Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Jeg, en kultivert rødvinskvinne

Jeg liker rødvin slik som damer i min alder gjør --

Vin er kultur, spesielt rødvin. Rødvin er jo en del av det å være vellykket voksen yrkeskvinne, spesielt om det er årgangsvin.

Et glass vin er kultur. Før i tiden tok man seg en kaffikopp med naboen. Det er ut. Det assosieres med kjærringer som sitter bak gardinene og snakker om de andre kjærringene. Slarvekultur. Fysj!

Et glass rødvin etter jobben med kollegaer for å diskutere strategi, slik skal det være.
Eller kveldstreff med venninner og en flaske rødvin som ukonvensjonell ramme rundt våre kvalifiserte høykulturelle tema. (mann og barn!)

Rødvin er kultur og det er helt akseptabelt å bytte ut kaffen og kakene med et glass rødvin om kvelden. Det er vel tross alt bedre med et glass vin i ensomhet enn å trøstespise i ensomhet. Det siste er jo patetisk, ikke sant?

Hvem er det som ikke tar seg et glass rødvin til maten, til nyhetene eller debattprogrammene?

Et glass rødvin daglig for god helse. Tja eller to…

Alkoholisert eller kulturell?3 kommentarer

Søndag 5. april 2009 20:02: Runar
Sannheter om vin:
1) Ingen drikker bare ett glass selv om de sier det. Tre-fire glass er nærmere sannheten.
2) Drikker man en flaske rødvin 3, 4 eller 5 ganger i uka er man kultivert. Drikker man en six-pack øl like ofte er man alkis (selv om det er omtrent samme mengde alkohol og akkurat like avhengighetsskapende).
3) Jeg drikker rødvin kun fordi jeg liker smaken... Ja særlig! Alle som drikker alkohol er mer ute etter virkningen enn smaken.
Mandag 6. april 2009 10:43: Yngvild
Problemet er jo at all alkohol til syvende og sist har negative helseeffekter og stadig nyere undersøkelser konkluderer med at alkohol, selv i moderate mengder er skadelig for kroppen. Og særlig for kvinner, er det påvist at alkoholforbruk øker risikoen for brystkreft betydelig: "mer enn 10 gram alkohol pr. dag har en risikoøkning på 70 prosent, sammenlignet med ikke-drikkere. Brystkreft er knyttet til høy utdannelse, høy sosial status, høy inntekt, dette er kjent fra både norske og internasjonale studer."
http://www.fmr.no/alkohol-og-kreftrisiko-saerlig-brystkreft.328195-52410.html

http://www.aftenposten.no/helse/article593670.ece

For min del er grensen mellom alkoholisert eller kulturell ganske gjennomsiktig. Jeg tror aksepten fort kan lokke mange i avhengighetsfella, og jeg har selv kjent at vanen er fornøyelig. Runar mener smaks-argumentet ikke holder, der er jeg delt; folk drikker nok rødvinen sin fordi den ligger godt over tunga, men den lette påfølgende rusen er heller ikke å forakte.

Argumentene for å ta seg et glass vin er like halvhjertede og aktuelle som de for å røyke. (selv om man ikke kan dra kulturell-kortet når man kjøper seg ei pakke petterøes, men kanskje sigarer?) -dette fortjener jeg etter en lang dag! -dette har jeg hørt er bra for helsa! -det er bare ett eller to glass! (som utgjør max anbefalt alkoholinntak for kvinner pr. dag)

"Alkoholisert eller kulturell" er absolutt oppe for debatt, men det burde være liten tvil egentlig; sideeffektene gjør at hvertfall jeg vil søke å være kulturell på andre vis.
Mandag 6. april 2009 16:29: Observatør
Alkohol er som visse tilsetningsstoffer til bensin. Motoren går noe bedre den første tiden, men holdbarheten blir sterkt redusert.

En tilsvarende, men enda sterkere effekt kan oppnås ved bruk av diverse andre narkotiske midler.

Flere saker fra arkivet

Enda en promille-liung tatt

En mann i 30-årene mistenkes for kjøring i alkoholpåvirket tilstand på Nøste.

Reistads gutter med sølv i Glass cup

Skuffelsen var stor blant reistads gutter etter at de tapte finalen i Glass cup knepent.

Julen - mange barns mareritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet HJEMMET.

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Christian

Med unntak av at Wok står på menyen, er det intet som sier at Cafe Christian på Liertoppen er en kinarestaurant, men slik er det, og det er intet minus.

Sommerpraten: Torild Lien (54)

-- Da jeg var 7 år tilbrakte jeg en uke hos ei tante som var seterbudeie. Det er fine sommerminner, sier Torild Lien, virksomhetsleder ved Lier Flyktning- og voksenopplæringssenter. Torild er født og oppvokst i Selbu i Sør- Trøndelag. Hun er bosatt i Asker og pendler daglig mellom Asker og Lierbyen.

Balanse

Ukens andre petit er ved Rune Elven

Skolestart

Ukens petit er skrevet av Toril Prytz Kverneng

Skole(i)ferien

Det er høstferie. For oss i skolen betyr det første hvilskjær etter sommerferien,et pusterom før oppkjøringa til jul starter for fullt.

Brukt- og antikkmarked på Frogner menighetshus

I dag og i morgen er det brukt- og antikkmarked i Frogner menighetshus, der et titall utstillere har mye å by på.

Førjulsmarked

Denne helgen er det igjen førjulsmarked på Stasjonstorget i Lierbyen

Vi besøker Liers spisesteder: Zita Matbar

Mange steder i verden er ”den store manndomsprøven” å sikre seg selv og familien tilstrekkelig mat. I Lierbyen er det omvendt. Der gir forspisning heder, ære og navnet i glass og ramme på veggen.

Brukt- og antikkmarked i Frogner Menighetshus

Samlere, nysgjerrige og vaffelspisere bør ta turen innom Frogner Menighetshus i dag og i morgen. Gjenstanden på bildet koster femti kroner, og det samme gjør to nystekte vafler med to kopper kaffe.

Loppemarkedet åpent både fredag og lørdag

I morgen (fredag) kl. 15.00 åpner loppemarkedet på menighetshuset i Lierbyen. Et stort utvalg venter de besøkende.

Bading og rekespising i Arendal

> -- Som barn minnes jeg sommerferiene hos besteforeldrene i Arendal, sier Hanne Mossefinn. Mange fotointeresserte liunger kjenner henne som innehaver av Mørkerommet i Bakerikvartalet i Lierbyen. I fem og et halvt år har Hanne, alltid med smil på lager, tatt i mot kunder som ønsker fremkalling eller fotografering.

Vi tar en til mens vi venter.

I dag er jeg på reisefot. Det betyr i praksis at jeg kan se fram til en dag med køer og venting. Kanskje ikke så rart at jeg tar en til. Jeg sto opp i sjuti (...)

Sommer i Lier 2006

Kultur og fritid kan også i år invitere til spennende sommeropplevelser

Sambygdingen, Gert Nygårdshaug, med nye bok

Klokkemakeren , ei bok til glede og ettertanke. Nyt den gjerne med et lite glass genever i høstsola. Det vil være helt i forfatterens ånd.

Siste sang på puben

- eller puben som nekter å dø.

”Julegleder” i november

Med årets juleutstilling nærmer Lier Kunstforening seg slutten på en flott sesong. Kunstforeningens leder, Rose Zavodny, har sammen med gode hjelpere, gitt liunger og andre mange fine kunstopplevelser. Og basen har vært Galleri perrongen.

Ukas petit er skrevet av Rune Berg, Tranby

Bokormen vs. musa; hva & hvem vinner?

Tydelig høsttegn

- Høsten har kommet, sier en kollega med et trist drag over ansiktet. Ukens petit er ved Elin Fauske (på bildet).

Sommer 3

Tre av i alt sju

Ei jente i løypa

I helgen møtte en av våre gjesteskribenter designeren til Therese Johaugs superdrakt.

Skal vi danse?

Det brygger opp til dansegalla, og spent forventning til den store kvelden sprer seg gjennom Lierdalen. Jeg skal også dit tror jeg.

Kunst som varmer

Lier kunstforening – med publikumsvennlig kunst i Galleri perrongen

Fjolls til fjells

- Hva i all verden er den greia med å dra til fjells midt på våren? Det spørsmålet stiller vår gjesteskribent Elisabeth Thomte Edvardsen.

Ferie til gode

Dra på sykkeltur i Normandie. Det gjorde vi, godt regissert av turoperatøren Trans Provence.

Polsk julefeiring

Når den første stjernen syns på himmelen begynner julaften ---

Alltid noe nytt på stasjonstorget

Noen lørdager bobler det av liv i den ellers sommerstille Lierbyen

Kunstutstilling med hobbykunstnere

Lørdag og søndag fyller lokale utstillere fire etasjer i Frogner menighetshus med egenproduserte kunstverk.

Hobby og fritid går i ett

-- Å våkne til fuglesangen en morgen på Asdøltjern er det fineste om sommeren, sier den daglige lederen av Lierbussen. Arne Christoffer var den landets yngste leder av et busselskap, da han overtok i 1973, etter sin far, Kristoffer. Hans verdifulle samling av dokumenter, gjenstander og historier fra Lierbanen er overlatt Lier Historielag. Det er dermed slutt på hans eget museum i Sylling. -- Hobby og jobb er blitt en livsstil, sier han, som både er guide og sjåfør når Veteranbussen er på farten Lier rundt. Han er som et levende leksikon på lokalhistorie.

Frukt - og Juletregården i hjertet av Lier

På besøk i gårdsutsalget til Grethe og Ragnar Swift

Lier svarte ikke til forventningene

Dette sier Ellen Benestad til Østlandets Blads nettutgave. Ellen Benestad begynte 30. juni i år som Kommunalsjef, med ansvar for kultur, undervisning og barnehager i Lier Kommune

Brannfare nyttårsaften 2006

Manglende snødekke på hustak, verandaer og i naturen generelt krever ekstra oppmerksomhet rundt bruk av fyrverkeri i år.

Vi besøker Liers spisesteder: Namnam

Navnet er nytt, men lokalet er velkjent. På hjørnet i Amtmannsvingen har mange forsøkt, men få har hatt suksess med virksomheten i den etter hvert nokså brune puben.

Jul i London

Cecilie Olsen (på bildet), fra Sørsdal i Lier, og som har studert film og media ved Stirling Universitet, nå jobbaktiv med TV-salg hos Fox Sports har sendt oss en førjulsrapport fra den engelske hovedstaden

Stemningsfull kulturnatt

Liunger som ønsket å få med seg det meste rakk neppe alt ,og det gjorde heller ikke Liernett. Men vi bringer her en rekke bilder fra en rundtur fra klokka 19 til klokka 22.

Prisverdig innsats for kulturen i Lier?

Kandidater til kulturprisen 2010 må foreslås innen 1. september.

Vi besøker Liers spisesteder: China Wok

Lengst mot Drammen i matrekka på Liertoppen ligger Liers andre kinarestaurant. Den er også den mest besøkte av de to. Men vent ingen overraskelser.

Olivenhøsting

I dag har jeg høstet i egen hage.

Leselyst

Ukens petitskribent stiller noen spørsmål og kommer her med to påstander

Men hva hvis dersom?

Avstemningen om kulturhuset har ikke satt strek for diskusjonen. Nå florerer hypotesene om hvordan avstemningsresultatet kunne blitt annerledes.

Kongene av Lierelva.

Ingen kjenner Lierelva som Tom Erling og Bjørnar. De to siste dagene har de svømt og padlet fra Dammyrdammen til Crossbanen ved Fugleruds gartneri.

Hva vil vi med kulturhus

Og hvem skal fortelle oss det?

Nei til pol i Lier

Maxi-petit av Thorvald Lerberg

Mangfold av meninger

Vi synes det er betenkelig at kritikk av en kulturbegivenhet skal føre til at medarbeidere i Liernett til dels blir skjelt ut

Norsk gullgodhet

Ukens petit er ved Rune T. Berg.

Slekter følger slekters gang

9-åringen kom tidlig i vår og proklamerte: - Bestefar, i år har vi Galdhøpiggen som mål! Ukens petit er ved Brynhild Heitmann.

Verdighetsgaranti i eldreomsorgen

Alle fortjener en verdig alderdom. Og eldre som er avhengig av hjelp har rett til individuelle tilbud som ivaretar deres integritet og verdighet. Mye er bra i e (...)

En annerledes julekalender

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet.

Køkultur

Køen er et fenomen som oppstår når man vil fordele goder etter ”først til mølla-prinsippet”.

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Negativ til bygging av kulturhus nå

Kirsti Marie Lager Lyngås (Sp) skriver at regnestykket ikke går opp i sitt leserinnlegg.

Velg klosteret i helga

Gå i kloster – i hvert fall for et par timer. I forbindelse med kunstmønstringen Kunst rett vest holder 9 lierkunstnere atelierene sin åpne for publikum i helga

Lier kommune - best i klassen?

KOSTRA (KOmmune-STat-RApportering) er et nasjonalt informasjonssystem som gir styringsinformasjon om kommunal virksomhet. Statistikken gir en interessant indikator på hvilke områder vår kommune har et sterkt forbedringspotensiale.

Kvinnens dobbeltliv

Ukens petit av Rune Elven

Reidar Kjeldsen nekter å bli voksen.

Reidar Kjeldsen nekter faktisk å bli noe annen enn han selv har tenkt å bli. Synd og skam. Denne Kjeldsen er tydelig en som ikke tar viktige ting så alvorlig. Men en ting skal han ha, forfatterbesøket på Sylling skole ble en suksess – mye på grunn av en del hyling og roping.

Ikke bare bare å bli gammel --

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito.

Nyttårsshampoo

På tide å finne fram flaskene og rakettene.

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Kulturkommunen Lier

De folkevalgte i Lier har nå bestemt seg for at kommunen skal få et kulturhus i Lierbyen.

Jeg klarer det sjøl

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Vellykket Sankt Hallvardspill godt politisk forankret

Kultursjef Ingeborg Rivelsrud (bildet) framhever dette i sitt innlegg her --

Til deg som konfirmant

Ukens petit dedikeres til deg du lierkonfirmant --

Vinterlykke

- Trikkeskinnene ligger foran meg og glinser i den glitrende sola, skriver ukens petitskribent Rune T Berg.

Leder: - Ser du individet?

Vi er så opptatte av at liungenes nye landsmenn skal integreres

Signe Eira med miniutstilling på Hovedbibliotekets kultur- og bokkafé

Vi har et helt spesielt ansvar for holde den samiske kulturen i hevd her i landet. Signe Eira står utrettelig på for å gjøre oss opplerksom på akkurat det. På lørdag hadde hun rigget opp en miniutstilling på Hovedbiblioteket i Lierbyen.

Et lokalsamfunn i forvitring.

Tettstedet Tranby har en befolkningsandel på omlag en tredjedel av Lier kommunes befolkning. Ikke minst av den grunn burde Tranby-samfunnet ivaretas på beste måte. Særlig burde politikerne orientere seg i Tranby-regionen og være opptatt av det potensiale som er der. Imidlertid har ikke dette skjedd. Tranby har på ingen måte vært det satsingsområde det hadde fortjent å være.

50 (per)cent - it’s good to slæp off

Ukas petit

Hard ved

Oppunder en fjellknast står ei fjellbjørk --

Opprør mot snobberiet

I Ukens petit forteller Tonje Evju om da hun ble invitert til losjen.

Kulturprisen: 40 dager igjen

Snart er det for sent å foreslå hvem som skal få Lier kommunes kulturpris for 2011. Gjør det nå!

Folkemøte i kveld

- Hvordan vil du at friluftslivet og idrettstilbudet i Lier skal være om fem år?

Kunst-rett-vest gir kontakt med lokale kunstnere

Eva Solheim (bildet) og Sissel Vagard fra Lier er blant de 105 kunstnerne som er med på den store og spennende kulturmønstringen i Lier og femten omliggende kommuner.

Den perfekte nabo

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet

En smak av Edens hage

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, sprek pensjonist, Beito, huring med cirka 30 års botid i Sylling.

Åpningen av Lierdagene 2007

Det er alltid vel verdt å lytte oppmerksomt når ordfører Ulla Nævestad taler.

Kulturhus og politikere i Lier

Innlegg fra Svein Rognlien

Kulturaktivitetshus i Lierbyen

Mulighetene for å etablere et kulturaktiviteshus drøftes i kveld på Haugestad

- Ja til kulturhus

Venstres gruppeleder Nina E. Johnsen, lister opp 10 punkter for å stemme ja i kveld.

Livslang lærer....

- Som fekk en jobb i livet der det inga framtid er, synger Prøysen i ”Griskokk-trøsta”

Gå til skolen-dagen 16. oktober

Gå til skolen-dagen 16. oktober 2008 Norges naturvernforbund ved barne- og ungdomsorganisasjonen "Miljøagentene" markerer den årlige "Gå til skolen-dagen" 16. (...)

Leder

Den kulturelle skolesekken

Underholdningsbehov

Ukens petit av Rune Elven

Idrett så flere vil!

Lier Idrettslag (Lier IL) går sammen med Lier AP for gjøre et krafttak for idretten.

Utsettelse bedre enn skrinlegging

I et åpent brev til de politiske gruppelederne ber Kulturrådet om at man fortsetter å legge planer for et kulturhus, selv om det uttrykkes stor forståelse for at politikerne må foreta vanskelige valg i den nåværende økonomiske situasjon.

Idrett så flere vil!

Lier Idrettslag (Lier IL) går sammen med Lier AP for gjøre et krafttak for idretten.

Sorry, Anthony!

Men du var strålende og mange av oss ble igjen sjarmert av spillet ditt og laget --

Reisebrev fra Bloody beach – del 1.

Etter å ha vært med på å sette Bulgarsk rekord i varme, nyter jeg sjøen.

Kulturblomstring i kulturbygda Lier?

Det kommer et hverdag etter et valg. Vi Høyre vil, tradisjonen tro, følge opp våre saker med mål om å legge fram et politisk regnskap som er i ballanse også ved (...)

Kjønnslemlesting, no big deal?!!

Rådmannen i Lier har i en sak til helse, miljø og samfunnsutvalget berørt det alvorlige problemet med kvinnelig kjønnslemlestelse etter mediefokus på forholdet (...)

Lier Unge Høyre vil se på muligheten for taser til politiet

Spesielt med underbemanningen i politiet for tiden kan dette være et viktig hjelpemiddel i politiets arbeid.

Ikke glem oss!

Det nærmer seg valg. Partiene kappes om å vinne stemmer, og løftene står i kø. Skole, miljø, helse, eldrepolitikk, samferdsel; listen er lang med viktige temaer. Men hvem snakker om kulturpolitikk?

Blir det julegrantenning i Lierbyen???

Kulturkontoret i kommunen må ta skylden, om det ikke blir.

Imponerende liste

Frivillighetssentralen må være kommunens mest produktive virksomhet i forhold til budsjettet på vel 600 000 kroner

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.