Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Lier anno 2009

Vi intervjuet flere liunger under Lierdagene, med håp om at intervjuene en gang vil være av interesse for fremtidige generasjoner.

Romsonder og tidskapsler

Høsten 1977 ble de to romsondene Voyager 1 og Voyager 2 sendt ut i verdensrommet av NASA. Med seg i lasten hadde de to søstersondene hver sin grammofonplate i gull; Voyager Golden Record. Innholdet på platene er lyd og bilder som skildrer livet og kulturen her på jorden. Det kan egentlig regnes som en slags flaskepost til eventuelle andre former for liv der ute i verdensrommet.

Det er svært lite sannsynlig at de to romsondene kommer til å bli oppdaget de nærmeste titusentalls år, så platene er mer å regne som tidskapsler fremfor en måte å kommunisere med utenomjordisk liv på. En tidskapsel er en historisk samling av informasjon, som kan fungere som en metode for kommunikasjon med folk i fremtiden.

Fortid, nåtid og fremtid

Liernett ønsket å spørre liungene selv om hva de tenker om Lier i 2009, og foretok en intervjurunde under Lierdagene. Selv om vårt tidsperspektiv i første rekke ikke er like stort som for Voyager-sondene, så vil det kunne være interessant å se tilbake på disse svarene ved en senere anledning. Svarene vil være av interesse for de senere generasjoner som vokser opp i Lier.

Er Liernett en grønn kommune? Hva setter du pris på ved kommunen? Hvilke kulturtilbud finner du i Lier?
Dette var noen av spørsmålene vi stilte. Får vi de samme svarene om vi spør igjen under Lierdagene 2011? Eller Lierdagene i år 2109?

Sannsynligheten er stor for at svarene ville vært noe annerledes under de første Lierdagene i slutten av juli 1950, og at det var andre begreper enn miljø og kultur som var i fokus hos liungene.

Lier anno 2009

Vi hadde satt oss som mål å intervjue langt flere under Lierdagene, men det hender så mangt under et arrangement som dette, og tiden strakk ikke til.

Likevel ser vi noen fellestrekk i liungenes meninger. Utvikling av de mindre lokalsamfunnene i Lier, utnyttelse av samfunnshus og grendehus, bedre tilbud og fritidsklubber til barn og unge er gjengangere. Og det liungene setter mest pris på ved Lier, er de landlige omgivelsene og de mulighetene naturen i nærområdet gir oss.

De frivillige initativene innenfor kulturlivet blir trukket frem som positive, og mange kan nevne lokale ildsjeler som har gjort seg fortjent til en blomst for sin innsats.

De fleste mener Lier er en grønn kommune, men vi merker oss noe nølende svar. Det er tydelig at det hersker tvil om hva som ligger bak begrepet "grønne Lier", og det ble også sagt at begrepet har blitt utvannet og er et slags honnørord som blir trukket frem ved fine anledninger.

Les hva liungene selv sier om Lier i 2009

PS: Voyager-sondene er fortsatt på vei inn i det ukjente, 31 år etter at de forlot vår atmosfære. Voyager 1 er nå det fjerneste menneskeskapte objekt, 15 milliarder kilometer fra solen, helt i ytterkanten av vårt eget solsystem.

Flere saker fra arkivet

Lierdagene med miljøprofil

Cabriolet må vike plass for hest og kjerre, og det samme må Playboy og våpen

Lierdagene: Åtte uker igjen

Flagget ved Haugestad vaier i vinden i anledning Lierdagene. Det er fullt av parkerte biler på kryss og tvers på Ringeriksveien. Men hvilket år er bildet fra? Se nærmere på det og finn svaret!

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

Dugnad for Lierdagene?

Lier kommune søker nå komitemedlemmer som kan se Lierdagene med friske øyne.

Nedtelling til Lierdagene

Nå er det mindre enn tre måneder igjen til Lierdagene. Følg nedtellingen, se bilder, les nyhetsmeldinger og andre artikler på www.lierdagene.no

Hva med å rydde opp etter seg?

I juni ble Lierdagene arrangert, en real folkefest. Rundt om i Lier henger plakatene fortsatt oppe, selv om snøen har lagt seg.

Lierdagene: To uker igjen!

Den populære nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå bare er to uker igjen til Lierdagene 2011. De siste brikkene faller på plass.

Lierdagene 2013

Merk av i kalenderen hvis du skal se på, og begynn planleggingen hvis du skal være aktiv, for nå er det bare et halvt år igjen!

422 forsøkte seg, men bare en var best

Lier Historielags gjettekonkurranse er alltid et populært innslag på Lierdagene. I år benyttet 422 anledningen til å velge blant tre alternativer bruksområder for hver av ti utstilte gjenstander.

Lierdagene for to år siden

I Liernetts store arkiv finner du nærmere 2.000 publiserte saker. Blant annet bilder fra Lierdagene for 2 år siden.

Lierdagene: Seks uker igjen

På bildet er ordfører Ulla Nævestad på vei til Lierdagene i 2003, men åtte år før var det ordfører Svein Liavåg som åpnet Lierdagene. Se Liernetts video med ham og mange andre kjente og ukjente fra Lierdagene i 1995!

Lierdagene: En uke igjen

NY OPPDATERING: Vi har mottatt programmet for Lierdagene, men vennligst vær oppmerksom på at det er mange feil i det. Korrigert versjon blir lagt ut så snart vi mottar den.

Lierdagene 2009 - lørdag

Bilder fra Lierdagene 2009, lørdag 6. juni

Liernett på papir

Nå er det endelig mulig å bruke Liernett til å tenne opp

Lierdagene er døde, lenge leve Lierdagene.

Lierdagene har funnet sin form, nå bør vi gjøre noe med innholdet

Lierdagene er i gang

Presis klokken 18.00 i dag, torsdag 26. mai, begynte Lierdagene 2011 med dans, konsert og kunstutstilling.

Liernett slutter seg til Fair- tradebedriftene

Vi i redaksjonen er storkonsumenter av kaffe og vil nå i framtida fylle våre respektiv kjøkkenskap med Fair-trade kaffe

Lierdagslogoen er klar

- Innpå åtte måneder før åpningen er planleggingen av neste års Lierdager godt i gang

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

- Jakter skikkelig trekkplaster

Tradisjonsrike Lierdagene skal videreutvikles og fornyes gjennom samarbeid med det mangfoldige kulturlivet i Lier

Lokalpolitikerne er klare for Lierdagene

Både lokale partirepresentanter og stortingsrepresentanter gjester Lierdagene denne helgen

Burde vært bøtelagt

Lierdagene: Når det er nok av ledige og lovlige plasser, er det vanskelig å unnskylde parkering som er stikk i strid med alle regler og bestemmelser.

Pain Solution til Lierdagene

Det blir performance art med fakirene i den norske gruppa Pain Solution på åpningsdagen for Lierdagene i slutten av mai.

Lierdagene - 09

Rolf Andreassen har sendt oss bilder fra Lierdagene

Lierdagene: Syv uker igjen

Lierdagene er eldre enn mange har trodd. I Sylling feiret man ”Lierdag” allerede i 1953. Bildet av bussen er rett nok enda eldre, mens bildet under er en god del nyere.

Karpe Diem til Lierdagene

Årets spellemenn gjester Lierbyen fredag 27. mai.

Lierdagene: Tre uker igjen!

Nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå er tre uker igjen til den hektiske helgen den ellers ikke spesielt livlige Lierbyen slår ut håret og blomstrer opp med live musikk og alskens reklameboder.

Lierdagene livner til

Karusellen går rundt og rundt på plassen bak Godslageret mens et avslappet publikum, hektiske utstillere og ivrige musikere etter hvert fyller Lierbyen med liv og lyd, sistnevnte allerede i tilstrekkelig mengde.

Lierdagene: Ti uker igjen

Hittil har rundt 50 utstillere meldt seg på. Ved de siste Lierdagene var det 150, men det er fremdeles fire uker igjen til påmeldingsfristen utløper. Les mer om årets arrangement og se bilder og artikler fra tidligere Lierdager!

Lierdagene: Fem uker igjen

Tilbakeblikk: Statsminister Thorbjørn Jagland ble ønsket velkommen av Kadafi Zaman, som var leder i Lierdagskomiteen. I strålende solskinn marsjerte Hennummusikken inn på rådhustorget. Se videoen med dette og mye annet fra Lierdagene 1997!

Vi kvitter oss med Lierdagene

Mange har spurt hvorfor vi ikke har lagt ut alle bildene fra Lierdagene

Playboy er tilbake

Tradisjonen tro får du kjøpt Playboy-topper til småbarn under Lierdagene

Lierdagene: Ni uker igjen

Under Lierdagene i 2003 kjørte Arne Chr. Karlsen gamlebussen frem og tilbake mellom Lierbyen og Lier Bygdetun. Blant de buss- og bygdetuninteresserte var tidligere biskop Per Lønning og daværende prost i Lier, Steinar Solbakken, som for øvrig fyller 70 år akkurat i dag.

Unødig uklarhet om anbud

Tildelingen av markedsføringsoppdrag for Lierdagene svekker folks tiltro til Lier kommunes anskaffelsesrutiner.

Åpningen av Lierdagene 2007

Det er alltid vel verdt å lytte oppmerksomt når ordfører Ulla Nævestad taler.

Liunger og Buskerud-lag i Cupfinaler

Våre lesere har fortsatt sjansen til å vinne premier i vår gjettekonkurranse.

Liernett - fra 1.0 til 4.0

Nettavisen du nå leser er Liernett 4.0. Fra Liernett 1.0 til Liernett 3.0 skjedde det store endringer på flere områder, mens det ved overgangen til 4.0 i 2009 knapt var endringer som var synlige for den vanlige leser.

- Motorcross-sykler i opptoget i år også

Vi lager ikke et miljøarrangement ved å stenge noen grupper ute fra arrangementet, forteller Ellen Ovenstad fra kulturkontoret om Lierdagenes miljøprofil

Delefurua

Ukas kulturminnepost står på grensen mellom Asker, Lier og Røyken.

Lierdagene: Fire uker igjen

Årets arrangement blir vesentlig mer miljøvennlig enn de tidligere.

Pressekonferanse George Thorogood

torsdag 6. juni 2006

Bilder fra Lierdagene - lørdag

Til tross for regn på åpningsdagen på Lierdagene, var det godt besøk. Været var det største minus for matbodene. Oppholdsvær på søndag kan rette opp mye for dem som har lagt mye arbeid i å gi liungene kulinariske opplevelser.

Lierdagene starter allerede fredag 3.juni!

Denne dagen har Lier kommune og Lierdagskomiteen 2005 gleden av å invitere alle Liunger i alle aldre til den store jubileums-konsertenFra øst til vest på Lier bygdetun!

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Beste og fineste bod

Lier Historielag og Lier Bygdetun

Lierdagene

Jeg håper mange av dere kommer innom vår stand på lierdagene. Liernett har stand nr 56. (...)

Klar for en klem?

Noen ganger er det ålreit å være noe for andre

I grønn ledelse

Kristiane Brudevoll fra Lier ble i helgen valgt til nestleder i Miljøpartiet De Grønnes ungdomsparti Grønn Ungdom.

Vaksinering mot svineinfluensa

Et begrenset antall vaksiner er distribuert ut til fastlegekontorene for vaksinasjon av risikogruppene

Forvist til asfaltjungelen

Grisunger, lam og kalver er et fast innslag under Lierdagene, til stor glede for de små barna

Bossa i AFP'ns tidsalder

Flott konsert i amfiet på Bygdetunet.

Flere bilder fra Lierdagene

Kjersti Hennum har sendt oss bilder fra freestyleoppvisningen

Liernett er på plass

Nå er vi på lierdagene, mange bilder kommer i løpet av dagen

Hvor mye inngrepsfri natur natur finnes fortsatt i Lier?

I løpet av 2003 skal den inngrepsfrie naturen i Norge kartlegges igjen. Det er Direktoratet for naturforvaltning, statens kartverk og fylkesmannen/ kommunen som står for denne registreringen. Hvordan er ståa i "grønne Lier"? Hvor mye av Lierdalens natur er bevart inngrepsfri?

Trengte Lier en nettavis?

Nettavisen Liernett avvikles ved utgangen av 2012.

All slags vær - på en og samme dag

Da Hellbillies gikk på scenen klokken fire hadde årets siste Lierdag så langt gitt både sol, regn og mye vind.

- Skulle gjerne fått med meg Lierdagene

Vera Henriksen fra Lier sprer glede i Spania med vakker sang.

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

Lier blant de gjerrigste i går

Kommunen takker for god innsats, men Lier ble en av landets aller dårligste i gårsdagens TV-aksjon.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Sterk innsats av liungene

Ungdommens kulturmønstring - fylkesfinalen.

Hva stemmer liungene?

Her ser du hvilke partier innbyggerne i Lier kommune har ønsket inn på Stortinget de siste 20 årene

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

Lierdagene 2007 er historie

Lierdagene 2007 er over. Det er ennå for tidlig å komme med en oppsummering av dagene

Beautiful Eastbourne

Også i sommer er 9. klassinger fra Lier i Eastbourne, "solfella i sør" som stedet gjerne kalles.

Barnas miljøvernpris til Turid Avdal og Truls Hafslund

Ordfører Ulla nævestad ga i går Barans miljøvernpris til bestyrerne på Eiksetra, Turid Avdal og Truls Hafslund. Prisen fikk de for sine aktivitetsfremmende tiltak på Eiksetra som gir barn opplevelser, kunnskap og holdninger om miljøvern.

Flere glimt fra Lierdagene

Liernett presenterer enda flere bilder av aktører på årets Lierdager --

Mer video fra Lierdagene

Søndagen i levende bilder

Pågrepet for juks

Filmet teoriprøven med skjult kamera, fikk svarene fra hjelper på utsiden

Kulturminnedag sist søndag

Årets kulturminnedag hadde fokus på fritid og på hvor og hvordan vi bruker fritida vår, kort sagt: Mangfoldig fritid. Mange brukte søndagen til å besøke Bygdetunet der årets markering gikk av stabelen. Og det var vel anvendt fritid.

Betyr mye for idrettsmiljøet

- Månedens Blomst for april ble gitt til Kristoffer Helgerud før kampen mellom Lier IL og Åmot IF mandag kveld.

Lier Frp: Helhetsbildet mangler

Lier Frp om Hegg skole: - Lier kommune må ta seg tid til en realistisk vurdering av både behov og finansieringsmuligheter.

Kulturhus - et kulturelt løft!

Lier Kulturråd ønsker å belyse debatten rundt er fremtidig kulturhus i Lier med noen kulturelle betraktninger.

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Velgerne venter på svar

Ordfører og rådmann har seg selv å takke for rykter og uklarheter etter salget av sykehustomta.

Hva er så spesielt med Lier?

- Hva sier man når man er langt hjemmefra og skal forklare hvordan det egentlig er i bygda som er så, ja, hva er det egentlig den der? spør ukens petitskribent Knut A. Andersen og forteller at spørsmålet meldte seg med full tyngde, da han i fjor skulle si noen få ord på 125 årsjubileet til kirken i Leer, Michigan ---

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Bygdedyret

Ukens petit av Rune Elven

Liunger en søndag i april

Hvor er det liungene gjør av seg en søndag ettermiddag når gradestokken nærmer seg 20 grader i solveggen?

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

Stille time på Lierdagene

Lørdag den 9. juni kl. 23.00 i Frogner kirke

- En siste utvei

Hva er galt med kommunens kalender? spør kultursjefen. Vi har hele 3 svar.

Ungdommens kulturmønstring på fredag

UKM er årets kulturelle høydepunkt for Lierungdom. I år er det hele 74 påmeldte liunger, fordelt på 44 forskjellige innslag.

Turmål også for liunger

Ukas Post ligger i Drammen kommune, men ved flere anledninger har Liers menigheter hatt gudstjeneste i sportskapellet på Tverken.

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus

Etter ULOBA: Stor uro blant brukere og pårørende

Bård Strand (A) påpeker i et brev til Liers ordfører og rådmann at det er stor uro blant brukerne og deres pårørende om ivaretagelsen av brukerstyrt personlig assistanse i overgangstiden etter oppsigelsen av avtalen med ULOBA.

Provosert av arroganse

En av Liernetts lesere mener det er kapitalismens krefter som råder ved Everket, og at det ikke er en lokal servicebedrift. Lier Everk svarer her på kritikken.

Varme følelser for hverandre

Ukens petit: - Det sitter to unge mennesker på benken foran meg.

Ikke bare grønne Lier

Bestanden av natursvin (homo sapiens) er fortsatt stor, forteller Terje Leigland fra Tranby

Fremtiden for Dyno-tomta på Gullaug

Det er helt naturlig og svært viktig å bevare den stille oasen som tomta lenge har vært og bør være for omgivelsene, skriver Tone E. Svendsen (Ap) i sitt innlegg.

Bilder fra Lierdagene

Været er herlig

Bilder fra Lierdagene

Vi har snikfotografert i hele dag.

Liers ukjente gode hjelpere

Men hva i all verden er det egentlig Gunnar Nummedal, Harald Økern og Kåre Lohne driver med?

Hodet bruser og pulserer

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, Gullaug

Program for Lierdagene 2009

Liernett gir deg programmet for Lierdagene 5. til 7. juni