Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1561b95a0f97e0f2da665e2e6c6e1202

Lier Janitsjar på Haugestad

Lier Janitsjar inviterer gjester til jubileumskonsert på Haugestad. Jubilanten gir musikalsk gave til forsamlingslokalet, som forresten i år fyller 100


For en stund siden ble Liernett invitert til 75 - årsdag til Lier Janitsjar. Jubilanten hadde skrevet invitasjonen selv og han/hun, ja for det er vel sånn halvt om halvt der i gården, ga utrykk for at alderen på ingen måte tynget.

Jubilanten var i følge eget utsagn i full vigør, takket være en enestående sans for fornyelse og evne til omstilling. Og det i tider da det slett ikke er en selvfølge at velklingende korps er garantert folks oppmerksomhet. Det trengs mer enn taktfast marsj til feiende musikk langs støvete asfalt for å få folk med på notene.

Så har da også jubilanten bokstavelig talt gått nye veier. Fått med folk på bugnende sildebord, satt musikk til fotoklubbens bilder, akkompagnert til teater og revy, spilt sammen med kor og i det hele tatt skapt hygge og trivsel i bygda, og ikke minst vist at korps går bra med det meste. Vi burde takke. Men så skriver jubilanten at det er liunger pluss Lierbygda som har vært drivkraften og inspirasjonskilden til all vellyden. Fjorden, skogen, kulturlandskapet og menneskene så å si.

Det er tid for å gi noe tilbake. En suite i 3 satser er det blitt. Lyden av Lier, Lierklangen foreviget på notelinjene. Den får vi høre på fredag, og den får hundreåringen Haugestad forsamlingshus til odel og eie. Og ordfører Ulla Nævestad vil sørge for at notearkene ikke støver ned i diverseskuffen i arkivskapet på Rådhuset.

Men Lier Janitsjar lover også mye annen musikk fra et rikholdig repertoar. Leif Winge har vært prosjektleder og er helt enig i de disposisjoner jubilanten har foretatt i forbindelse med feiringen.

Kanskje var det nettopp for å være bedre ruste til framtidas utfordringer jubilanten i 1999 foretok et navnebytte fra Lier Hornmusikkforening til Lier Janitsjar?
Jubilanten ble opprinnelig døpt 23. oktober1931. Fadder, hadde vi nær sagt, var musikksersjant Hans Fuglerud fra Egge. Håkon Fuglerud var korpsets leder og dirigent fra 1931 og fram til 1968.

På fredag er det først og fremst dirigent Øystein Olsen Vadsten som skal sette liungene i stemning til heidundrende Lierdager.

Les også:

http://www.lier-janitsjar.no/

 

Forrige artikkel:"Joda, jeg vet hvor grensen går"Neste artikkel:Fjerdeplass for Christoffer
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode