Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: fcad0de93d4a8f11803dd42c6bb50641

Farsen ved Eiksetra

Ubegripelig og tillitssvekkende avgjørelse av Datatilsynet

I et av Drammensområdets mest brukte friluftslivsområder, ved Eiksetra i Lier, har det utviklet seg en farse av en konflikt etter at idrettslagene i området har satt opp et webkamera for å kunne vise interesserte turgåere hvordan vær- og føreforholdene i løypa like ved Eiksetra er til enhver tid. Bildene ligger bl.a. ute på ski-nettstedet www.lier-ski.com.

Slike webkameraer er etter hvert blitt ganske vanlige, og det står mange slike i turområdene også rundt Drammen – til glede og nytte for turfolket. Men kameraet ved Eiksetra er – takket være et par paranoide hyttenaboer – definert som ”overvåkingskamera” i strid med personvernhensyn. Selv etter at idrettslagene har innstilt kameraet med lavere oppløsning og zoomet ut billedutsnittet, så mener visst Datatilsynet at webkameraet ikke kan godkjennes.

Dette er jo bare utrolig tåpelig! Datatilsynet viser ved en slik praktisering av sitt viktige samfunnsoppdrag et svært dårlig skjønn når de ikke kan godkjenne kameraet slik det nå er innstilt, med det åpenbare formål å vise vær- og føreforhold. Har folka i Datatilsynet for lite å gjøre?

Den kverulerende mistenksomhet som ligger til grunn for klagen burde enkelt kunne avvises. I stedet blir Datatilsynets fortsatte ulovlighetsstempel nå naturlig nok bare møtt med hoderystende forbauselse og irritasjon. Datatilsynet svekker sin tillit som offentlig personvernmyndighet. Dette er rett og slett flaut! Og det er også ubegripelig ut fra det tilsynets egen informasjonsdirektør Ove Skåra uttalte til Drammens Tidende i forrige uke. Det er lov å håpe på at tilsynet kan ta til vettet – både for sitt eget omdømme og for turfolkets del!

Dagfinn Rivelsrud
Turgåer/liung

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 7. februar 2010 20:38: Kicker
Rivelsrud, nå må du moderere deg litt og forsøke å se saken fra flere enn en side. Du må forstå at de som eier hytter i området faktisk EIER eiendommene der oppe og har krav på privatliv. Hadde du akseptert at naboen satt opp et videokamera som pekte ned på terrassen din? Ikke det nei ... Pek videokameraet i en annen retning, så inn maskeringsblending (bra kameraer kan maskere områder). Slutt å tro at turgåerne eier området der oppe. Det gjør de ikke.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode