Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d5c07bc48bb7799931eba6ecc4dc50c3

Åpningen av Lierdagene 2007

Det er alltid vel verdt å lytte oppmerksomt når ordfører Ulla Nævestad taler.

Både ordfører Ulla Nævestad og leder for lierdagskomiteen Bitten Hols Haugerud talte ved åpningen av lierdagene. Vi har fått gjengi ordførerens tale i nettavisa.

En av Ulla Nævestads mange gode taler

I flere år har jeg fulgt ordfører Nævestad på ulike arrangementer i bygda. I årene jeg skrev for Lierposten møtte jeg ordføreren i mange sammenhenger. Engasjementet mitt i frivillige organisasjoner har gjort at våre veier også krysset hverandre. Nå i de siste årene har vi vært så heldige å ha hatt ordføreren som petitskribent i Liernett.

Vi i avisen har langt fra vært enig med ordføreren i ett og alt i politikken, men jeg har alltid beundret hennes evne til å holde gode taler som treffer folk hjemme, det være seg Gjelsten, Liunggjengen eller de mange frammøtte ved åpningen av Lierdagene i dag. Hun tar folk på alvor og går alltid med stor respekt til oppgaven hun er satt til å skjøtte, nemlig å være folkets fremste representant i kommunen.

Rådhusplassen var stappfull da Ulla talte i dag, og av de mange talene jeg har hørt av henne, var denne kanskje den beste. Vi i Liernett har vært så heldige å få gjengi talen i sin helhet, og vi håper at alle som ikke var tilstede på åpningen av Lier-dagene tar seg tid til å lese den. Og mange som var der, kan kanskje ha nytte av å få den repetert.

Kjære liunger, kjære tilreisende!

Velkommen til Liers store folkefest, velkommen til Lierdagene 2007!
Det er 20 år siden Lierdagene ble arrangert første gang i nyere tid, og utviklingen av arrangementet siden den gang har vært enorm.
Det er bare å se rundt oss her nå, så ser vi tydelig at her er foregår en massemønstring av alle de gode krefter bygda vår kan by på.

Lierdagene er et kraftfullt og talende uttrykk for det gode liv i grønne Lier. For det er slik at oppskriften på det gode liv, den finner vi ikke først og fremst blant tallkolonnene i offentlige budsjetter.
Nei, det gode liv skapes i et samspill mellom det offentlige og innbyggerne,- menneskene, men først og fremst mellom menneskene.
Det gode liv i grønne Lier er en kombinasjon av levestandard og livsstandard, av velferd og velstand.
Det gode liv er nettverk, kultur, menneskelig utfoldelse, - nettopp slik utfoldelse som vi ser her i dag og som foregår til daglig året rundt!

De tallrike organisasjonene innenfor alle samfunnsområder er bindevev som holder samfunnet oppe.
De lindrer sykdom, smerte og ensomhet. De er den våkne samvittighet i miljøarbeidet. De vokter menneskerettigheter. De fremmer helse og idrettsglede. De bygger, bærer og bevarer sang og musikk, kunst og kultur. De er den nærende grobunnen for det menneskelige mangfold.
Her er de alle denne helgen, sammen med næringsliv, offentlige virksomheter, politiske partier og mange, mange andre gode krefter og aktører.

Her skal de alle møtes, myldre, more seg og bidra til en forrykende folkefest.
Vår vakre bygd er kjent langt utover i landet. Den frodige Lierdalen med sitt veldrevne landbruk og egenartede kulturlandskap er et velklingende, positivt begrep. Lier har ry som Norges bugnende spisskammers og vi er kjent for å tilby Osloregionens beste skiløyper.

Våre grønne enger er yndede oppvekstområder for barn. Her slår de seg ned, barnefamilier fra mer urbane og asfalterte strøk for at nye generasjoner skal kunne boltre seg i frisk natur. Hit søker næringsliv med arbeidsplasser for regionens innbyggere. Hit kommer investorer med vyer og visjoner. Liers omdømme er positivt og tiltalende. Vi er ikke i behov av noe omdømmeprosjekt, vi er en tradisjonsrik, attraktiv, moderne og spennende bygd! Og det har vi all grunn til å være stolte av.

I år feirer Haugestad 100 års jubileum. Det første kommunehuset, - i dag bygdas storstue, hvit, vakker, veldrevet. Gullsmed Per Gunnar Selvig har laget et eget smykke til Haugestadjubileet, og til høsten kommer John Willy Jacobsen med en bok om de 100 årene. Selve jubileet skal feires i desember, men allerede i går kveld var det en liten tjuvstart da Lier Janitsjar feiret sitt 75 års jubileum på Haugestad med en nyskrevet musikksuite som gave til Lier kommune og dermed til alle oss som bor her. Lier Janitsjar er tilstede her, som alltid på Lierdagene. Jeg benytter anledningen til igjen å gratulere med de 75 og si, thank you for the music!

Og så er det Lierdagskomiteen som har jobbet iherdig hele vinteren med hjelp av erfarne folk fra kulturkontoret.
Det er ikke noe lite puslespill å få alt til å klaffe i et slikt arrangement. Stor takk til dere alle med Bitten i spissen!
Jeg har hatt gleden av å bo i Lier i 32 år. Ikke noe annet sted har jeg bodd så lenge, og her vil jeg bli. Her har barna fått vokse opp, her er vennskap og nettverk knyttet, og varme følelser for bygd og folk etablert.

Slik ser det ut til å være med de aller fleste som slår seg ned i Lier. Liersamfunnet favner og inkluderer, varmer og engasjerer.
Det er lov å skryte av Lier på en dag som denne. Ja, det er lov å tale vel om bygda vår hver dag året rundt!
La oss sammen gjøre disse Lierdagene til en hyllest til vår kulturelle livskraft og menneskelige mangfold og ikke minst, - en hyllest til den bygda vi alle er så glade i.
Lykke til med Lierdagene 2007 som herved erklæres for offisielt åpnet.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode