Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d98398db9ed07bb9ddfb4d8e053911bb

Vi besøker Liers spisesteder: McDonald’s

Før vi avrunder vår serie om Liers mange spisesteder, er vi denne gang innom et av de mest kjente og - neste gang - et av de minst kjente. Deretter får leserne velge sitt favorittsted.

McDonald’s på Liertoppen – familierestauranten – ble åpnet med pomp og prakt av selveste ordfører Ulla Nævestad og den norske McDonald-direktøren, senere avdøde Theo Holm.

I det opprinnelige interiøret hadde Ronald McDonald fast plass rett innenfor inngangsdøren. Nå er han visstnok pensjonert.

Nylig ble interiøret fullstendig fornyet. Slikt skjer bare unntaksvis på Liers mange spisesteder.

At innredningen er fornyet, betyr ikke at menyen er det. Folk vil ha de gamle variantene, men gjerne med nytt og spennende navn og en forsiktig vri på tilbehøret. 

Innpå ti år etter åpningen har stedet vært gjennom en omfattende fornyelse, og alle møbler er skiftet ut. Selv ”Ronald McDonald”-figuren ved inngangen er fjernet. Men det som serveres, er stort sett det samme som før.

Man spiser uten bestikk og mange lar den relativt omfattende emballasjen stå igjen på bordet.
Burgere og ”menyer” er greie tilbud til den som vil fylle seg med pommes frites og mineralvann.

De fantasifulle produktnavnene gjenspeiles ikke nevneverdig i burgernes utseende, smak eller innhold, men kanskje en del i prisen.

Cheeseburger er en virkelig klassiker. Garantert fri for overraskelser.

Ingen overraskelser
McDonald’s har grei mat som ikke innebærer overraskelser, selv om det stadig oftere presenteres nye varianter. Det er imidlertid begrenset hvilken fornyelse som ligger i en baconskive på hamburgeren, selv om produktets navn klinger godt og plakaten på veggen er fargestrålende og viser produkter som snart viser seg å mangle overbevisende likhet med det man får levert.

Prisene er på vei opp, men enkelte lokkepriser skaper inntrykk av at alt er billig. Det er det ikke. Man får minst like mye mat for pengene mange andre steder.

McDonald’s og andre hurtigmat (Fast food) restauranter har fått et – etter deres egen mening - ufortjent dårlig rykte på grunn av matens dårlige næringsverdi. McDonald’s mener å kunne motbevise slike påstander. De fettglinsende potetstrimlene sier noe annet.

Har en klar og bevisst miljøpolitikk, men det blir sjelden eller aldri så mye avfall som hos McDonald’s.

Det er flere spisesteder i Lier som tilbyr ”Take-away”, men bare McDonald gjør det med en drive-in løsning som gjør det unødvendig å gå ut av bilen.

Det blir brukt mye engangsemballasje. At en god del av den hives ut av bilvinduer og forsøpler veikantene, er selvsagt ikke McDonald's eneansvarlig for. 

Av den verdensomspennende kjedens 31.000 restauranter er rundt 6.000 i Europa og 73 av dem ligger mellom Kristiansand og Steinkjer.

LIERNETT besøker Liers spisesteder:
Dette er omtale nr. 29 av i alt 30. (Se alle!)

Som avslutning på vår meget populære serie vil vi i tilknytning til neste besøk be leserne velge sitt favorittsted. Blant svarene trekker vi ut en vinner som får 500 kroner til bruk på valgfritt spisested i Lier. Full informasjon kommer 30. januar.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 18. januar 2012 12:51: Odd Eriksen
Uff da, usunt og fetende.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode