Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ad49b5998f0edf0b0c9b08513ae8487a

Eskil Pedersen på Liertoppen

Høyre og Frp så trolig rødt på minst én måte, for på mer synlig naboplass i annen etasje på Liertoppen stilte innpå 20 unge og litt eldre Arbeiderparti- og AUF-medlemmer, mange av dem med røde t-skjorter. Og så kom Eskil Pedersen.

Bildet over: Niclas Tokerud (leder i Buskerud AUF), Eskil Pedersen, Håkon Nordstrand (leder i Lier AUF) og Lier Arbeiderpartis ordførerkandidat Tonje Evju.

Arbeiderpartiets hovedattraksjon denne lørdagen var AUF-leder Eskil Pedersen, mannen som etter et snaut år i lederrollen fikk en av de tøffeste påkjenningene noen norsk ungdomsleder har hatt.

Det er gjensynsglede idet han lett forsinket ankommer standen. For en kort stund droppes roseutdelingen. Alle vil hilse, mange vil klemme lederen.

- Aller viktigst at folk stemmer
Eskil Pedersen er meget etterspurt i valgkampen. I tillegg til Liertoppen skal han i løpet av lørdagen besøke både Kongsberg og Hønefoss. Han har det travelt, men virker rolig, ryddig og oppmerksom.

- Det viktigste er at folk stemmer og ikke er likegyldige til demokratiet. Det er bare en selv som kan sikre høy valgdeltagelse, sier han.

- Det er vanskelig å velge parti, fortsetter han. - Ingen finner noe parti de er enig med i ett og alt, og derfor må man velge det som er nærmest det ideelle. Arbeiderpartiet vil at alle skal ha like muligheter og at verken lommebok eller bakgrunn skal gi fordeler. Gratis skole er en viktig forutsetning for like muligheter. Dessuten vil ungdommen ha et skikkelig kulturtilbud. Kultur er en del av et verdigrunnlag. Hvis noen tror ungdommer mangler verdigrunnlag, tar de feil.

Buskerud AUFs leder Niclas Tokerud støtter Pedersen. – Kultur engasjerer og kulturkort og miljøkort er viktig for ungdommene, sier han.

Håkon Nordstrand er leder i Lier AUF. Han legger vekt på at alle i Lier skal ha en trygg fremtid.

Klar for innspurt i valgkampen

Vil ha billigere boliger
Ordførerkandidat Tonje Evju vil ha fokus på boligprisene i Lier. – Når ungdommer har tatt utdannelse og vil flytte tilbake til Lier, er det for dyrt for dem å bo her, sier hun. – Det må satses på noe annet enn villaer med 3-400 kvadratmeter boligflate.

Mer sosial boligbygging vil hun oppnå ved regulering av nye boligfelt. – Skal prisene bli akseptable, må det bygges ut to-, fire- og seksmannsboliger.
- Men hva hvis utbyggerne ikke …., rekker vi å spørre om før svaret kommer: - Da sier vi at vi beklager, men at forutsetningene ikke er oppfylt.
– Kongsberg har behov for mange unge med høy utdannelse, og der har kommunen sørget for sosial boligbygging, får vi vite. Dessuten at Arbeiderpartiet styrer på Kongsberg.

- Nei til karakterer i barneskolen
Petter Dreier, som er Lier Arbeiderpartis valgkampleder, er opptatt av skolespørsmål. – Hundre høyreordførere sier ja til karakterer i barneskolen, sier han og viser frem en liste der også Ulla Nævestad står oppført som tilhenger. – Ingen forskning støtter den tanken, fortsetter han og trekker frem mer dokumentasjon, denne gang fra forskere i Bergen.

Forskerne i Bergen har funnet ut at karakterer kan svekke barns naturlige glede ved å lære. Dessuten har en fersk meningsmåling vist at 81 prosent av barneskolelærerne ikke vil ha skriftlige karakterer fra 5. trinn. Hele 85 prosent tror at skriftlige karakterer vil virke demotiverende på faglig svake elever. Bare 20 prosent tror at skriftlige karakterer vil øke elevenes motivasjon og læringslyst.

En uke igjen

For Petter Dreier, Eskil Pedersen, Tonje Evju og de andre som sto på og brukte lørdagen til å dele ut roser og argumenter, er valget allerede klart. Alle andre må få bestemt seg innen kl. 21.00 på mandag 12. september. Da stenger valglokalene i Lier, og så er det fire år til neste kommunestyrevalg.

Edina Ringdal, som er organisasjonsleder i Buskerud AUF, fikk en klem av AUF-leder Eskil Pedersen. Så fortsatte han mot Kongsberg og Hønefoss.

- Det finnes ikke noe hyggeligere enn å dele ut roser, var de fleste enig om, og fulle bøtter med roser tydet på at de ville få mye å glede seg over resten av lørdagen.

Om valgresultatet blir like gledelig, gjenstår å se. For mye må skje den kommende uken hvis noen skal kunne riste Høyre ut av ordførerstolen partiet har hatt hånd om de siste 36 årene, men det ser ikke ut til å bekymre Lier Arbeiderpartis ordførerkandidat, som bare øker tempoet og utstråler en tilsynelatende ukuelig optimisme.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode