Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 6ed8d7584eaa6c273224f9ac7ba076e5

Damelørdag

Temaene er motivasjon, hjelpearbeid og vold i nære relasjoner. Innimellom blir det bevertning og hyggelig samvær.

Trenger du et meningsfylt avbrekk fra hverdagen? Meld deg på Lier LC’s Damelørdag. Det er begrenset med plasser.
Sosionom Ingunn Øye ble landskjent da hun stod frem som svingdørpasient i psykiatrien, og kronprinsesse Mette Marit  ble så rørt at hun inviterte henne på gjestebud på Skaugum. Lørdag 14. mars kommer hun til Renskaug Vertsgård i Lier for å holde foredraget ”Hvordan finne motivasjon i sitt eget liv”.

- Vi håper å kunne by på tanker til motivasjon, ettertanke og glede, sier Nina Paulsen og Ann-Kathrine Tveten  (på bildet over) i arrangementskomiteen i Ladies Circle i Lier. For to år siden hadde de et tilsvarende arrangement på Papirbredden i Drammen. Ikke ett øye var tørt da Ingunn Øye den gangen fortalte om sitt liv som alvorlig psykisk syk.

I dag er Øye, som er sosionom, blitt leder for foreningen Aurora, som jobber for rettighetene til psykisk syke. Det siste året har hun reist rundt i Norge og holdt et foredrag om å finne motivasjon i sitt eget liv.
– Når jeg har klart å finne frem til et meningsfylt og godt liv, er det mulig for alle, sier sosionomen, som har gå inn og ut av psykiatriske sykehus mesteparten av sitt voksne liv. Nå er hun frisk og vier sin tid til å spre kunnskap om psykisk helse.

Vold i nære relasjoner
Mer står på programmet når Lier LC har Damelørdag. I Drammen er det startet opp et studie i vold i nære relasjoner, og sentral i det er Sidsel Hager, som er prosjektleder for æresrelatert vold i Drammen kommune. Hun skal snakke om hva som skjer når en du er glad i, blir voldelig mot sine nærmeste.
- Vold kan skje i de beste familier, sier Hager, som vil fokusere på de følelsesmessige aspektene ved å ha en hverdag preget av vold

Renskaug Vertsgård var et naturlig valg da Lier LC bestemte seg for å arrangere en innholdsrik lørdag for kvinner i distriktet. Den ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser og tilbyr overnatting til de som trenger det. Vertskapet stiller lokalet gratis til disposisjon og bidrar dermed til at dagens tredje foredragsholder, Siri Kitt Nævestad ( i midten mellom vertskapet på bildet i ingressen), får penger inn til sitt barnehjemsprosjekt i Ghana i Afrika.
- Jeg har fylt livet mitt med mening, sier 32-åringen, som reiste ut som lærer og kom tilbake med det økonomiske ansvaret for sitt eget barnehjem på andre enden av kloden. Nå tar hun månedlig av sin lærerlønn for å sørge for foreldreløse barn i en liten landsby i Ghana.
Siri Kitt er medlem i Lier LC, og deler av overskuddet denne lørdagen går til å skaffe den fattige landsbyen en etterlengtet brønn. Selv skal idealisten vise bilder fra sitt livs prosjekt og snakke om hva som skulle til for å ta et så stort valg som hun gjorde da hun brøt opp fra et trygt og godt liv i Lier for å jobbe på en skole på den afrikanske landsbygda.

Damelørdagen er åpen for alle, men det er begrenset med plasser, og det gjelder å være tidlig ute med å melde seg på. Dagen begynner kl.12.00 og varer til 16.00. Både lunsj og ”goodybag” er med i prisen.

Interesserte tar kontakt med Eli Årmot, e-postadresse: brse@sb-hf.no.
400 kroner betales til kontonr, 2260 64 19450

 

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode