Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3e7f1b43fec9b56f0a3c8c991c16ea18

Hvor grønn er Lier?

Og hvilket svar gir vi til Marie? Lier Venstre og Buskerud Unge Venstres miljøseminar "Grønn Møteplass" på Høvik skole onsdag kveld hadde fortjent flere deltakere.

I tre timer fikk deltakerne ta del i tankene som innlederne, Astrid Bjerke fra Grønn Hverdag, Aud Helen Rosenvinge og Jan Hammer fra Lindum, Rasmus Hansson (landskjent som tidligere generalsekretær for World Wildlife Fund) og Robert Svendsen, miljørådgiver i Lier kommune.

Leder i Lier Venstre Olav Breivik åpnet med, blant annet, med denne formuleringen: - Lier er naturlig grønn, men hvor grønn er Lier? Han slo også fast at Lier er under press, både med hensyn til markagrensen, husbygging og jordbruksareal. Det er «fullt» i Asker og Bærum. Nå trekker folk til Lier og Drammen.

Astrid Bjerke fra Grønn Hverdag gikk hardt ut (se ingressbildet).   - Jorda blir mindre og mindre. - Hva slags fotavtrykk setter vi på jordkloden?  spurte Bjerke. - Søppel er ingen god oppfinnelse. Vi er avhengig av gjenbruk. Hun stilte flere av seminardeltakere flere spørsmål. - Har du hørt snakk om tvekjønnete isbjørner på Svalbard? - De er et resultat av spredningen av PCB, understreket Bjerke. Hun gikk også løs på bruk- og kastmentaliteten som alt for mange av oss har. - hvorfor ikke oppgradere f. eks vaskemaskiner og oppvaskmaskiner for å spare istedet for å forbrukes naturresurser? - Det er jo fullt mulig, svarte hun selv. - «Vi arver ikke jorda av våre forfedre men låner den av våre barn, understrekete Bjerke. - Vi må kjempe for livskvalitet, ikke kvantitet. Undersøkelser har fastslått at vi ikke blir noe lykkeligere av å bli rikere og rikere. Hun reklamerte for Grønn Hverdags hjemmeside: http://www.gronnhverdag.no/

Rasmus Hansson sa, blant annet, at Lier kan bli en verdimåler og et fyrtårn gjennom sin gode kommuneplan, Han var imponert over den, spesielt om fjordbyen Lierstranda. Den kan ha en effekt for hele Norge.

Lindums representanter la fram en imponerende oversikt over hva denne interkommunale virksomheten har skapt.

Siste innleder var Robert Svendsen, miljørådgiver i Lier kommune.  Han nevnte, blant annet, hvordan kommunikasjon innen miljøspørsmål kan settes i båser. Og virker på forskjellige måter. Han sa spesifikt at han var glad for at Lier kommune har satt av ressurser til en miljørådgiver. Kun 10% av Norges kommuner har det.

Lokalpolitikere fra Lier var inviterte, men bortsett fra Frps Per Guttorm Vemork, (som sitter i miljøutvalget sammen med Hofstad) var det skuffende at ingen andre politikere møtte. Men kommunalsjef Synnøve Tovsrud var til stede.

Liernett telte 25 deltakere inklusiv innlederne.

Tove Hofstad, som for øvrig også er leder av Buskerud Venstre kvinnelag, og Buskerud Unge hadde gjort en god jobb med å skaffe gode innledere.

Her er Lier Unge Venstres Benedikte Solstad sammen med Astrid Bjerke.

Sentrale aktører fra seminaret. Fra venstre Astrid Bjerke, Rasmus Hansson, Tove Hofstad, Jan Hammer, Helen Rosenvinge og Robert Svendsen.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode