Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 31fba4956de75fa7a7a12c4098df3464

Full krig mellom de største partiene

Liernett kommenterer valgkampen.

Valgkampen toppet seg i går kveld, da lederen i Lier Arbeiderparti, Mathias Dannevig, antydet at Høyre forfordeler ”venner av partiet” i byggesaker.

Lier Høyre synes å ha en spesiell forkjærlighet for dispensasjoner for hva vi tror er "venner av partiet"

Høyre gikk ikke uventet i taket og sendte inn tungt skyts i form av ordfører Ulla Nævestad og strategen Søren Falch Zapffe. Disse kalte beskyldningene rent oppspinn og krevde en uforbeholden unnskyldning.

Dette toppet en valgkamp der Arbeiderpartiet fra starten har hamret løs på Høyre. Ironisk nok har Arbeiderpartiet offisielt ingen ambisjoner om å vinne det direkte ordførervalget denne gangen, men ambisjonene om store endringer i kommunestyret er tydelige. Det er tydelig at våpenhvilen er avblåst. Da vi startet valgkampen var alle enige om at det stort sett var godt samarbeidsklima i kommunepolitikken – i dag er linjene tydeligere enn på mange år. Skillelinjen går klart mellom AP og Høyre, og selv om det ikke er klart hvordan de andre partiene kommer ut av valgkampen, er disse partiene de som i størst grad har trukket oppmerksomhet.

Sentrum er mer eller mindre borte. Venstre og KRF har gjennomført tidenes slappeste valgkamp, og har ikke fått markert sterke standpunkter i noen saker. Senterpartiet har vært mer på banen, men bak Siri Loe Svere har det vært litt tynt. Siri har utrettelig produsert innlegg der hun ber om fokus på de store linjer, men har nok kommet litt i skyggen av de største partienes diskusjon rett på aktuelle saker.

SV er mer eller mindre borte. Vi har fått med oss at de er det eneste partiet som har frontet eiendomsskatt som en god ide, og det er aldri vanskelig å få dem til å offentlig synes synd på de fattige, men særlig gjennomført har ikke valgkampen vært.

Uavhengige folkevalgte har de senere årene vært inne med flere representanter i kommunestyret. I år er det bare en som markerer seg. Truls Hallingstad er kanskje den vaktbikkja man trenger på Haugestad – tydelig, klar og kraftig. Bak han er det så vidt vi kan se tomt så langt øyet rekker.

Jokeren i valget er FRP. De har som vanlig mer eller mindre droppet valgkampen, men det er grunn til å tro at Siv sanker stemmer for dem, for selv om lokalpartiet ikke promoterer sine egne saker all verden, er det ikke vanskelig å gjette hva de ønsker å gjøre.

Rød Valgallianse er en av to nykommere i valgkampen. De har så vidt oss bekjent ikke drevet valgkamp i det hele tatt, men har historisk sett høstet stemmer fra gamle venner, uavhengig av dagens situasjon. Gert Nygårdshaug på tredjeplass, kan faktisk trekke så mange stemmer at vi får en kommunist på Haugestad – men det er ikke sannsynlig.

Demokratene er den andre nykommeren. De er stort sett opptatt av den Islamske trussel, og av å påpeke at FRP har en for slapp innvandringspolitikk. Ragnhild Helander-Olsen har erfaring som nestleder i partiet, men har vel reelt sett en snøballs sjanse for å bli innvalgt.

Vi er glade for at valgkampen har gått live på Liernett. Vårt uttalte mål er å være med på å øke interessen for lokal politikk. Vi er mest spente på om valgdeltakelsen endelig øker igjen, etter mange år med nedgang. Nå går vi inn i siste helg med valgkamp, og på mandag faller velgernes dom. La oss håpe de fleste tar turen innom urnene, og at Liers nye kommunestyre får støtte fra flest mulig velgere.

Vi håper også at trenden med politikk på nett, fortsetter etter mandag, og at folk bruker Liernett til å flagge sine synspunkter de neste fire årene. Du trenger ikke være aktiv politiker for å mene noe på Liernett, det holder at du er opptatt av en sak.

Jeg ønsker alle et riktig godt valg!

Rune Elven.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 7. september 2007 08:09: Stranda
Lier Frp er visst ikke opptatt annet enn å være dødelig fornærmet over at ordførerkandidaten for en tid siden ikke fikk være med på et møte han verken var innkalt til eller hadde adgang til.
Lørdag 8. september 2007 20:15: Nina E. Johnsen
Lier Venstre har nok aldri sunket ned på et nivå hvor vi går i strupen på våre politiske utfordrere. Det har du helt rett i Rune Elven. Men å påstå at vi har vært slappe, når vi har deltatt i alle fysiske debatter, stilt på stand, flittig levert innlegg og politiske saker fra VÅRT program, fulldistribuert kortversjonsbrosjyren, spilt inn langversjonen på cd og stiller med den mest aktive nettsiden...da vet jeg ikke helt hva som skulle til for å tekke deg :-)
Søndag 9. september 2007 07:02: Tron Stad
Det som mangler er kanskje et kulturengasjement fra Venstre. Hvor er støtten til musikkorps, bygdetun og andre kulturtiltak?
Søndag 9. september 2007 11:12: Nina E. Johnsen
Les artikkel like under denne, fra vår 4-kandidat på lista:-) I valgkampen har vi også invitert alle liunger med på en natur- og kultur opplevelse med de 8 første kandidatene. Invitasjonen finnes på nettsiden vår.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode