Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4aaadef0a7a8057218db31c4f59eba8d

På to hjul og to bein i ørkenen

Reidar Lauritsen, ikke ukjent korpsmann i Lier, tilbringer en uke av sin ferie i Saharaørkenen. Som landsstyremedlem av ADHD-foreningene er han hovedleder for de 20 deltakerne i alderen 15 til 17 år. De kommer fra hele landet. Blant deltakerne er den ene av de to fra Buskerud.


-- Vi starter her, sier Reidar Lauritsen og viser oss utgangpunktet for aktivitetsreisen til Sahara.

Tidligere landslagstrener, nå svensk landslagstrener, Inge Bråten, er med for å ta seg av det fysiske. Det kan kanskje trenges i varmen. Gruppen starter i Tunis. Der landet flyet lørdag 6. august på ettermiddagen. Værmeldinga for NRK meldte 34 grader for lørdag. Men den alltid humørfylte Lauritsen smilte og gledet seg til turen da vi snakket med han fredag kveld.

-- Turen er en aktivitetsreise. Vi har kalt den ”På to hjul og to bein i ørkenen”, sa han. På to hjul, hva betyr det? -- Det betyr at vi skal prøve oss på både sykkel og kartcross i løpet av det seks dagers oppholdet. -- Ideen til denne turen er vår, forklarer Reidar. Men reiseopplegget er laget av Siri Grinde Lunder. Hun har tidligere bodd og jobbet i Tunisia i tre år. I lang tid hadde hun også sin arbeidsplass i Sahara.

Fra Tunisia reiser de med buss i fire timer til grottehotellet Matmata. Underveis blir det guiding med innføring i historie, kultur og tradisjoner. Av dagsprogrammene kan nevnes oppdagelsesferd i Matmatafjellene der fjellfolket bor i grotter. Det blir besøk hos en grottefamilie. Og en ridetur med dromedar blir det også på en av kveldene. Reiselederen kjenner mange forretningsmenn i ørkenen og vil sørge for at de får en oppleve et riktig pruteliv.

Møtet med beduinerbarn hører med. Daddelparadiset i Tunisia, Tozeur, skal de også oppleve. Og ikke minst den forlatte Mides, noen hundre meter fra den algeriske grensen. Ravinen der er blitt brukt til filminnspillinger, som for eksempel, ”Den engelske pasienten”. Men hvorfor er Inge Bråten med? – Inge Bråten er veldig opptatt av ADHD, fordi det er flere toppidrettsfolk som lider av dette. – Vi er veldig takknemlig for at han tok seg tid til å være med. Reidar vil dele sine reiseopplevelser med Lier-netts lesere når han er tilbake. Vi ser fram til det.

Forrige artikkel:Varierende suksess for Lier-lageneNeste artikkel:På laksesafari i Gaula.
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode