Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5e6c3ce425c48a47eb457fe4e5ce69cc

Bli med på Kabaret

Lier Kammerkor setter opp kabareten ”Evig Din?” med forestillinger i Drammen teater 12. - og 13. mai

Det er noen år siden sist, men mange husker kabareten ”Drømmer i mørket” med Lier Kammerkor. Og før den igjen oppsetningen koret hadde med Finn Ludt melodier.

Begge forestillinger løftet fram noe av det beste i vår musikktradisjon. Og alt gjort på en måte som ga de kjente og kjære sangene en enda større plass i hjertene til alle som var i salen. Kammerkoret har naturlig nok skiftet ut en del av besetningen siden den gangen, men mange er fortsatt i koret, og når det gjelder drivkreftene bak kabaretarbeidet, står de fortsatt der.

 Det musikalske tar Petter Bjårstad seg av. Alt som har med regi, koreografi, kostymer m.m er i sikre hender hos Sidsel Engelsrud. - Det var lettere å motiver sangerne for denne kabareten enn for den første, sier Sidsel. De aller fleste sangere ønsker at medlemskapet i koret skal være noe mer enn å stå rett opp og ned og synge. Ikke noe galt i det, fortsetter Sidsel, og legger til at koret alt er i gang med å planlegge julekonserten der alle sangglade vil få oppleve et tradisjonelt sangkor.

Den røde tråden i ”Evig din?” er kjærligheten, forholdet mellom mann og kvinne Temaet er grundig tonesatt av komponister til alle tider. Men kjærligheten er lunefull. På sitt beste harmonisk, men ofte det motsatte. Og den oppleves annerledes i livets høst enn når knopper brister. Det har derfor ikke bare vært å forsyne seg ukritisk av et nærmest uendelig tilfang av tekster og melodier.

Kabareten prøver å fange opp nyanser og nivåer i kjærlighetens vesen. En kabaret er på sett og vis bevegelse og  sang, sier Sidsel,  og det gjelder å finne en form som gjør at begge deler går sammen og uttrykker temaet. Dessuten hekter vi det hele sammen med aforismer og små verbale gullkorn.

Tekstene er på bokmål og nynorsk - en svensk forresten. Melodiene har et internasjonalt preg,  men er verken fremmede eller ukjente. for dem som har hatt musikkantennene ute de siste åra,.

Vi ser fram til kabareten – og ønsker alle hjertelig velkommen til ”Evig din?”.

Vi gleder oss - til å glede dere.

Entusiasme og spilleglede halvannenen uke før premieren.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode