hvis det kan være noen som mener noe annet.

Disse eplene vil bli historie når epledyrkingen skal fases over til grønne epler. Jordbærdyrkerne må også se seg om etter mer miljøriktige produkter.

På grunn av påskeferien har Liernett hittil bare fått svar fra én av gruppelederne i kommunestyret: - Jeg har viktigere ting som folkevalgt og samfunnsengasjert å holde på med. Takk for meg.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 1. april 2012 09:23: Birgit Løitegaard
Veldig morsom aprilsnarr ! ha ha
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode