Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5d590448689062cf8b326722b74f4029

Vi besøker Liers spisesteder: Zomin Takeaway

Fra høyrefløyen i den lille drosjebua ved meierigården i Lierbyen selges det spennende sushi- og thairetter.

Folk flest har lenge hatt et greit forhold til kinesisk mat, i det minste når den er lett tilpasset norske vaner. Da er det foreløpig annerledes med mat fra Japan, som først i de siste årene har fått fotfeste her i landet. Nå har også Lier fått sin sushi-bar, nærmere bestemt i det snodige lille huset mellom meierigården og veien opp til den gamle stasjonsbygningen.

Det har tidligere vært minst tre tapre forsøk på å drive lønnsomt i de bittesmå lokalene, som i utgangspunktet var tiltenkt et ganske annet formål.

Sushi er forseggjorte biter av fisk og skalldyr med og uten ris, og ofte med soyasaus og kruttsterkt tilbehør. Det sterkeste tilbehøret er wasabi, et grønt krydder som legges for seg selv på sushi-brettet og som kan få nybegynnere til å danse krigsdans på vei til nærmeste hageslange. Litt mindre voldsomt er syltet ingefær, som er en annen fast ledsager på brettet. Syltet ingefær spises, ifølge de erfarne, mellom hver sushibit for å rense munnhulen og for å gjøre smaken av hver nye bit optimal. Sjøgress, soyasaus og hvit ris er annet tilbehør.

Ikke siden Anders Hegsbro på sekstitallet hadde fiskedisk i sin lille kolonialhandel, har det vært så mye fersk fisk i Lierbyen.

En "liten meny" sushi koster 89 kroner

Det er mulig å kikke over disken og se at sushibitene tilberedes med profesjonell teknikk. Prisene ligger fra godt under hundrelappen (som 89 kroners ”liten meny”-porsjonen på bildet) og oppover, både avhengig av råvarene og selvsagt av porsjonenes størrelse. For sushi er noe man gjerne spiser sammen med andre, og da kan det være greit å ta med flere biter.

I tillegg til de 39 alternativene på sushimenyen er det ti thai-retter å velge mellom. Halvparten er variasjoner over stekte nudler og stekt ris, men det er også mulig å få Gaeng Massaman gai, som for lite thai-kyndige kan oversettes med Gryte med kokt kylling i kokosnøttmelk, massamankarri, peanøtter, poteter og løk. Herligheten koster 145 kroner.

Pen og ryddig meny som ethvert serveringssted kunne være stolt av. Så får vi heller bære over med at ’assorterte biter’ konsekvent er skrevet ’assosierte biter’. Etniske spisesteder som har en feilfri meny, mangler noe av sjarmen. Med de norske er det omvendt, i det minste etter vår mening.

Åpent fra 13:00 til 22:00 alle dager unntatt mandag.

Zomin Takeaway er, som navnet antyder, et sted der man tar med seg maten. Det er lite sitteplass inne, men noen bord ute og også mulig å sitte på taket når været tillater det.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 18. oktober 2010 22:10: Inger Lise
Hyggelig å lese om besøkene på "alle" Liers spisesteder, det er bare en ting jeg savner i artiklene, og det er om maten er god eller ikke! Tror de fleste journalister som skriver om mat og spisesteder pleier å ha med det.... Men kanskje er disse artiklene bare ment som opplysning av typen "se hva som finnes i Lier"??
Tirsdag 19. oktober 2010 15:45: <span class="kommentator-sensurert">&nbsp;</span>
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.
Tirsdag 19. oktober 2010 15:49: Matmons / Liernett
Om mat smaker godt, er etter vår mening en individuell og temmelig subjektiv vurdering.

Utover at mors kjøttkaker smaker godt er det nok delte meninger om hva som smaker godt og mindre godt. Noen liker lutefisk, andre er skuffet hvis det ikke er rosiner i rømmegrøten. Og så er det visstnok mange som mener at Norges beste kebab selges et sted i Drammen, mens mange (og særlig litt tilårskomne) har vanskelig for å forstå at kebab kan smake godt i det hele tatt.

Vi tar derfor ikke stilling til om leserne vil like smaken, men beskriver hva som serveres. Klare avvik fra normal standard, som uventet små eller store porsjoner, uvant tilbehørsvalg og mye annet, vil imidlertid bli bemerket. Skulle det være udiskutable feil med maten, vil det selvsagt også bli omtalt.

Så får leserne selv, om de blir inspirert til et besøk, ta en tur innom noen av Liers mange spisesesteder og prøve om maten - etter deres mening - smaker godt. Liernett hører gjerne om erfaringene.
Onsdag 17. november 2010 13:59: Linda
Jeg har ikke vært kjempefan av Sushi før, men etter jeg spiste her har jeg blitt avhengig av Sushi!! Jeg har til og med spist på en av de beste sushi restaurantene i Stocholm, men denne i Lier var bedre:)

Anbefales!!!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode