Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Grønne Lier bevares uansett

Det tradisjonelle landbruket må vike når det må skaffes plass til folk og bedrifter som vil til Lier, men et nytt prosjekt sørger for at Grønne Lier skal bestå.

Det knyttes store forventninger til Prosjektet ”Grønne Lier 2”, som torsdag ble presentert for media og miljøbevegelsen med sperrefrist til i dag.

- Lier skal forbli en grønn kommune selv om skog, jorder og plener bygges ned eller forsvinner helt, forklarte miljøførstekonsulent J. Mørch Grøn, som ikke la skjul på at mange har bekymret seg om Grønne Liers fremtid. - Når titusener på boligjakt invaderer kommunen de nærmeste årene, kan det bli vanskelig å se skogen for bare boliger, sa miljøførstekonsulenten.

Det flotte grønne huset på Kjellstad understreker Grønne Liers profil og kvaliteter. Snart kan det bli "Velkomstsenter" og turistkontor.

Flere grønne hus
- Et annet viktig tiltak er at alle nye bygninger skal males grønne. Forhåpentlig vil andre huseiere være solidariske og følge opp neste gang de maler husene. Og følger de ikke opp, skal vi gjøre det. – Slik bevares og utvikles grønne Lier som visjon og realitet, og grønnfargen blir godt synlig hele året – selv om det blir snøvintre igjen.

- Lier er dessuten en av ytterst få kommuner i landet med egen malingfabrikk. Den får oppdraget med å levere grønnmaling. Dermed har vi redusert mye av papirarbeidet med anbudsrunder og sånt papirmøllemas. En typisk winn-winn situasjon for å si det på godt norsk, forklarte miljøførstekonsulenten.

I løpet av 10-12 år skal grønt bli den vanlige fargen på boliger i Lier.

Det er gledelig at de nye tiltakene vil bli rimelige for kommunen. Årsaken er at huseierne skal stå for det meste av kostnadene

Noen nye stedsnavn
Blant endringene er det krav om noen nye stedsnavn. Blant dem er Sjåstad, et navn som med sitt nynorskpreg har irritert mange opp gjennom årene og som fra 1. juli skal hete Grønnstad, mens Sørumlia blir til Grønnlia. Liertoppen, som har skrytt av sin grønne profil i en årrekke, vil få beskjed om å kalle seg Grønntoppen. Etterkommes ikke kravet, vil det som et miljøtiltak bli innført enveiskjøring på Gamle Drammensvei.

Grønnlundveien klinger godt og kan beholdes som veinavn,  men det gamle skolehuset i bakgrunnen må snart få en mer korrekt farge.

Lier Næringslivsforening, som i komitéarbeidet har vært representert av Kiwi og Mester Grønn, stiller seg meget positivt til vedtakene.

Politisk oppslutning
På Buskerud Arbeiderpartis årsmøte i mars fikk Grønne Lier mange til å se rødt. Kompromissnavnet ”Rød-grønne Lier” ble foreslått. Som i sykehussaken valgte Lier Arbeiderparti ikke å mene noe hvis det kan være noen som mener noe annet.

Disse eplene vil bli historie når epledyrkingen skal fases over til grønne epler. Jordbærdyrkerne må også se seg om etter mer miljøriktige produkter.

På grunn av påskeferien har Liernett hittil bare fått svar fra én av gruppelederne i kommunestyret: - Jeg har viktigere ting som folkevalgt og samfunnsengasjert å holde på med. Takk for meg.

1 kommentar

Søndag 1. april 2012 09:23: Birgit Løitegaard
Veldig morsom aprilsnarr ! ha ha

Flere saker fra arkivet

Grønne Lier forsvinner

Mens det jubles over støtte til tøybleier, forsvinner de grønne liene i Grønne Lier bit for bit.

Lier trenger en ny visjon.

Den grønne fargen signaliser så mangt. Jeg har fulgt og deltatt i nok debatter der visjonen blir trukket opp som trumfkort for det aller meste. Spørsmålet er om visjonen virker som en visjon bør virke.

Gult lys for Grønne Lier?

Med ”mobiliseringsprosjektet” Grønne Lier skulle Lier bli den grønne og attraktive kommunen mellom de hurtigvoksende kommunene i øst og Drammen i vest. Nå venter vi på femårsrapporten.

Grønne lier, kapittel 1.

Når snøen går, kommer søpla fram. Det bryr jeg meg ikke så mye om. I dag, da jeg var ute og spaserte, plukket jeg med meg ett sjokoladepapir og en tom colaboks. Begge deler ble brakt til "Grønne liers" grønne kasser, beregnet på den slags. Verre var det da med grustakene som skjærer igjennom den såkalt grønne dalen.

Ikke glem de små

Er du klar over det fine mangfoldet vi har i årets valgkamp?

Hva vil vi med Lier?

Dette er spørsmålet kommunestyret må ta stilling til, skriver Marianne Spanli i dette innlegget.

Store forskjeller i skolevalget

Resultatet etter skolevalget på Lier vgs. og St. Hallvard vgs. viser store forskjeller når det gjelder politisk tilhørighet

I grønn ledelse

Kristiane Brudevoll fra Lier ble i helgen valgt til nestleder i Miljøpartiet De Grønnes ungdomsparti Grønn Ungdom.

Lier før og nå

Da Gjertrud Abrahamsen og Syver Luksengård ble fotografert på Risengen en gang på 1960-tallet, forestilte de seg nok ikke at den grønne bakken en gang skulle bli full av hus.

Fortsatt god grønn jul --

Vandringene de to første juledagene inneholdt møte med Nissen, to unge ryttere, en ung skiløper --- selvfølgelig på rulleski, og rammen var grønne jorder, noe rim og tåkedotter pent pyntet langs Lierdalen.

Olivenhøsting

I dag har jeg høstet i egen hage.

Grønne Lier – floskel eller sannhet?

Anita Drevdal og Ninnie Bjørnland fra SV kommer med dette innlegget

Lierdagene med miljøprofil

Cabriolet må vike plass for hest og kjerre, og det samme må Playboy og våpen

- De godaste hamburgarna

Kundene kom ikke marsjerende til Marché, som nå får den svenske hamburgerkjeden Max som samboer. Foto: Max. Tilbudet gjelder kjedens serveringssteder i Sverige.

Om tøybleier og Grønne Lier

Det overrasker at Liers varaordfører ikke leser før hun kommenterer.

Kulturnatten videreføres

Etter oppsummeringen av Kulturnatten 14. oktober i år var alle enige om at arrangementet var vellykket og bør videreføres. Kulturnatten 2007 blir lørdag 13. oktober.

Ønsket utvikling av Grønne Lier

Innlegg fra Senterpartiets Kirsti Marie Lager Lyngås

Ukens petit er skrevet av

Sverre Granli, Sylling, 57 år, lektor

Liernett slutter seg til Fair- tradebedriftene

Vi i redaksjonen er storkonsumenter av kaffe og vil nå i framtida fylle våre respektiv kjøkkenskap med Fair-trade kaffe

Hvem fortjener Miljøprisen 2012?

Lier kommune skal dele ut miljøpris og ønsker forslag til kandidater.

Grønne Lier

- der orkideer dør

Fokus på grønne Lier

Venstres gruppeleder Nina E. Johnsen har fått med seg flere spennende nykommere på laget til kommunevalget.

Om å drite i eget rede - Grønne lier under lupen.

For ett år siden, skrev jeg om Grønne Lier. Ikke Grønne Lier fra kommunens skryteplakater, men det Lier man ikke snakker om. Et Lier der andelen urørt natur er redusert fra ganske mye til praktisk talt ingen ting. Nå begynner det å skje ting, men skjer det nok?

I ville ve(k)sten vest for Asker

Ikke ulikt oljeselskapene som nå finkjemmer jordskorpa på jakt etter den siste oljen, er byggebransjen her til lands på utkikk etter nye attraktive områder som kan legges ut til boligformål

Hvor mye inngrepsfri natur natur finnes fortsatt i Lier?

I løpet av 2003 skal den inngrepsfrie naturen i Norge kartlegges igjen. Det er Direktoratet for naturforvaltning, statens kartverk og fylkesmannen/ kommunen som står for denne registreringen. Hvordan er ståa i "grønne Lier"? Hvor mye av Lierdalens natur er bevart inngrepsfri?

Ikke bare grønne Lier

Bestanden av natursvin (homo sapiens) er fortsatt stor, forteller Terje Leigland fra Tranby

Jeg - -en kommunestyrekandidat!

Jeg har rotet meg inn i politikken! Står for første gang til valg - skummelt? Nei, bare veldig morsomt og utfordrende. Så blir man hakket på, da. Av trauste (...)

Tilbakeblikk: Lier før og nå

Etter 25-30 eksempler på hvordan Lier er forandret i løpet av årene, avrunder vi i dag serien med et blikk inn i fremtiden.

Grønne Lier

Lier kommune har bestilt bok av Erik Jacobsen. Det har blitt ei vakker bok til glede og ettertanke.

Spurtseieren

Etter å ha mistet spurtseieren på målstreken i fjor, var nok gleden ekstra stor da han ble førstemann i år

Får statsmidler til friluftstiltak

En halv million friske kroner fra statskassa gjør det mulig for Lier å oppruste populære turveier og andre friluftstilbud.

Gi meg tiden tilbake

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, journalist i Ukebladet Hjemmet.

Høyresiden forvirrer velgere

- og et rungende nei til eiendomsskatt i Lier!

Styrk pasientbehandlingen

Lier Venstres Nina E. Johnsen, ordførerkandidat og 2. kandidat til Fylkestinget, er bekymret for pasientbehandlingen ved de statlige sykehusene og den dyre tannhelsetjenesten.

Integrering og boligmangel i Grønne Lier

- Det er ikke tvil om at innvandringen vi har sett til Norge i de siste ti årene innebærer problemer, skriver Lars Haugen og Arne Liudalen i Lier FRP i dette innlegget.

Nå er det advent

Julegrana lyser oppe i Kraftkollen

På hockeytrening med Liungen

Liungens fotballdamer er i gang med sesongoppkjøringen - i dag var det ishockey i Asker.

- Lierbyen - stedsutvikling og kulturhus

- Avgjørelsen om et kulturhus må tas på alvor og gis sin positive tilslutning, skriver Sverre Jan Sørensen, leder i Lierbyen Handelsforening, i dette innlegget.

Lierdagslogoen er klar

- Innpå åtte måneder før åpningen er planleggingen av neste års Lierdager godt i gang

Grønne fristelser

Kirsten Helene Stormo (tv) er en av flere som har oppdaget Grønt-bua ved Gilhus

Æres den som æres bør!

Innlegg fra Janicke Solheim (SV)

- En bil- og båtkirkegård

En rusletur langs stranda ved østlandets største drikkevannskilde avslører stor likegyldighet når det gjelder forsøpling og forurensning

Stille dager på hamburgerkafeen

Hos Max ved den tidligere bomstasjonen på Kjellstad er trafikken mindre enn ventet.

Sammen på Bygdetunet

Lier Bygdetun var igjen en flott ramme rundt arrangementet da LO Drammen og omegn, Lier SV og Lier Arbeiderparti inviterte til 1. maifeiring

Det regner i stille grender

”Same procedure as last year - and every year”, er vi fristet til å si. Regn. Julegrana tennes i Sylling

17.mai - 07 i gang

Speiderne i Sylling Lier 2. heiser flagg og vekker folk til en vakker dag med sol og brus i grønne bjerker.

Snart er det jul igjen

Ingen førjulstid uten marked på stasjonstorget og Haugestad, mener de trofaste arrangørene.

Godt besøkt turmål

Den grønne kassa til "Trim til topps" på Glasåsen får nå "selskap" av den hvite postkassa til Ukas Kulturminnepost.

Bunnpris gikk til bunns

Bunnpris, som har vært samboer med Marche i det skjeve grønne huset ved E-18, avvikler og gir 30 prosent på storparten av varebeholdningen.

Kunstutstilling med hobbykunstnere

Lørdag og søndag fyller lokale utstillere fire etasjer i Frogner menighetshus med egenproduserte kunstverk.

Kortreist mat i ”Grønne Lier”!

Senterpartiet vil at folk skal finne mest mulig av lokal og kortreist mat i mat-butikken sin! Det er bra for miljøet – gjør det lettere for de som produserer ma (...)

En anstendig skole krever anstendige forhandlere

Vi som har vårt arbeid i skolen, har for lengst konkludert med at Sundnes og Ulleren ikke er kapable til å være forhandlere for KS.

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

- Jeg ble rørt

Det sa Unni Hafskjold, etter at det ble klart at hun hadde fått årets kulturpris

Grønt er best i Lier

Liernett har sjekket de lokale partienes nettsider. Og det er Senterpartiet og Venstre som er best i klassen denne gang.

Lier fotoklubb oppdaget Tronstad.

Under kyndig ledelse av turguide Thorvald Lerberg fikk Lier fotoklubb i dag omvisning på Tronstad. Endelig var det noen som tok seg bryet å dokumentere hvordan Tronstad egentlig ser ut,

Max minus publikum

Hva er galt med det skjeve, grønne huset ved E-18. I dag åpnet hamburgerrestauranten Max med én kunde ved disken.

Julegleder på Perrongen

Lier Kunstforening med mangfoldig salgsutstilling i Galleri Perrongen i Lierbyen

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

En seier for Fjordbyene Lier og Drammen

Lier og Drammen Venstre ser med glede at SFT har gitt klarsignal for starten av en av Norges største miljøoppryddinger.

Utgått på dato snart?

- Er juletrefestene for lengst bare blitt en pliktøvelse for de voksne?

Lier før og nå

Noe, men slett ikke så mye, er forandret siden det eldste bildet ble tatt for snart førti år siden.

Åpningen av Lierdagene 2007

Det er alltid vel verdt å lytte oppmerksomt når ordfører Ulla Nævestad taler.

Kvalitetsutviklingen i Lierskolen

Uttalelse til saken om Skolestrukturen i Ytre Lier

"Grønne Lier", kapittel 2

For noen uker siden hørte jeg for første gang rykter om kjemikalier på avveie i Lier. Jeg bestemte meg for å grave litt i saken, og ble slett ikke beroliget av hva jeg fant. Mange steder flyter det av tungmetaller og kjemisk avfall. I alle fall om man skal tro statens forurensingstilsyn og miljøorganisasjonene.

Oppskrift på god bygdekultur

Nye generasjoner gleder seg over livet på Øverskauen. Øverskogendagen ble en fin opplevelse på pinseaften --

Agurktid

Som tilbehør til en herlig, nystekt ørret nøt min familie og jeg i dag en like herlig agurksalat.

Ønsker flere kommunale barnehageplasser

De rød-grønne på lokalplanet ønsker nye barnehageplasser og utvidelser i de kommunale barnehagene, men får neppe flertall i kommunestyrets møte på tirsdag

Leder

Om å ha litt av bonden i seg

Den magiske lille hvite ballen

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling.

Utsikt over Lierdalen

Fra Ukas kulturminnepost kan du se grønne Lier, i det fjerne -

Det urørte Lier

Vi snakker ikke om grønne Lier nei. Mange liunger rocker på NRK om dagen.

Røde, saftige og smakfulle

Belgiske bær blekner av beskjemmelse når de får selskap av de lekre Lier-bærene i butikkhyllene

Arven fra Sylling

Det er nok nå

Slik kan det bli på Lierstranda

Før eller senere vil det skje noe på Lierstranda, og mens vi venter har noen dyktige arkitektstudenter kommet med en rekke forslag.

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus

Ekte agurknytt

Helge Heen på Tuverud Gård gleder seg over solskinnsdager, for da griller folk og spiser mye agurk. I alt 190 tonn agurker dyrkes frem på gården i løpet av fire avlinger i året.

- Helt fantastisk

Slik blir årets kulturprisvinner karakterisert av Pål Anders Ullevålseter som har kjent Hans Erik Fuglerud i nærmere 20 år.

Fremtiden for Dyno-tomta på Gullaug

Det er helt naturlig og svært viktig å bevare den stille oasen som tomta lenge har vært og bør være for omgivelsene, skriver Tone E. Svendsen (Ap) i sitt innlegg.

Paradiset Sylling

- og en klem til Kari

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

- Ta vare på disse to bygningene!

- Det er to bygninger som ikke bør rives i forbindelse med det nye sykehjemmet, mener John Høgslund.

Lier brygge - et gigantisk miljøprosjekt

En elektrisk bane kan betjene hele området og derved fjerne mye av den store miljøbelastningen som veitrafikken representerer.

Liertoppen bløffer fortsatt

At også markedsførere må holde seg til sannheten, er nokså elementært, men for enkelte blir det av og til fristende å smøre på litt ekstra.

Hvor grønt er grønne Lier?

Etter at jeg i en litt fleipete leder skrev at lier er godt inne på SFT si verstingliste, har ordføreren lett og lett. Hvor er lista?

Det er vettet vi skal leve av

Liernett mottok for en tid siden et leserbrev som fattet redaksjonens interesse på en måte som gjorde at vi ønsket å gjøre leserne og oss selv bedre kjent med skriveren, liungen Knut Moen.

Se opp Drammen, her kommer vi!

Dette prosjektet bør falle på sin egen urimelighet! Skriver Jostein S. Hoset i dette ironiske innlegget.

Endret kommunestruktur

LIERNETTS APRILSPØK: - Lier blir selvsagt også berørt når antallet kommuner reduseres drastisk, sier statsminister Jens Stoltenberg etter presentasjonen av ”Kommune-Norge 2014”

Får gangvei gjennom stua?

Da Ken Loftsgård sjekket posten for noen dager siden fikk han sjokk. Veivesenet hadde godkjent gangvei gjennom stua hans.

Lierskogen og OL-drømmen

BAKSPEILET: Eventuell likhet med andre hendelser den siste uken er mer eller mindre tilfeldig.

Politisk forlik om veisaken i Lier?

Her er Mathias B. Dannevigs (AP) innlegg som har blitt besvart av Sagvolden (H) og Zapffe (H) på Liernett

Så er det Kammerkoret sin tur

Lørdag 20.12 kl. 19 synger Lier Kammerkor julen inn i Frogner kirke.

Mer fysisk lek og moro i SFO

Men det nye SFO-tilbudet vil også innebære et nært samarbeid med Idrettskretsen og de lokale idrettslagene, sier prosjektansvarlig Roar Bogerud (her tv)

Bruk den digitale innsamlingsbøssen!

Hjelp oss å støtte Røde Kors`nødhjelpsarbeid på Haiti!

Om valg og Frp-skolen

- Det er innledningsvis viktig å slå fast at Lier Frp i inneværende periode har sju av 49 kommunestyrerepresentanter. Dersom vi skal få gjennom noe av vår politikk må det nødvendigvis være i samarbeid med andre, skriver leder Lars Haugen.

Solskinnsfeiring på bygdetunet

Audun Lysbakken var trekkplasteret, og han skuffet ikke de mange fremmøtte på det felles 1. mai-arrangementet på Lier Bygdetun i ettermiddag.