Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3ed87c1bd2ca205651b962029059cac3

Lier anno 2009

Vi intervjuet flere liunger under Lierdagene, med håp om at intervjuene en gang vil være av interesse for fremtidige generasjoner.

Romsonder og tidskapsler

Høsten 1977 ble de to romsondene Voyager 1 og Voyager 2 sendt ut i verdensrommet av NASA. Med seg i lasten hadde de to søstersondene hver sin grammofonplate i gull; Voyager Golden Record. Innholdet på platene er lyd og bilder som skildrer livet og kulturen her på jorden. Det kan egentlig regnes som en slags flaskepost til eventuelle andre former for liv der ute i verdensrommet.

Det er svært lite sannsynlig at de to romsondene kommer til å bli oppdaget de nærmeste titusentalls år, så platene er mer å regne som tidskapsler fremfor en måte å kommunisere med utenomjordisk liv på. En tidskapsel er en historisk samling av informasjon, som kan fungere som en metode for kommunikasjon med folk i fremtiden.

Fortid, nåtid og fremtid

Liernett ønsket å spørre liungene selv om hva de tenker om Lier i 2009, og foretok en intervjurunde under Lierdagene. Selv om vårt tidsperspektiv i første rekke ikke er like stort som for Voyager-sondene, så vil det kunne være interessant å se tilbake på disse svarene ved en senere anledning. Svarene vil være av interesse for de senere generasjoner som vokser opp i Lier.

Er Liernett en grønn kommune? Hva setter du pris på ved kommunen? Hvilke kulturtilbud finner du i Lier?
Dette var noen av spørsmålene vi stilte. Får vi de samme svarene om vi spør igjen under Lierdagene 2011? Eller Lierdagene i år 2109?

Sannsynligheten er stor for at svarene ville vært noe annerledes under de første Lierdagene i slutten av juli 1950, og at det var andre begreper enn miljø og kultur som var i fokus hos liungene.

Lier anno 2009

Vi hadde satt oss som mål å intervjue langt flere under Lierdagene, men det hender så mangt under et arrangement som dette, og tiden strakk ikke til.

Likevel ser vi noen fellestrekk i liungenes meninger. Utvikling av de mindre lokalsamfunnene i Lier, utnyttelse av samfunnshus og grendehus, bedre tilbud og fritidsklubber til barn og unge er gjengangere. Og det liungene setter mest pris på ved Lier, er de landlige omgivelsene og de mulighetene naturen i nærområdet gir oss.

De frivillige initativene innenfor kulturlivet blir trukket frem som positive, og mange kan nevne lokale ildsjeler som har gjort seg fortjent til en blomst for sin innsats.

De fleste mener Lier er en grønn kommune, men vi merker oss noe nølende svar. Det er tydelig at det hersker tvil om hva som ligger bak begrepet "grønne Lier", og det ble også sagt at begrepet har blitt utvannet og er et slags honnørord som blir trukket frem ved fine anledninger.

Les hva liungene selv sier om Lier i 2009

PS: Voyager-sondene er fortsatt på vei inn i det ukjente, 31 år etter at de forlot vår atmosfære. Voyager 1 er nå det fjerneste menneskeskapte objekt, 15 milliarder kilometer fra solen, helt i ytterkanten av vårt eget solsystem.

Forrige artikkel:Ny fotballfest på StoppenNeste artikkel:Video fra opptog og innmarsj
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode