Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b260d83b9a4cccf2aabd66ba5709a446

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

Bildet over: Noen tiltreisende artister trekker publikum uansett vær, men utfordringen er å vise hva Lier og liungene står for.

De neste Lierdagene blir etter planen i begynnelsen av juni 2013. Dermed er det fortsatt tid til nytenkning og forbedringer.

Liernett trakk noen konklusjoner rett etter fjorårets Lierdager, og vi tror kultursjefen nå deler mange av våre synspunkter.

Lier er for lite synlig
Vi tror at Lierdagenes sterkeste side er at uvanlig mange mennesker trekkes til Lier. Dessverre smuldrer mye av potensialet bort fordi det spesielle med Lier, som skulle være selve hovedattraksjonen, forsvinner i en uoversiktlig teltleir av partytelt med salgsgjenstander uten noen som helst tilknytning til bygda.

Lier må vise ansikt
Vi har tro på Lierdagene som et trivelig arrangement på en tid da Lierbygda ofte er på sitt vakreste. Men forutsetningen må være at Lier står i fokus, ikke bare som samlingssted, men som hovedtema. Det krever flere lokale utstillere og andre medvirkende, men til gjengjeld færre ballongselgere, og det vil være avgjørende for å vise at Lier har sin egen profil og identitet.

Det er de lokale utøverne som trenger støtte, ikke tilreisende rikskjendiser.

Løft frem de lokale!
Kultursjefen har spesielt fokus på utgiftene til populære utøvere som ble hentet inn utenfra og følgelig fikk høye honorarer. Det er en utfordring vi tok opp allerede i vår oppsummering for et halvt år siden og som vi samtidig viste at har en annen og like betenkelig side. Vi skrev:
Kjente utenbygds orkestre fikk store bokstaver i programmet og god betaling. Det er sikkert både forlangt og fortjent, men samtidig havner de lokale kreftene i en slags B-gruppe.

Å få folk til å møte opp til gratiskonsert med Hellbillies, er ingen stor utfordring. Kultur er å støtte det som ikke vokser av seg selv. Å få opp oppmerksomheten rundt de mange lokale kulturutøverne er derfor en stor utfordring.

Løft frem de lokale! La dem få mer av midlene som nå går til utøvere som rett nok trekker mer publikum, men er uten tilknytning til Lier! Hvis hovedmålet er å fylle Lierbyen med lyd og mennesker, er konsertene inntil videre et nødvendig tiltak. Hvis målet derimot er å vise hva Lier og liungene får til, burde de store sponsortilskuddene brukes på noe annet.

Åpen for nye løsninger
En grunnleggende forutsetning for ethvert arrangement er å sikre at ønsket resultat oppnås ved hjelp av tilgjengelige ressurser. Ved å følge normal anbudspraksis vil arrangørene av Lierdagene trolig kunne spare penger samtidig som man får tilgang til alternative løsninger.

Det er Lier og liungene som må være i fokus hvis Lierdagene skal ha en nytteeffekt etter at høyttalerne er skrudd av og bodene er fjernet.

Det er lite liungene har så mange meninger om som Lierdagene, så vi oppfordrer igjen leserne våre til å komme med forslag og andre innspill. Liernett har alltid plass til kommentarer om det som opptar folk.

Forrige artikkel:Felles lag her i 2012Neste artikkel:Thank you very much
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 6. januar 2012 16:18: Tone Stustad
Det hadde vært flott med Lierdager uten de bodene med "nips" som man finner igjen i alle byer og faktisk over hele Europa.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode