Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e35597beb42cd66d814b210f621d867c

Ubudne gjester i Sylling

For andre år på rad inviterte Hennummusikken seg selv til fellesøvelse med Sylling sangkor i aulaen på Sylling skole

Ganske ubeskjedent i grunnen. Musikantene har imidlertid liten grunn til å vise beskjedenhet når det gjelder musikalske ferdigheter. Nesten 50 av dem satt klare på scenen da konserten, unnskyld øvelsen, startet.

Stor spilleglede, sier vi når det ikke er så mye annet å skrive hjem om. Men brukt om det Hennummusikken presterte sist mandag, er det rette ord til rett tid. Dirigent og musikanter trivdes i hverandres selskap, og slikt smitter over på både musikk og publikum.

Korpset har en besetning som er god for å spille det meste innenfor janitsjarsjangeren. Gode klarinetter bemerket seg i klezmerinnslaget dirigent Georgi Delchev gjerne lar krydre repertoaret til konsertene han setter opp. http://nn.wikipedia.org/wiki/Kategori:J%C3%B8disk_musikk  Solid grovmessing skaper et fundament og en god resonans for de andre instrumentene. Slik kunne vi gå fra instrumentgruppe til instrumentgruppe. Solide deler som til sammen utgjorde et godt korps.

Repertoaret var hentet fra et vidt spekter,, fra feiende marsjer, nærmest orkesterverk og ragtime. Vi husker best ”In einem Klostergarten” og ”Gabriels Obo”. Kanskje fordi begge er i musikkmappa på det ”mentale skrivebordet”.

Korpset kunne skilte med en virkelig obosolist. Niklaus Fritz, utvekslingsstudent fra Tyskland, som for tiden bor på Tranby, trakterte ”Gabriels Obo” på en mesterlig måte. En feiende ”Cogratulation” til ære for en gebursdagsfeirende musikant, viste at korpset var kjent innenfor den sjangeren også.

Etter siste ukes musikkopplevelser konstaterer vi at det i bygda fins minst to gode amatørkorps. Vi oppfordrer folk til å være oppmerksomme på korpskonserter i tida framover. Ikke bare for å vise patriotisk sinnelag, men mer for å oppleve god musikk. Sylling Sangkor gjør absolutt ikke skam på korsangen i jubileumssesongen. Ukene fra nyttår har vært hektiske, uten at det har svekket stemmebåndene. Så følg med på konsertplanen framover.

Da leder av Hennummusikken, Svein Rognlien, avslutningsvis truet med å komme igjen neste år også, brøt applausen løs.

1/6 (DSC_0006.jpg)
2/6 (DSC_0008.jpg)
3/6 (DSC_0009.jpg)
4/6 (DSC_0010.jpg)
5/6 (DSC_0016.jpg)
6/6 (ingress.jpg)
Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode