Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: dba6a596849eb7951c6dcf5dfbdc6a49

Best mat på Kjellstad

Marchè, Lier er kåret til beste veikro på strekningen Oslo - Kristiansand - Stavanger.

- Det er flere gjester som har bemerket dette, sier Vidar Hagen, en de tilsatte ved den nye veikroa i Lier som ble åpnet 13 mars i år.  – Vi håper at dette skal føre til økt besøk.

Og et eldre par fra Oslo skrøt av den gode maten. – Vi er på vei til landstedet og Sandefjord. Vi pleide av og til å stoppe på den tidligere veikro her som senere brant.

Odd Roald Aasen (se bildet i nederst på siden), ”samboer” til Marche og butikkleder i lavprisbutikken Bunnpris, er svært så optimistisk etter at veikroa har vunnet denne gjeve prisen. – Det har naturligvis betydning for vår butikk også, sier Aasen som er godt kjent på Lierskogen etter 28 år i nærbutikken der.

- DHL-guiden er et samarbeid mellom DHL Express og Innovasjon Norge. Ernæringsstudenter fra Universitetet i Oslo har sammen med sjåfører i DHL Express gjennomført testene. Fokuset deres har vært smak, kvalitet og sunnhet. Herunder hvordan maten tilbredes og balansen mellom de ulike næringsstoffene. Testerne har også lagt vekt på hva slags olje som brukes ved tilberedelsen og om det er olje eller fløte som er basisen i sausene. Veikroene har også fått ekstrapoeng hvis det er mulig å bytte ut usunn pommes frites med sunnere poteter eller salater, hvilke menyalternativer de har til barn- samt vurdering av veikroenes lokaler, parkeringsmuligheter og fasilitetene generelt, skriver kommunikasjonsdirektør i DHL Express, Gurli Ulverud, i pressemeldingen som Liernett har mottatt.

- Våre sjåfører lever nærmest på landeveien og forskning viser at usunn mat kan gjøre sjåfører uopplagte, og dermed utgjør de en direkte trafikkrisiko. Dette gir oss en ekstra motivasjon til å bidra til flere sunne veikroer, sier Ulverud

Totalt er nærmere 80 veikroer over hele Norge testet. Fokuset har vært på de store hovedfartsårene, E6 fra Strømstad til Trondheim, kyststrekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger, RV 7 og E16 fra Oslo til Bergen, samt utvalgte kroer i Nord-Norge.

- Standarden på norske veikroer er variabel, og dessverre er det fortsatt mange steder som bare serverer dressingrike hamburgere, fete pølser og mengder pommes frites. Vi håper likevel at DHL-guiden kan være til inspirasjon for dem som ikke nådde helt opp i år, slik at de satser mer på grønt, skriver direktør Gurli Elverud i pressemeldingen.

Les mer om Marchè Lier her:  http://dhlguiden.no/node/139

Klikker du på linkene under kan du lese Liernetts tildigere artikler om Marche:

http://www.liernett.no/3843-sunn-mat-ved-e-18

 

http://www.liernett.no/4072-griller-for-kreftsaken

*DHL – The logistics company for the world. DHL er den globale markedslederen innen ekspress og logistikk med tilstedeværelse i 220 land og områder. DHL har en unik produktbredde og tilbyr ekspressfrakt, sjøfrakt, biltransport, lagring, internasjonal post og 3. parts logistikktjenester. DHL er heleid av Deutsche Post DHL (DP DHL). Med programmer innen miljøvern, katastrofehjelp og utdanning, tar DHL DP sitt samfunnsanvar på alvor. Gruppen har over 500 000 ansatte, og omsatte for 54,5 milliarder EURO i 2008 og sunne alternativer. De kommer tilbake og tester neste år

Les mer om DHL her: http://www.dhl.no/publish/no/no.high.html

Slik errangeringen:

DHL-guiden benytter sammen rangering som den velrenommerte Michelin-guiden. Det vil si at veikroene som blir omtalt får én, to eller tre stjerner.

Tre stjerner
Den perfekte veikro. Her er menyen bred, samtidig som sunnhet og gode råvarer står i fokus. Hyggelig personale og god hygiene.

To stjerner
Også her får du et meget sunt og bra måltid. Likevel er ikke kvaliteten like bra som i kategorien over.

En stjerne
Disse stedene er så absolutt verdt å stoppe på, og du får de fleste krav til et måltid oppfylt.
Men her er det flere faktorer som trekker ned, og stedet når derfor ikke helt opp.

Ingen stjerne
DHL-guiden skal profilere sunnhet langs norske veier. Kroene som ikke får stjerne tilfredsstiller dessverre ikke våre strenge krav til matkvalitet og sunnhet.

Øvrige regionsvinnerne:

Norges beste Veikro, og vinner på strekningen Oslo-Svinesund:
Marché Rygge Vest

Vinner strekningen Oslo-Hardanger-Bergen:
Sofias Café, Geilo

Vinner strekningen Oslo-Bergen via E16:
Ringerike Gjestegård, Hønefoss

Vinner strekningen Oslo-Ørje:
Nye Spydeberg Pizza, Li Qua, Spydeberg

Vinner strekningen Oslo-Trondheim:
By the way, Kløfta

Vinner Troms fylke:
Vollan Gjestestue, Nordkjosbotn

1/7 (resized_DSC_0456.jpg)
2/7 (resized_DSC_0458.jpg)
3/7 (resized_DSC_0461.jpg)
4/7 (resized_DSC_0462.jpg)
5/7 (resized_DSC_0464.jpg)
6/7 (resized_DSC_0465.jpg)
7/7 (resized_odd_roald_aasen.jpg)
Forrige artikkel:100 nye parkeringsplasser ved EggevollenNeste artikkel:Tidsføleri
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode