Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Åpningen av Lierdagene 2007

Det er alltid vel verdt å lytte oppmerksomt når ordfører Ulla Nævestad taler.

Både ordfører Ulla Nævestad og leder for lierdagskomiteen Bitten Hols Haugerud talte ved åpningen av lierdagene. Vi har fått gjengi ordførerens tale i nettavisa.

En av Ulla Nævestads mange gode taler

I flere år har jeg fulgt ordfører Nævestad på ulike arrangementer i bygda. I årene jeg skrev for Lierposten møtte jeg ordføreren i mange sammenhenger. Engasjementet mitt i frivillige organisasjoner har gjort at våre veier også krysset hverandre. Nå i de siste årene har vi vært så heldige å ha hatt ordføreren som petitskribent i Liernett.

Vi i avisen har langt fra vært enig med ordføreren i ett og alt i politikken, men jeg har alltid beundret hennes evne til å holde gode taler som treffer folk hjemme, det være seg Gjelsten, Liunggjengen eller de mange frammøtte ved åpningen av Lierdagene i dag. Hun tar folk på alvor og går alltid med stor respekt til oppgaven hun er satt til å skjøtte, nemlig å være folkets fremste representant i kommunen.

Rådhusplassen var stappfull da Ulla talte i dag, og av de mange talene jeg har hørt av henne, var denne kanskje den beste. Vi i Liernett har vært så heldige å få gjengi talen i sin helhet, og vi håper at alle som ikke var tilstede på åpningen av Lier-dagene tar seg tid til å lese den. Og mange som var der, kan kanskje ha nytte av å få den repetert.

Kjære liunger, kjære tilreisende!

Velkommen til Liers store folkefest, velkommen til Lierdagene 2007!
Det er 20 år siden Lierdagene ble arrangert første gang i nyere tid, og utviklingen av arrangementet siden den gang har vært enorm.
Det er bare å se rundt oss her nå, så ser vi tydelig at her er foregår en massemønstring av alle de gode krefter bygda vår kan by på.

Lierdagene er et kraftfullt og talende uttrykk for det gode liv i grønne Lier. For det er slik at oppskriften på det gode liv, den finner vi ikke først og fremst blant tallkolonnene i offentlige budsjetter.
Nei, det gode liv skapes i et samspill mellom det offentlige og innbyggerne,- menneskene, men først og fremst mellom menneskene.
Det gode liv i grønne Lier er en kombinasjon av levestandard og livsstandard, av velferd og velstand.
Det gode liv er nettverk, kultur, menneskelig utfoldelse, - nettopp slik utfoldelse som vi ser her i dag og som foregår til daglig året rundt!

De tallrike organisasjonene innenfor alle samfunnsområder er bindevev som holder samfunnet oppe.
De lindrer sykdom, smerte og ensomhet. De er den våkne samvittighet i miljøarbeidet. De vokter menneskerettigheter. De fremmer helse og idrettsglede. De bygger, bærer og bevarer sang og musikk, kunst og kultur. De er den nærende grobunnen for det menneskelige mangfold.
Her er de alle denne helgen, sammen med næringsliv, offentlige virksomheter, politiske partier og mange, mange andre gode krefter og aktører.

Her skal de alle møtes, myldre, more seg og bidra til en forrykende folkefest.
Vår vakre bygd er kjent langt utover i landet. Den frodige Lierdalen med sitt veldrevne landbruk og egenartede kulturlandskap er et velklingende, positivt begrep. Lier har ry som Norges bugnende spisskammers og vi er kjent for å tilby Osloregionens beste skiløyper.

Våre grønne enger er yndede oppvekstområder for barn. Her slår de seg ned, barnefamilier fra mer urbane og asfalterte strøk for at nye generasjoner skal kunne boltre seg i frisk natur. Hit søker næringsliv med arbeidsplasser for regionens innbyggere. Hit kommer investorer med vyer og visjoner. Liers omdømme er positivt og tiltalende. Vi er ikke i behov av noe omdømmeprosjekt, vi er en tradisjonsrik, attraktiv, moderne og spennende bygd! Og det har vi all grunn til å være stolte av.

I år feirer Haugestad 100 års jubileum. Det første kommunehuset, - i dag bygdas storstue, hvit, vakker, veldrevet. Gullsmed Per Gunnar Selvig har laget et eget smykke til Haugestadjubileet, og til høsten kommer John Willy Jacobsen med en bok om de 100 årene. Selve jubileet skal feires i desember, men allerede i går kveld var det en liten tjuvstart da Lier Janitsjar feiret sitt 75 års jubileum på Haugestad med en nyskrevet musikksuite som gave til Lier kommune og dermed til alle oss som bor her. Lier Janitsjar er tilstede her, som alltid på Lierdagene. Jeg benytter anledningen til igjen å gratulere med de 75 og si, thank you for the music!

Og så er det Lierdagskomiteen som har jobbet iherdig hele vinteren med hjelp av erfarne folk fra kulturkontoret.
Det er ikke noe lite puslespill å få alt til å klaffe i et slikt arrangement. Stor takk til dere alle med Bitten i spissen!
Jeg har hatt gleden av å bo i Lier i 32 år. Ikke noe annet sted har jeg bodd så lenge, og her vil jeg bli. Her har barna fått vokse opp, her er vennskap og nettverk knyttet, og varme følelser for bygd og folk etablert.

Slik ser det ut til å være med de aller fleste som slår seg ned i Lier. Liersamfunnet favner og inkluderer, varmer og engasjerer.
Det er lov å skryte av Lier på en dag som denne. Ja, det er lov å tale vel om bygda vår hver dag året rundt!
La oss sammen gjøre disse Lierdagene til en hyllest til vår kulturelle livskraft og menneskelige mangfold og ikke minst, - en hyllest til den bygda vi alle er så glade i.
Lykke til med Lierdagene 2007 som herved erklæres for offisielt åpnet.

Ulla Nævestad

Flere saker fra arkivet

God stemning tross regnvær på Lierdagene

Lørdagen startet lovende med solskinn, men etter åpningen åpnet himmelen seg.

Lierdagene: Seks uker igjen

På bildet er ordfører Ulla Nævestad på vei til Lierdagene i 2003, men åtte år før var det ordfører Svein Liavåg som åpnet Lierdagene. Se Liernetts video med ham og mange andre kjente og ukjente fra Lierdagene i 1995!

Lierdagene for to år siden

I Liernetts store arkiv finner du nærmere 2.000 publiserte saker. Blant annet bilder fra Lierdagene for 2 år siden.

Lierdagene: Fem uker igjen

Tilbakeblikk: Statsminister Thorbjørn Jagland ble ønsket velkommen av Kadafi Zaman, som var leder i Lierdagskomiteen. I strålende solskinn marsjerte Hennummusikken inn på rådhustorget. Se videoen med dette og mye annet fra Lierdagene 1997!

Hva med å rydde opp etter seg?

I juni ble Lierdagene arrangert, en real folkefest. Rundt om i Lier henger plakatene fortsatt oppe, selv om snøen har lagt seg.

Lierdagene med miljøprofil

Cabriolet må vike plass for hest og kjerre, og det samme må Playboy og våpen

Lierdagene: Åtte uker igjen

Flagget ved Haugestad vaier i vinden i anledning Lierdagene. Det er fullt av parkerte biler på kryss og tvers på Ringeriksveien. Men hvilket år er bildet fra? Se nærmere på det og finn svaret!

Lierdagene: Syv uker igjen

Lierdagene er eldre enn mange har trodd. I Sylling feiret man ”Lierdag” allerede i 1953. Bildet av bussen er rett nok enda eldre, mens bildet under er en god del nyere.

Lierdagene 2013

Merk av i kalenderen hvis du skal se på, og begynn planleggingen hvis du skal være aktiv, for nå er det bare et halvt år igjen!

Lierdagene: To uker igjen!

Den populære nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå bare er to uker igjen til Lierdagene 2011. De siste brikkene faller på plass.

Sommerutstillingen er åpen

Ordfører Ulla Nævestad holdt en vel forberedt og meget interessant tale ved åpningen av årets utstilling på Lier Bygdetun. Stort mer skjedde det imidlertid ikke før publikum fikk slippe inn for å oppdage mer av det mangesidige forholdet mellom Lier og Drammen.

Nedtelling til Lierdagene

Nå er det mindre enn tre måneder igjen til Lierdagene. Følg nedtellingen, se bilder, les nyhetsmeldinger og andre artikler på www.lierdagene.no

Lierdagene er døde, lenge leve Lierdagene.

Lierdagene har funnet sin form, nå bør vi gjøre noe med innholdet

Lierdagslogoen er klar

- Innpå åtte måneder før åpningen er planleggingen av neste års Lierdager godt i gang

Lier fikk bank

Nyåpningen og utvidelsen av DnB NORs avdeling ved Amtmannsvingen ble markert med taler av ordfører og banksjef, med blomster til første kunde og med bløtkake og kaffe til alle.

- Jakter skikkelig trekkplaster

Tradisjonsrike Lierdagene skal videreutvikles og fornyes gjennom samarbeid med det mangfoldige kulturlivet i Lier

Bilder fra Lierdagene - lørdag

Til tross for regn på åpningsdagen på Lierdagene, var det godt besøk. Været var det største minus for matbodene. Oppholdsvær på søndag kan rette opp mye for dem som har lagt mye arbeid i å gi liungene kulinariske opplevelser.

Kulturnatten offisielt åpnet

Noen minutter over fire i dag ble Kulturnatten offisielt åpnet av ordfører Ulla Nævestad på Haugestad. .

Lierdagene livner til

Karusellen går rundt og rundt på plassen bak Godslageret mens et avslappet publikum, hektiske utstillere og ivrige musikere etter hvert fyller Lierbyen med liv og lyd, sistnevnte allerede i tilstrekkelig mengde.

Lierdagene starter allerede fredag 3.juni!

Denne dagen har Lier kommune og Lierdagskomiteen 2005 gleden av å invitere alle Liunger i alle aldre til den store jubileums-konsertenFra øst til vest på Lier bygdetun!

Dugnad for Lierdagene?

Lier kommune søker nå komitemedlemmer som kan se Lierdagene med friske øyne.

Lierdagene: Tre uker igjen!

Nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå er tre uker igjen til den hektiske helgen den ellers ikke spesielt livlige Lierbyen slår ut håret og blomstrer opp med live musikk og alskens reklameboder.

Ulla tilbake på krakken

Når det nærmer seg sommer tar ordføreren nok en gang med seg krakken sin ut i Lier for å møte liungene.

Program for Lierdagene

Program for Lierdagene 8. juni til 10. juni 2007

Rotary-marsj for tredje gang

Mandag kveld inviterte Lier Rotary-klubb for tredje år på rad beboere fra bygdas bo- og omsorgshjem til turmarsj i vakkert kultur- og naturlandskap rundt Lier Bygdetuns frukt- og staudehage og verneverdige bygninger.

Lierdagene: Ti uker igjen

Hittil har rundt 50 utstillere meldt seg på. Ved de siste Lierdagene var det 150, men det er fremdeles fire uker igjen til påmeldingsfristen utløper. Les mer om årets arrangement og se bilder og artikler fra tidligere Lierdager!

Lierdagene: Ni uker igjen

Under Lierdagene i 2003 kjørte Arne Chr. Karlsen gamlebussen frem og tilbake mellom Lierbyen og Lier Bygdetun. Blant de buss- og bygdetuninteresserte var tidligere biskop Per Lønning og daværende prost i Lier, Steinar Solbakken, som for øvrig fyller 70 år akkurat i dag.

Liernett slutter seg til Fair- tradebedriftene

Vi i redaksjonen er storkonsumenter av kaffe og vil nå i framtida fylle våre respektiv kjøkkenskap med Fair-trade kaffe

En gave til Lier og liungene

Tirsdag lanserte John Willy Jacobsen den nye boka si på en pressekonferanse på Haugestad i Lierbyen

Program for Lierdagene 2009

Liernett gir deg programmet for Lierdagene 5. til 7. juni

- Skulle gjerne fått med meg Lierdagene

Vera Henriksen fra Lier sprer glede i Spania med vakker sang.

Lierdagene: En uke igjen

NY OPPDATERING: Vi har mottatt programmet for Lierdagene, men vennligst vær oppmerksom på at det er mange feil i det. Korrigert versjon blir lagt ut så snart vi mottar den.

Lier Janitsjar på Haugestad

Lier Janitsjar inviterer gjester til jubileumskonsert på Haugestad. Jubilanten gir musikalsk gave til forsamlingslokalet, som forresten i år fyller 100

Lierdagene 2005 – 3. -5. juni

Komplett program for Lierdagene

Ordfører Ulla Nævestad åpnet kajakkbrygge

Deretter padlet hun av sted. Hyggelig åpning av ny kajakkbrygge på Svangstrand

Liernett på papir

Nå er det endelig mulig å bruke Liernett til å tenne opp

Kulturminnedagen - 07

Sola skinner alltid på Bygdetunet. Kulturminnedagen til minne om forsamlingshus til bekymring og glede

Tranby skolekorps imponerte igjen

Lierdagene: Det var høytidelig stemning under seremonien ved Hegstatuen utenfor Haugestad i ettermiddag.

Ulla talte før barnetoget

- Det spiller ingen rolle hvor du kommer fra - men hvor du går

Våg å satse på kultur i Lier

Rådmannsteamet i Lier kommune har planlagt hardhendte nedskjæringer i kommunens budsjett. Det ser ut til å gå særlig ut over kulturlivet. Kultursjef Ingeborg Rivelsrud har med denne bakgrunn kritisert de økonomiske rammevilkårene de sentrale myndighetene i Norge gir sine kommuner og hun har sluppet til i en stor artikkel i Drammens tidende. Dette har ikke gått upåaktet hen.

”Never Change a Winning Team"?

Høyrepolitikeren Truls Moen har dermed forklart oss hvorfor vi skal stemme Høyre. Eller kanskje det var Ulla han mente?

Forvist til asfaltjungelen

Grisunger, lam og kalver er et fast innslag under Lierdagene, til stor glede for de små barna

Burde vært bøtelagt

Lierdagene: Når det er nok av ledige og lovlige plasser, er det vanskelig å unnskylde parkering som er stikk i strid med alle regler og bestemmelser.

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

Klar for en klem?

Noen ganger er det ålreit å være noe for andre

Lierdagene 2007 er historie

Lierdagene 2007 er over. Det er ennå for tidlig å komme med en oppsummering av dagene

Vi kvitter oss med Lierdagene

Mange har spurt hvorfor vi ikke har lagt ut alle bildene fra Lierdagene

- Motorcross-sykler i opptoget i år også

Vi lager ikke et miljøarrangement ved å stenge noen grupper ute fra arrangementet, forteller Ellen Ovenstad fra kulturkontoret om Lierdagenes miljøprofil

Unødig uklarhet om anbud

Tildelingen av markedsføringsoppdrag for Lierdagene svekker folks tiltro til Lier kommunes anskaffelsesrutiner.

Lokalpolitikerne er klare for Lierdagene

Både lokale partirepresentanter og stortingsrepresentanter gjester Lierdagene denne helgen

Lier anno 2009

Vi intervjuet flere liunger under Lierdagene, med håp om at intervjuene en gang vil være av interesse for fremtidige generasjoner.

"Da klokka klang" - Lierskolen 200 år

Ordfører Ulla Nævestad og Stortingspresident Thorbjørn Jagland åpnet Skoleutstillngen på Bygdetunet

17. mai i Lierbyen

Ulla holdt sin siste 17. maitale som ordfører - som vanlig en velformulert tale.

422 forsøkte seg, men bare en var best

Lier Historielags gjettekonkurranse er alltid et populært innslag på Lierdagene. I år benyttet 422 anledningen til å velge blant tre alternativer bruksområder for hver av ti utstilte gjenstander.

Pain Solution til Lierdagene

Det blir performance art med fakirene i den norske gruppa Pain Solution på åpningsdagen for Lierdagene i slutten av mai.

Pressemelding - Fargerik familiefest på kvinnedagen

Velkommen til en ”Fargerik familiefest” – på Kvinnedagen 8.mars på Lierbyen ungdomsskole. Her blir det varierende underholdning fra mange land. Det er Flyktning- og Voksenoppplæringssenteret og Kulturkontoret som står bak denne flerkulturelle familiefesten.

Mangfoldsåret på Bygdetunet

Søndag åpner Bygdetunet grinda for sommerens utstillng som skal sette søkelyset på det kulturelle mangfoldet i bygda

Sommerutstillingen åpnet

Sola skinte på bygdetunets jubileumsfeiring og leikaringen Noreg danset til tonene fra Øverskogen toradergruppe.

Ullas dag på Høyres årsmøte

Visst var det årsmøte etter et vellykket valgår, og visst fortalte Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal om utfordringene fremover, men først og fremst var det Ullas dag.

Liernett, avisen for deg som bor i Lier

En drøm har gått i oppfyllelse

Meierigården i 2013?

I en pressemelding uttrykker Lier kulturråd sin bekymring for konsekvensene av en utsettelse.

Delefurua

Ukas kulturminnepost står på grensen mellom Asker, Lier og Røyken.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Kulturrådet om kulturhus i Lier

Lier kulturråds uttalelse vedrørende kulturhus i Lier

Karpe Diem til Lierdagene

Årets spellemenn gjester Lierbyen fredag 27. mai.

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen

Skal finne den beste plassen i verden

Statens pris for attraktivt sted er på hele 250.000 kroner og skal deles ut for første gang i 2012.

Paradiset Sylling

- og en klem til Kari

Høydepunkt på Lierdagene

Ordfører Ulla Nævestad og oberst Hans Chr. Hegs tippoldebarn taler når utvandringen fra Lier blir markert ved Hegstatuen utenfor Haugestad kl. 14.30 på lørdag. Tranby skolekorps sørger for passende musikk.

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Medlemsdag med familie og venner på Bygdetunet.

Norges diabetesforening, avdeling Lier, Lier hørselslag og Sanitetsforeningen i Lier inviterte medlemmer med familie til flott dag på Bygdetunet sist lørdag.

Lierdagene er i gang

Presis klokken 18.00 i dag, torsdag 26. mai, begynte Lierdagene 2011 med dans, konsert og kunstutstilling.

Lierdagene - 09

Rolf Andreassen har sendt oss bilder fra Lierdagene

Fullt amfi med Karpe Diem

Aldri har det vel vært så mange Lierungdom samlet på ett sted som da Karpe Diem stod på scenen under Lierdagene.

I godt lag med Lier Janitsjar

Lier Janitsjar 75 år Fest og litt høytid på Haugestad

Ulla Nævestad tapte vin

Lørdag fikk daglig leder av Holtsmark golfklubb Lars Hiort ei vinflaske med hyggelig hilsen fra ordfører Ulla Nævestad.

Diskusjonen om Lierstranda fylte Haugestad

Sjelden har så mange hørt at noen er uenig om så lite.

Kulturnatten videreføres

Etter oppsummeringen av Kulturnatten 14. oktober i år var alle enige om at arrangementet var vellykket og bør videreføres. Kulturnatten 2007 blir lørdag 13. oktober.

”Da klokka klang”

Sommerutstillingen er et samarbeid mellom Lier Bygdetun, Lier Historielag og Lier kommune, kulturkontoret. Den skal gi et bilde av Lierskolens utvikling og historie gjennom 200 år

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

Blomster og bier på Bygdetunet

Årets sommerutstilling på Bygdetunet ble åpnet av ordfører Ulla Nævestad. Hun kunne gi oss nyttig informasjon om både det ene og det andre, og om hvor fint vi har det i Lier som har rikelig av begge deler.

Troen på enkeltmennesket.

Hun startet sin politiske karriere i Sandane Unge Høyre. Nå, nesten 40 år senere er hun Liers største kjendis. Troen på enkeltmennesket og personlig frihet under sosialt ansvar har vært ledesnorer i en lang politisk karriere. I dag er hun ordføreren som snakker med folk. Hun svarer på alle henvendelser og tar opp saker folk er opptatt av. Hun vant en knusende seier i det direkte ordførervalget i fjor. Lier-nett har intervjuet Ulla.

Endelig program for Lierdagene

Det endelige programmet for Lierdagene 2011 er klart.

Kunstopplevelser på sensommeren

Blant de 112 kunstnerne fra hele Vestregionen er seks lokale kunstnere kommet gjennom nåløyet til "Kunst rett Vest 2008"

Legevakta i Drammen

For noen år siden, så fikk kommunestyret i Lier den glupe ideen at man skal skulle nedlegge legevakta i Lier, og heller gå over til at man skulle bruke legevakta i Drammen.

- Ta Lierbyen i bruk!

Liers ordfører vil ha kommunens næringsdrivende med på å bringe nytt liv til det noe avblomstrede kommunesenteret.

Den livgivende sangen

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Lanserte kulturhus i nittiårene

Tove Sæteren, (V) fikk en liten modell av et "kulturhus" av ordfører Ulla Nævestad, da hun sluttet i kommunestyret i 1999

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

Lierdagene

Jeg håper mange av dere kommer innom vår stand på lierdagene. Liernett har stand nr 56. (...)

Playboy er tilbake

Tradisjonen tro får du kjøpt Playboy-topper til småbarn under Lierdagene

Støtte til kulturinteressert ungdom

I forbindelse med Haugestad 100-års jubileum i 2007 besluttet Fruene Haugestad A/S i samarbeid med Lier kommune å opprette et kulturstipend.

Lierdagene: Fire uker igjen

Årets arrangement blir vesentlig mer miljøvennlig enn de tidligere.

- Om Liers tilstand og Høyres politiske regnskap

Ryno Andersen, leder Lier Høyre, svarer Lier FrP i dette innlegget.

En hyllest til sang og musikk

Nina Sveaas (på bildet), leder for Sjåbagos og Per Egil Hovland, tidligere organist i Frogner kirke får Kulturprisen