Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8e90e0ad90e299e0f00fb390ecaac468

Varmt nok

Da jeg mønstret av Liernetts bakerovn etter Lierdagene, trodde jeg det verste var over.

Dere får ha meg unnskyldt dere som sitter med vann over anklene og håper på grillvær og gressklipperføre – her er det varmt nok, mer enn varmt nok.

Jeg har ikke sett en dråpe regn de siste to ukene. I morgen er prognosen 40 grader i skyggen. Jeg tror godt jeg kunne holdt ut noen timer i nordavind og høljregn nå. Kanskje flere dager. Dagene går med til å lete etter en flekk med skygge og noe kaldt å drikke.

Her om dagen hadde jeg funnet begge deler. Etter ei stund måtte jeg det man må når man har gjort slikt, og gikk på leting etter et avtrede. Forundret snublet jeg inn i et toalett som var under construction. Verktøy, murpuss og murstein over alt. Oppå en haug med murstein lå reparatøren, i bar overkropp, skyggelua godt trukket over øynene, og ei flaske øl i venstehanda. Det er flere enn meg som har det varmt nok om dagen.

Om natta er det bedre. Da er temperaturen akkurat slik den ideelt sett skulle vært på dagtid. Fra kriker og kroker kryper forvirrede turister fram, og tar fatt på byens natteliv. Jeg har funnet meg ei fin kneipe. Der hører jeg hver kveld lokale hardrockband spille coverlåter av mer kjente kolleger. Noen ganger blir det puddelrock og det som verre er, men som regel er alt helt ok.

I går lærte jeg noe nytt. Når man er på disse breddegrader, er det dumt å kjøpe hamburger på gata. I lunsjen fikk jeg det for meg at jeg var sulten, og løp følgelig til ei pølsebu for å kjøpe burger. Det skal jeg aldri gjøre igjen. Jeg har mange ganger skrevet om toalettstandard her til lands, og har det siste døgnet hatt rikelig anledning til å sjekke denne både titt og ofte. Det er noen ting man burde ha forutsett, men konsekvensanalyse har aldri vært min sterke side.

Neste uke er det sceneskifte. Da drar jeg til sjøen for å bade. Det skal sannelig bli godt å få skylt seg litt etter uker med hete.
Forrige artikkel:Populær sommerutstillingNeste artikkel:Mistanke om påsatt brann
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 20. juli 2007 09:17: Hair-Metal Fan=)
Bare et lite spørsmål, hva har du i mot puddelrock, Rune?=P
Fredag 20. juli 2007 14:29: Rune
Det er sossemusikk pakket inn som heavy. Skal du høre på sossemusikk kan du like godt skru opp Westlife. Puddelrocken er en fusjon mellom enkel punk og seilbåt.

Du må gjerne høre på dette, men jeg trenger ikke like det. Jeg setter også pris på å slippe dette servert gjennom biler som har større stereoanlegg enn motor. Fint om du og de andre WigWam-gutta bruker headset :-)
Fredag 20. juli 2007 17:01: Rider on the storm.
Takk skal du ha, Rune! På tide at noe ble sagt :)
Søndag 22. juli 2007 18:40: Hair-Metal Fan=)
For å presisere deg litt, så trur jeg du blander puddelrocken sammen med glam rocken, Wig wam er jo ikke et puddel rock band, men et glam rock band. Kanskje ikke ås lett for de som ikek ahr lært seg definisjonen på de forskjellige sjangrene;)
Søndag 22. juli 2007 19:57: Peace Frog
Du må allikevel innrømme at det er slående likheter mellom Wig Wam og de mer kjente puddelrock-banda. Tror du skal være litt forsiktig med å definere de forskjellige sjangrene, da de ofte ikke har klare grenser, men flyter over i forskjellige andre sjangre :)
Søndag 22. juli 2007 20:50: Rune
Ok - jeg visste ikke at puddelrock var en offisiell sjanger. Skal søke opp dette på wikipedia når jeg får sjansen.

Kan vi være enige om at Europe er grusomt, så er jeg happy.
Mandag 23. juli 2007 00:54: Emil
Siden jeg allerede satt her og kjeda meg, tok jeg meg bryet med å søke opp puddelrock på wikipedia. Da blei jeg omdirigert til en side om glam metal: http://no.wikipedia.org/wiki/Puddelrock, og da kan man jo si at grensa mellom sjangrene er skremmende uklare;)
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode