Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d4b8cbbc2960697c3b38c95b08310f82

Vi besøker Liers spisesteder: Lierkroa

Lierkroa er bygdas over tid mest kjente spisested. Navn og eiere har skiftet, og den opprinnelige lille bua er for lang tid siden blitt erstattet av et godt besøkt serveringssted med et hundretall sitteplasser.

Etter å ha vært en familiebedrift gjennom noen tiår har Lierkroa de siste årene gjennomgått flere eier- og navnskifter. Navnet ble etter et eierskifte endret til Lier Veikro, men etter siste brosjyre å dømme, igjen blitt Lierkroa, noe det for øvrig alltid har vært på folkemunne.

Lokale tradisjoner fikk leve lenge, men nå er det slutt på de store sennep- og ketchupballongene som var hengt opp over disken og minnet landbruksvante liunger om melkeklare jur. Det gamle møblementet er skiftet ut, og borte er også Karl Holmens mange malerier fra distriktet. Det er derimot ikke de nokså slitte serveringsbrettene med reklame for Tine melk.

Lierkroa har fortsatt et godt voksent publikum som ikke ønsker at det eksperimenteres for mye med maten. Derfor er det smørbrød i velkjent utførelse, og middagsmenyen er tradisjonell norsk. Men tidligere tiders oppsleiving av steik, kjøttkaker, gjennomkokte grønnsaker og poteter fra dampende gryter med etterfølgende dynking med brun saus er en saga blott. Maten blir nå delikat anrettet på kjøkkenet. Og når de nåværende driverne fra tid til annen slår til med buffeer, dufter det av mer internasjonale matvaner.

Kveite sto på menyen da Liernett besøkte Lierkroa.

Blant de ti-tolv middagsrettene på menyen merket vi oss spesielt at det var hele tre fiskeretter å velge mellom. Kveite, fjellørret og rødspette var valgmulighetene, og det overgår trolig de aller fleste spisesteder av denne typen.

Dagens tilbud finnes på en tavle over disken. Prisen er som oftest rundt 160 kroner. Da er dessert, som oftest uspennende sjokoladepudding eller gele, inkludert. Det samme er kaffen. De øvrige middagsrettene koster fra 125 til 170 kroner. Spesielle søndagstilbud, som også inkluderer dessert og kaffe, kunngjøres på en tavle ved inngangen.

Sjokolademousse (som er en kremaktig sjokoladepudding) og gele er gjengangere på desserthylla.

Nye gjester vil muligens tro de er kommet til et bingolokale når de jevnlig hører at tosifrede tall ropes ut. Årsaken er imidlertid at utleveringen av mat forutsetter at gjestene har merket seg nummeret på kvitteringen og roper et rungende Her! når deres nummer blir ropt opp.

Personalets serviceinnstilling, som ikke alltid har imponert, er blitt vesentlig bedre de siste årene. Ryddingen av bordene også. Under vårt siste besøk dukket dessuten kjøkkensjefen opp ved bordet og spurte om maten smakte. Han lyttet til og med til svaret. Det er uvanlig på norske spisesteder i denne kategorien.

Liernett om lokale spisesteder: Vi bringer regelmessig omtaler av utvalgte spisesteder i Lier. Omtalene bygger på erfaringer fra ett eller flere besøk på stedene. Omtalene er upåvirket av stedenes egne synspunkter. Både serveringsstedene og leserne er velkommen til å supplere omtalene med kommentarer og egne erfaringer.

Neste omtale: Marché (Tidligere 'By the Way' på nordsiden av E-18 ved Kjellstadkrysset).

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 27. juli 2010 11:41: Anita
Og konklusjonen ble?????
Onsdag 28. juli 2010 10:30: Henrik S.
Hvilken konklusjon????
Fredag 30. juli 2010 11:44: Martin
Det samme lurer jeg på! Var maten god?
Søndag 1. august 2010 20:58: Matmons / Liernett
Mange takk for kommentarene.

Om mat smaker godt, er en individuell og temmelig subjektiv vurdering. Vurderingen avhenger blant annet av hvor sulten man er og hvilke forventninger man har. Noen har vel også erfaring for at mat smaker bedre i godt selskap enn ellers.

Vi innlater oss derfor ikke på å ta stilling til om leserne vil like smaken, men velger å beskrive hva som serveres. Åpenbare avvik fra normal standard, som uventet små eller store porsjoner, uvant tilbehørsvalg og mye annet, vil imidlertid bli bemerket. Skulle det være udiskutable feil med maten, vil det selvsagt også bli omtalt.

Så får leserne selv, om de blir inspirert til et besøk, ta en tur innom og prøve om maten - etter deres mening - smaker godt. Liernett tar gjerne inn erfaringene.
Søndag 7. august 2011 19:22: JonnaBas
Liernett og "restaurantspalten" var en kjempeoveraskelse, vittig skrevet, informativ og omfattende for oss som nettopp har flytting inn i Sylling og ikke har peiling på hva som foregår her.

Min kone og jeg hadde det festelig og bestemte oss for å besøke "de fleste" av stedene.

Tusen takk!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode