Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 72cd6f07fccb51749b96a6e009aa8e59

Den store styrkeprøven

Helge Nybakken fra Nordal har syklet Trondheim Oslo 27 ganger

Søndag stilte han på Bygdetunet for å snakke om bier. Litt mo i knærne, slakk i strikken, synlig krumbøyd, og med den kringlefasongen alle store sykkelryttere får etter et hardet løp. Få timer før hadde han gått i mål etter å ha deltatt i Den stor styrkeprøven.

Femhundreogførtikilometer tilbakela 51 åringen på 20.22,43, Det gir en gjennomsnittsfart på 24,53 km/t. på den knallharde løypa. Han har deltatt 27 ganger, noe som samlet blir 1458 mil, faktisk enda litt mer. For distansen Trondheim Oslo var før 56 mil. Tenker mange har vært glade for akkurat det når de har kunnet se Oslo -skyline i morgendisen. Han har vært nede på 16 timer. Den store skrekken er regn ved start og vind på fjellet., en ikke uvanlig værtype i de trakter han tråkker gjennom. – Det er fint å ha et mål for det en drive rmed, sier Nybakken. Han sykler til jobben i Asker, en daglig distanse på ca tre mil tur/retur Nordal. Sykkelsesongen starter rundt 1. april, og han er nøye med å få lagt inn nødvendige langturer i helgene.

Han har flere sykler – hver til sitt bruk. Specialraceren han bruker på Den styrkeprøvern har han brukt 17 ganger tidligere, så redskapen er solid, Fullt så solid var neppe hybriden han brukte i bakken på Bygdetunet da han skulle sjekke biene her om dagen. Noen giganttråkk i motbakkene fikk felgen på bakhjulet til å knele og innta ovalen Eikefestene løsna og spisse eiker perforerte dekket.

Årets tur var rutinepreget uten for mye sidevind eller regnvær på Dovre. Helge er en ensom rytter uten følgebil eller kompiser han kan ligge på hjul med. Likevel finner han noen å kjøre sammen med i perioder, men bare for noen mil av gangen. Søvn ble det ikke på turen, og maten bestod av bananer og ulike energidrikker.

Om få dager reiser han til Metz i Frankrike der dattera studerer kokkefag - ikke langt fra Strasbourg,  der starten er lagt i årets Tour de France. Den skal han få med seg, dessuten blir han å finne på tempoetappen. Helge retter seg opp. Det er som formann i Lier, Røyken og Hurum Birøkterlag han denne søndagen med stor entusiasme skal fortelle liunger om bier og honning. Men nevner du ordet sykkel, har du han på hjul med en gang. Og det skal et skikkelig rykk til for å få han tilbake i honningkrukka.

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode