Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 94434fad9a14904ece1a8df72e1b27b1

Vi besøker Liers spisesteder: Solvang

Ved Garsjø ligger to serveringssteder som spesielt friluftsfolket har glede av. Vi har besøkt Solvang, der grøt er hovedattraksjonen.

For å komme til Solvang, må man kjøre eller gå 6 kilometer inn i marka fra Vestsideveien ved Egge. Pasjonerte skauvandrere og skiløpere tar selvfølgelig også helt andre veier mot Solvang. Uansett er det klart det smaker med mat når man er fremme.

Solvangs tradisjoner er vesentlig lengre enn menyen, som ikke omfatter stort mer enn rømmegrøt og vafler. Men mer skal det egentlig heller ikke til for å tilfredsstille vandrere og bilister en vakker sommerdag.

Fine omgivelser, enkel meny.

I tillegg til grøt (kr 60 med saft) og vafler (kr 20 med syltetøy, kr 25 med rømme) tilbyr Solvang spekemat. En porsjon koster 40 kroner og er ment som tilbehør til grøten. Is, kaffe og mineralvann står selvsagt også på menyen.

At grøten serveres på papptallerken og spises med plastskje har noe å gjøre med både økonomi og miljø, men ett er sikkert: grøten blir fort kald.

Beliggenheten er fin og utsikten over Garsjø rett og slett herlig. Selv om lyden fra sauene av og til blander seg med motordur, er det lett å beholde inntrykket av å være langt av sted fra både by og bygd.

Interiøret er velment utstyrt med lett rustikke gjenstander, men noen vil nok finne det litt for velfylt av slikt.

Helhetsinntrykket er godt. Man føler seg velkommen og opplever at det tradisjonsrike stedet er ivaretatt på skikkelig vis.

Solvang holder i sommer åpent lørdager og søndager. Begge dager fra kl 10 – 17.

Siste halvdel av veien fra Egge til Solvang er bomvei. Avgiften er kr 20 for personbiler.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode