Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 335176cac480cb4c39b604b36d44c3e3

Reidar Kjeldsen nekter å bli voksen.

Reidar Kjeldsen nekter faktisk å bli noe annen enn han selv har tenkt å bli. Synd og skam. Denne Kjeldsen er tydelig en som ikke tar viktige ting så alvorlig. Men en ting skal han ha, forfatterbesøket på Sylling skole ble en suksess – mye på grunn av en del hyling og roping.

Monstre finnes. Otto Monster er et levende eksempel på dette. Illustrert av nettopp denne Kjeldsen. Voksen eller ikke, hen er på vei opp og frem – både som illustratør og forfatter.

Reidar Kjeldsen var nok et ukjent navn for elevene ved Sylling ungdomsskole. Jeg tror de fleste hadde forventet en halvkjedelig helpedagogisk voksen. I stedet fikk de en som ikke tok det så alvorlig, en som stilte spørsmål og lyttet til svarene og gjorde ting elevene har lært de ikke skal gjøre.

Så skulle han tegne. Hva skal jeg tegne?, sa Kjeldsen. Det ble et monster. – Stort utstyr!, sa en i salen og Kjeldsen tryllet fram en tissemann som sto i stil med monsterets lange armer og veivende langfinger. Reidar Kjeldsen var ikke særlig voksen nei.

- Pass deg for damer, sa Kjeldsen. – Hvis ikke risikerer du å bli dumpet. Så sant som det er sagt. – Du må ikke gi opp gutten min, sier de voksne (i følge Kjeldsen). Kjeldsen er langt fra voksen, og trenger ikke være det heller. I boka Flink bisk pus belyser han problemer voksne menn sliter med, man kan ikke klandre han for å ville unngå denne type problemstillinger. Men han innrømmer at han egentlig er glad i damer – DU MÅ IKKE GI OPP!

Det kan synes som om dette var et forfatterbesøk på halv tolv, det var det ikke. Reidar Kjeldsen leverte et godt opplegg og innimellom all skrikinga og tullinga var det en del ikke så dumme betraktninger. Elever jeg snakket med etterpå mente han var litt gal, ikke helsprø, ikke dum og kjedelig – bare gal – litt.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode