Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Sorry, Anthony!

Men du var strålende og mange av oss ble igjen sjarmert av spillet ditt og laget --

Jeg tror nok de aller fleste nye liungene med mørk hud, som jeg kjenner, heiet på Ghana denne junikvelden -- og ikke minst på deg, Anthony. Du spilte like elegant og avslappende som om det var en treningskamp på treningsfeltet ved Brakka på Lerkendal.

De aller fleste afrikanerne i Lier og som har vært tvunget til å forlate sine hjemland, håpet på Ghana – etter at både arrangørlandet Sør-Afrika og de andre lagene fra dette mektige kontinentet var ute. Etter det jeg har hørt, er det en selvfølge -- for unggutter som er vokst opp med parabol, å følge med hva som skjer på fotballfronten fra vårt kontinent. ”Manju ; Chelsea , ”Barca” og Milan er ofte like kjent i de afrikanske land som i Drammen og Lier. Og for noen år siden ble noen unge i Peking spurt om de visste navnet på en nordmann. Det eneste svaret de fikk var Ole Gunnar Solskjær.

Enten man kommer fra Somalia, Eritrea, Kongo eller Burundi, ville en seier til Ghana ha gitt dem et mentalt løft – til tross for en geografisk avstand som ville tilsvare avstanden fra Norge til Sør-Europa –

For en hvit trønder var det som å heie på naboen når midtbaneeleganten Anthony Annen danset bortover gressteppet – På banen denne fredagskvelden var det ikke så mange klønete motstandere som man finner i den norske ligaen og som er mest opptatt av å ødelegge og provosere den lille ghaneseren –    Og den ikke altfor storvokste teknikkeren løp og løp. Etter moderne målinger  var han faktisk blant de 10 som løp lengst i løpet av kampene.

Når Anthony vender tilbake til Norge igjen, vil han sannsynligvis bli møtt med respektfull anerkjennelse av fotball-Norge. Jeg var så heldig å møte den hyggelige unge spilleren i fjor høst, en ung mann totalt uten nykker, god tid til en prat med kjente og ukjente.

Trøndere som ikke er interessert i fotball (det er utrolig nok nokså stor minoritet i landsdelen --) snakker også nå om lettbeinte Annan. Ja, ett familiemedlem av ukens petitskribent, som aldri har vært innafor Lerkendals porter i sitt 70-årige liv, har ymtet frampå om å møte opp for å hylle ghaneseren når han igjen stiller i svart og hvitt –
TV `n er et sterkt medium – på godt og vondt – men her påstår jeg at den kan virke samlende og gi grobunn for gode følelser og skape sympati

Og ikke minst gir engasjementet gjennom idretten mange av våre nye landmenn et friminutt fra et vanskelig liv i en ny kultur. Vi unner Uruguay suksessen, men jeg tror likevel Anthony og hans lagkamerater fikk flest nye tilhengere denne kvelden – ikke bare i distriktet rundt byen ved Nidelven – men i hele Norge.

Det er jo bare idrett – ja vel, men for afrikanerne, spesielt for arrangørlandet. har det vært et en nærmest sammenhengende demonstrasjon av spontan livsglede som nok mange i vår kultur lett kan karakterisere som barnslig – tett opp mot galskap – Men da kan jeg minne om at vi nordmenn har hatt tilsvarende behov for å slutte opp om idrettsbegivenheter. I fredsåret 1945, etter flere års idrettsstreik på grunn av Nazi-Tyskland idrettspolitikk, ble Ullevaal stadion fylt opp av over 30 000 tilskuere til den første A-landskampen mot Danmark den 9. september.  Samme kveld ble det utrolig nok spilt B-landskamp for fulle tribuner på Bislet. 160 000 billettbestillinger kom inn til Norges Fotballforbund! Da er det ikke forstålelig at sydafrikanerne viser begeistring etter årtier med fattigdom og rasediskriminering –

Ha ei god helg -- i godstolen foran TV `n!

Fotball

Flere saker fra arkivet

Skråsikkerheten og selvgodheten

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling, skribent i Liernett

På toppen, tross tap

Spa/Bra annonserte "opprykksfinale" for laget før kampen mot Konnerud i kveld

Lier Volleyballklubb herrer elite – Til kvartfinale i NM

Lier vbk videre til kvartfinale etter seier mot OSI.

Ikke så forskjellig fra oss

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

Leder: - Ser du individet?

Vi er så opptatte av at liungenes nye landsmenn skal integreres

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Et prikkfritt arrangement

Liernetts håndballekspert Torbjørn Hauge (på bildet) oppsummerer Sør-Norge Cupen i Syllinghallen

Ulla tilbake på krakken

Når det nærmer seg sommer tar ordføreren nok en gang med seg krakken sin ut i Lier for å møte liungene.

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

God siste halvtime

- Etter at vi tok ledelsen 2-1 løsnet det, sa spillende trener John-Erik Loe Olsen (bildet), og Spa/Bra tok tre nye og forventede poeng

KM-tittel og pokaler

Marcus Næslun Haugland og Emil Mehren Mathiesen kan smile etter en flott sesong for bandygutta i Sparta Bragerøen.

Søk stillheten

Hva med å kombinere trim og lokalkunnskap? ---

Sommerens geografinøtter

Liernetts lesere ble utfordret med 12 geografiske spørsmål i sommer. Her er kommer konkurransens fasitsvar.

Verden er ikke den samme lenger

Jeg la meg utenfor Schengen, og våknet opp godt innenfor. Snakker om dårlig vakthold.

Utgått på dato snart?

- Er juletrefestene for lengst bare blitt en pliktøvelse for de voksne?

Varierende resultater fra Lierlagene i Petter Wessel- cup (håndball)

- Vi var ustabile og motstanderne var gode, sier Christoffer Holmen (Reistad 15) på telefon.

Fjolls til fjells

- Hva i all verden er den greia med å dra til fjells midt på våren? Det spørsmålet stiller vår gjesteskribent Elisabeth Thomte Edvardsen.

Liers G15 og J14- lag til åttendelsfinale

Petter Wesselcup i håndball.

Liung på TV i kveld

Med seier mot Sogndal i kveld vil Thomas Sørum og FK Haugesund klatre opp kvalifiseringsplass for eliteserien

Magnolia i solid harmoni

Den årvisse jazzkonserten i Sylling kirke ble igjen en suksess. Magnolia Jazzband og vokaltrioen Solid Harmony blåste liv i ihuga jazzhjerter mandag kveld.

Forventer mye spilletid

- Jeg er hentet til Haugesund for å spille på førsteelleveren, så nå er det bare å gripe sjansen, sier Thomas Sørum etter den raske overgangen ---

Opplev Berit Ås!

Torsdag 25. september kommer den 80 år gamle kvinnesaksforkjemperen og den første kvinnelige partileder til Papirbredden i Drammen

- Helt vilt!

En spontan og kjempeglad Kristoffer Helgerud sa dette i kveld, etter at han tidligere i dag fikk beskjed om at han var blitt utpekt som finaledommer til Cupfinalen på Ullevaal 8. november.

Strålende skiforhold

Strålende forhold møtte skiløperne i dag. I tillegg til løypene fra Kanada og ved Eiksetra er det er nå kjørt løyper både fra Gjellebekk og Kværner, melder løypebas, Anders Haverstad på løypetelefonen.

Hvem er mest kjent av alle de 23.000 liungene?

Noen av Liers mest kjente personligheter savnes på listen over kjente liunger.

Spilte 11-mannshåndball

Det var bare Endre Vindheim (th) som svarte riktig og som visste at Knut Green var den første landslagsspiller fra Reistad ---

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

Fullførte med stil

Øivin Narjord (th) ble hyllet for sitt 50. merke og naboen på Øverskogen i Lier, Einar Riis (tv), gikk meget sterkt i Birkebeinerennet.

Nede for telling

Rødt kort og stortap, en trist kveld for Liers A-lag sender sannsynligvis laget ned i 5. divisjon igjen, mens Spa/Bra nærmer seg et nytt og imponerende opprykk --

Blir det musikal?

- Det blir i alle fall noe for alle, enten du vil synge, danse eller spille, sier Marianne Linnerud (bak) og Roy Andrè Johansen til Barneteatergruppa i Sylling på sesongens første øvingskveld.

Hva driver junior med på nettet?

FAU i Sylling inviterte til foredrag om barn og Internett

- Vanskelig å ta medalje

Det sier Venke de Lange, som sammen med Terje Fugleberg, representerer Lier og Norge under EM i hundekjøring

Gjenforent med sin mor

Andre juledag ble en stor dag for en familie fra Burundi. Etter snart tre års atskillelse ble åtteåringen Jibril gjenforent med mamma Saidati.

På landslaget i to idretter

Fra før er Martin Ovenstad Rønning (15) er landslagsspiller i bandy, nå er han tatt ut på landslaget i fotball.

Se Lierdalen fra Hørtekollen

Ukas kulturminnepost finner du hvis du tar en tur opp til toppen på en av Liers eller mest kjente landemerker ---

Der sola skinner lengst

Gråvær og regn i dag, men i løpet av de nærmeste 14 dager bør du oppleve en sein junikveld på Glasåsen.

Signe Eira med miniutstilling på Hovedbibliotekets kultur- og bokkafé

Vi har et helt spesielt ansvar for holde den samiske kulturen i hevd her i landet. Signe Eira står utrettelig på for å gjøre oss opplerksom på akkurat det. På lørdag hadde hun rigget opp en miniutstilling på Hovedbiblioteket i Lierbyen.

Rebusløp med Røde Kors

Søndag 21. september er det igjen klart for årets rebusløp i Lier i regi av Lier Røde Kors.

Fikk fornyet kreftene

Ut fra bildene å dømme var det god drikke å få på Jon Sands drikkestasjon på Lelangen --

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

Eskil Pedersen på Liertoppen

Høyre og Frp så trolig rødt på minst én måte, for på mer synlig naboplass i annen etasje på Liertoppen stilte innpå 20 unge og litt eldre Arbeiderparti- og AUF-medlemmer, mange av dem med røde t-skjorter. Og så kom Eskil Pedersen.

31 kroner fra hver liung

Erlend Caspersen, Joakim Kruse Nilsen og Sondre Christoffersen fra Sylling skole var blant de mange skolevene som bidro til at Lier var "best" i drammensregionen under årets innsamlingsaksjon.

Allers, Tufte og Liungen

Hvorfor er det så lite fotball i Allers og så mye såpe på tv?

Skal det være en høne?

Ukens petitskribent, Bjørg Ege, forteller her om en markensdag i Messines - en liten innlandsby i Algarve.

Sjakkmesteren på Heia

Aryan Tari (i midten) gleder seg over det gode klassemiljøet på skolen når han ikke er på farten for å teste sitt talent.

Lei av Fredrikstad, vil til Lier

Dag Høili har en formue på godt over en halv milliard kroner. I en samtale med Fredriksstad Blad tar han et kraftig oppgjør med det han kaller ”kjerringprat-mentaliteten” i Fredrikstad. Når hovedbygningen på Bakkemehren gård i Lier er pusset opp, blir han liung.

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Cupfinalehelga over: Konkurranse med premier

Liernett inviterer leserne denne uka til å svare på noen spørsmål i forbindelse med helgas cupfinaler. Det blir trukket ut premier til beste besvarelse. Spilleren (bildet til høyre) har spilt finaler for to forskjellige klubber ---- Han vant en og tapte en. Send inn ditt svar på konkurransen!

På førsteplass igjen

Den nye bibeloversettelsen inntar enda en gang førsteplassen på bestselgerlista. Siden lanseringen i oktober har Bibelen figurert på lista hver eneste uke.

De viktige voksne

Som barn var jeg stalljente i en stall på hjemstedet. Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i Ukebladet Hjemmet.

Ukens petit: Sleng deg på livet!

Meningen med livet er å leve det!

Et friskt pust

Den attesten fikk jeg etter et kort besøk på et eldresenter i sommer, da en smilende eldre kvinne sa adjø --

Det nærmer seg seriestart for damelaget

Starter hjemme mot Hallingdal.

VM bronse på Nøste

Petter Hveding (16) la grunnlaget for landslagsspill med sjuerbandy for Spa/Bra på Brakerøya.

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Vinterlykke

- Trikkeskinnene ligger foran meg og glinser i den glitrende sola, skriver ukens petitskribent Rune T Berg.

Nytt familiemedlem i høst?

Fem av de 25 ungdommene som har vært samlet på Ål denne uka mangler vertsfamilie, sier Cecilie Jacobsen i AFS, Norge til Liernett i dag

Julen - mange barns mareritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet HJEMMET.

Må se kampen fra sidelinja

Skaden i hånda hindrer Mads Andrè Hansen fra Tranby fra å spille dagens kamp mot Skeid.

"You'll never walk alone"

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

Vant sin første pokal

Sylling IF s Jenter 12 reiste hjem med gode minner fra Starum Cup på Toten --

Lokaloppgjør i september

Kristine B. Eriksen (bildet) startet høstsesongen med to scoringer mot Kongsberg og seier med Liungen. Nå brygger det opp til et skikkelig lokaloppgjør mot Lier IL s lag, som også vant sin første kamp i høstsesongen ---

Best fornøyd med plasseringene

Det sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter Junior-VM i orientering.

Hei alle sammen!

- Kronprinsen viser en imponerende evne til å møte elevene, sier rektor Unni Aadalen etter hans besøk på St Hallvard Videregående skole der temaet var verdighet.

Tut og kjør

Ukens gjesteskribent ser rødt i møte med uvørne bilister på vei gjennom Lierdalen.

Til Gothia cup i Gøteborg

Liungen, her representert med Maria Ruud og Maria Toverud, skal spille i verdens største ungdomsturnering i fotball

Liungens jenter 12 i aksjon på Konnerud

Søndag ble Konnerud jentefestival arrangert, og Liungen markerte seg

I fokus på Ullevaal i dag

Dommerne Odd Arne Vangen (tv på bildet) og Kristoffer Helgerud er godt forberedte til dagens kamp mellom Vålerenga og Aalesund

Slit gjennom 60 år

Ukas kulturminnepost går til en plass omgitt av steingjerder.

Liunggjengen

Liunggjengen med flott vårkonsert. Den beste noensinne, var det mange som sa

8 kilometer søle

Lørdag 3. mars ble det avholdt ATV Enduroløp i Aurskog Høland. Løypa var hele 8 km lang i mye søle.

Håndballfinaler i Sylling

Søndag 13. april spilles finalene i Sør-Norge Cupen i Syllinghallen

Besøk Bygdetunet på søndag!

Det er masse kulturtilbud for hele familien søndag 14. september når Kulturminnedagen arrangeres

Et flott utsiktspunkt

Markatraverne har god tid til å finne denne kulturminneposten før den tas ned.

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

Topphåndball i Lier

Denne helga kan du se Lier ILs G18 møte noen av Norges beste håndballag i SPAR-serien

Køkultur

Køen er et fenomen som oppstår når man vil fordele goder etter ”først til mølla-prinsippet”.

Klasseforskjell

- Lier skuffet stort, sa Spa/Bra s trener John-Erik Loe Olsen etter at laget hans nedsablet Lier i går kveld

Rotfast liung

Ukens petitskribent Rune T Berg skriver om å flytte og "bosette seg bare en greins avtand fra forankringspunktet" ---

King of Snow

I helgen ble det gjennomført enduroløpet King of Snow 2007 på andre året. Løpet samlet hele 250 løpere fra hele landet, og er med dette landets største enduroarrangement. Løpet ble nok en gang en kjempesuksess for arrangør Meren Auto ATV.

Sol, sand og skyskrapere

En februardag i Dubai kan minne om en varm og god norsk sommerdag, mener Liernetts Knut A. Andersen som er i Dubai blant annet for å holde foredrag i den norske sjømannskirken.

Ukens petit: - Hva tenkte han på?

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, journalist i Ukebladet Hjemmet, Norges tredje mest leste trykte medium (nærmere 1 million lesere).

Finn ukas post!

Omkring i Liers skogsmarker vil det gjennom 26 uker i sommer bli hengt opp en postkasse med ei bok oppi ---

KM til Lier J 19

- Brede Nybråten (på bildet) og Helge Midttun har gjort en utrolig bra jobb for klubben og for jentene, sier styremedlem i Lier IL, Jon Oscar Hennum.

Minner fra livet på E-18

Er E-18 et sted? Og hvis ikke, hva er da denne opptil flere titalls meter brede asfaltstripen der så mange mennesker tilbringer mye tid hver eneste dag? Knut A. Andersen tar i ukens petit leserne med på en veistrekning de fleste har et forhold til.

Sterke sykkelprestasjoner

Liungene Eirik Langerud og Bjørn-Tore Kristoffersen Wik (på bildet) var begge fornøyde etter NM i terrengsykling i Trondheim i dag.

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Eksamenstortur

Ukens petit er skrevet av Rune T. Berg

Møtte Roar og håndballgutta

Ferskvaremesteren Kai Marius Andersen er bak disken igjen etter en flott tur til Kroatia, her sammen med kollegene Elise Bakken og Stine Brevik (th)

"Gjør gutter til menn og menn til gutter"

- Hva skjer følelsesmessig når millioner samler seg på fotballbaner og foran TV-skjermene daglig?

Tre nye får sjanse fra start

19-årige Anja Ormåsen ( bildet t.h.) er en av de som får sjansen fra start for Liungen i morgendagens kamp mot Team Strømmen. Kan hun og resten av jentene revansjere seg?

Lier Volleyballklubb herrer elite

Hjemmekamp søndag 06.11 mot NYBORG (fjorårets seriemester)

Spa/Bra gutter lærte om fairplay

Finaledommer Kristoffer Helgerud, som kan få "Kniksen-prisen" på fotballgallaen i kveld, viste at han også behersker formidlerrollen

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet