Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e21b475bcd567560c40cbb5d24e3f087

Historisk medlemsrush

- Folk melder seg inn i Venstre som aldri før, sier sekretær Ståle Sørensen i Drammen Venstre (på bildet), og reaksjonene har vært ulike lokalt ----

- På mandag hadde Venstre 7200 medlemmer, i dette øyeblikk er vi 8200, mandag kveld Kl. 21.20 16. september) Tallet øker kontinuerlig og det kommer fortsatt inn et nytt medlem i minuttet.

Dette er hinsides hva vi kunne forvente og svært rørende. Folk melder seg inn i Venstre fordi de vil være med å bygge partiet opp igjen. Vi får stadige meldinger om folk som har stemt taktisk rødgrønt for å unngå Frp, men som nå angrer og gjerne vil hjelpe Venstre. Dette er en formidabelstøtteerklæring som viser at behovet for et liberalt sentrumsparti i Norge er stort.

Dette sier altså sekretær i Drammen Venstre Ståle Sørensen som ennå ikke har fått se oversikt over hvor mange av de nye medlemmene som faktisk er tilhørende i Buskerud.
- Nå skal vi invitere til et ”samling i bånn seminar” med en fest for nye og gamle medlemmer og så gleder vi oss alle til samlet og styrket å gå inn i valgkampen i 2011

NB. Aftenposten melder også at hundrevis tar kontakt for å melde seg inn i Venstre. Mange forklarer at de stemte taktisk, men angrer nå da de ser hvordan det gikk.

Les også Aftenposten: Medlemsrush i Venstre etter valgnederlaget

En fordummende valgkamp

Det mener Nina E. Johnsen, gruppeleder i Lier venstre. - Media må ta sin del av skylden for en ”fordummende valgkamp”. Det har vært for mye fokus på gallup og statsministerkandidater. I en tid preget av finanskrise og klimautfordringer burde fokus ha vært på miljøpolitikk, utfordringene i norsk næringsliv og et mye større søkelys på taperne i dagens samfunn.

Lars Sponheim blir et tap for norsk politikk, de som sitter igjen lar seg ”programmere”. Med andre ord får vi mer makt på færre hender.

Andre venstrefolk er ikke helt enige. - Jeg synes ikke vi skal legge skylden på media. Det virker etter min mening sutrete, og det ønsker ikke jeg. Jeg synes Sponheim gjorde en super figur, med et klart standpunkt og med ideologisk begrunnelse for hvorfor det ikke passer for Venstre å samarbeide med FrP. Det blir nå noen år under sperregrensa hvor vi i Venstre må jobbe for å komme tilbake i posisjon med ansvarlig politikk og antakelig med en ny leder, sier Christian Aakermann som medlem av Lier Venstre.

Lars Ove Moldskred, venstres medlem av Tjenesteutvalget i Lier, støtter også Sponheims holdning til samarbeid med Frp.

– Sponheim har frontet venstre på en formidabel måte, sier Moldskred. Men samtidig er han imponert over Arbeiderpartiets valgkamp med Støre og Stoltenberg i front. Han mener venstre har mye å lære av landets største parti og hva det har utrettet etter krigen. Moldskred mener at Venstre bør flinkere til finne fram til det som partiet har til felles med Arbeiderpartiet, i stedet for tviholde på et samarbeide med Høyre.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode