Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 29867c0c95558d7653a493cd37d43041

Liunger på AUF-sommerleir

Denne helgen var nesten 700 unge Arbeiderpartipolitikere fra hele landet samlet til sommerleir på Utøya i Tyrifjorden. Blant dem var Alexander Cascio, Tina Skogmo og Emilie B. Wold fra Lier.

- Det er utrolig morsomt å være på Utøya! Her er det debatter, diskusjoner, kjente politikere, og generelt masse liv hele tida, sier Tina Skogmo, stortingskandidat for Arbeiderpartiet og engasjert liung. Hun trekker frem Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenbergs besøk på leiren som årets høydepunkter.

- Og så var det veldig morsomt når 1. kandidaten i Buskerud, Martin Kolberg, var innom. Ekstra moro er det jo at han er fra Lier. Vi snakket om viktigheten av at lærlinger får lovfestet rett til lærlingeplass, og han var helt enig i at det må vi få til, fortsetter hun.
For ungdommene har mange kampsaker frem mot valget.
- Gratis tannhelse for unge, mer psykisk helsepersonell inn i skolen, 50% ungdoms/studentrabatt på tog og buss, og støtte fra Lånekassen i 11 måneder i stedet for dagens 10 måneder, ramser Alexander Cascio opp.
- Og så er vi selvfølgelig opptatt av de store tingene som miljøvern, integrering og kvalitet i skolen, fortsetter Emilie B. Wold.

Men politikk er ikke det eneste som skjedde på sommerleir. Blant annet konkurrerer fylkene om å stikke av med seieren i de prestisjetunge fotball- og volleyballturneringene. Laget fra Buskerud dro i land seieren i fotballturneringen for tredje år på rad, og har nå fått vandrepokalen til odel og eie. I tillegg brukes tiden på øya til bading, turer på kjærlighetsstien og kos rundt leirbålet. Men aller øverst på agendaen sto allikevel den kommende valgkampen.

- På Utøya har vi fått grillet både pølser og politiske meninger før høstens valgkamp for å si det sånn, ler Tina før hun avslutter, - så nå skal vi hjem og vinne valget for Arbeiderpartiet lokalt hos oss i Lier.

Avbildet fra venstre: Stortingskandidat Laila Gustavsen, Alexander Cascio, Tina Skogmo, Emilie B. Wold og 1.kandidat fra Lier Martin Kolberg.

Forrige artikkel:- Ha det, Norge!Neste artikkel:Camping
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 13. juli 2009 16:46: Mikal
Uff. Har dere virkelig så lite å dekke i sommer, at dere dekker noe så uinteressant som unge sosialister med skrekkpropaganda for å legge skjul på egen regjerings 88 løftebrudd?!

Jeg blir litt skremt når jeg ser unge AUFere med tårevåte kinn hysterisk hylle den Store Leder Jens på Utøya. Minner om Kina og Mao..

Også Kolberg da, den store grunnen til at jeg aldri stemmer AP noen gang!
Tirsdag 14. juli 2009 09:01: Velger på vandring
Ungdomspolitikk er viktig. Det er i ungdomsårene politiske standpunkter formes og eventuelt forkastes. Fint med dekning av de politiske ungdomslagenes sommersamlinger enten de har den ene eller andre politiske fargen.

Slike samlinger er med på å demme opp for det sviktende engasjementet fra en stadig mer likegyldig skare av potensielle velgere.

Leve demokratiet og folks engasjement i hvordan landet og verden skal styres!
Torsdag 23. juli 2009 01:48: Thomas
Uff, dette er deprimerende å se hjernevaska ungdom, selv i nær omkrets.. Som Mikal skriver, 88 løftebrudd er minst 50 for mye, også Martin Kolberg da.. Uff.. Norge er siste kommuniststat. Men er det en som jeg håper blir noe stort i politikken er Tina. Hun er et arbeidsjern, engasjert og dyktig.
Torsdag 23. juli 2009 23:56: Lenge leve engasjementet!
Flott å se at ungdom engasjerer seg politisk! Blir alt annet enn skremt av å se de engasjerte AUF'erne hylle sin leder. Jens hylles akkurat som Erna og Siv hylles av sine medsammensvorne. Ingenting galt med det - å angripe dette er som usaklig å regne.

Støtter forøvrig fullt ut det du skriver Velger på vandring. Flott at Liernett dekker og skriver om unge politiske spirer a la de tre ovennevnte fra Lier. Fortsett med det!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode