Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Varmt nok

Da jeg mønstret av Liernetts bakerovn etter Lierdagene, trodde jeg det verste var over.

Dere får ha meg unnskyldt dere som sitter med vann over anklene og håper på grillvær og gressklipperføre – her er det varmt nok, mer enn varmt nok.

Jeg har ikke sett en dråpe regn de siste to ukene. I morgen er prognosen 40 grader i skyggen. Jeg tror godt jeg kunne holdt ut noen timer i nordavind og høljregn nå. Kanskje flere dager. Dagene går med til å lete etter en flekk med skygge og noe kaldt å drikke.

Her om dagen hadde jeg funnet begge deler. Etter ei stund måtte jeg det man må når man har gjort slikt, og gikk på leting etter et avtrede. Forundret snublet jeg inn i et toalett som var under construction. Verktøy, murpuss og murstein over alt. Oppå en haug med murstein lå reparatøren, i bar overkropp, skyggelua godt trukket over øynene, og ei flaske øl i venstehanda. Det er flere enn meg som har det varmt nok om dagen.

Om natta er det bedre. Da er temperaturen akkurat slik den ideelt sett skulle vært på dagtid. Fra kriker og kroker kryper forvirrede turister fram, og tar fatt på byens natteliv. Jeg har funnet meg ei fin kneipe. Der hører jeg hver kveld lokale hardrockband spille coverlåter av mer kjente kolleger. Noen ganger blir det puddelrock og det som verre er, men som regel er alt helt ok.

I går lærte jeg noe nytt. Når man er på disse breddegrader, er det dumt å kjøpe hamburger på gata. I lunsjen fikk jeg det for meg at jeg var sulten, og løp følgelig til ei pølsebu for å kjøpe burger. Det skal jeg aldri gjøre igjen. Jeg har mange ganger skrevet om toalettstandard her til lands, og har det siste døgnet hatt rikelig anledning til å sjekke denne både titt og ofte. Det er noen ting man burde ha forutsett, men konsekvensanalyse har aldri vært min sterke side.

Neste uke er det sceneskifte. Da drar jeg til sjøen for å bade. Det skal sannelig bli godt å få skylt seg litt etter uker med hete.
7 kommentarer

Fredag 20. juli 2007 09:17: Hair-Metal Fan=)
Bare et lite spørsmål, hva har du i mot puddelrock, Rune?=P
Fredag 20. juli 2007 14:29: Rune
Det er sossemusikk pakket inn som heavy. Skal du høre på sossemusikk kan du like godt skru opp Westlife. Puddelrocken er en fusjon mellom enkel punk og seilbåt.

Du må gjerne høre på dette, men jeg trenger ikke like det. Jeg setter også pris på å slippe dette servert gjennom biler som har større stereoanlegg enn motor. Fint om du og de andre WigWam-gutta bruker headset :-)
Fredag 20. juli 2007 17:01: Rider on the storm.
Takk skal du ha, Rune! På tide at noe ble sagt :)
Søndag 22. juli 2007 18:40: Hair-Metal Fan=)
For å presisere deg litt, så trur jeg du blander puddelrocken sammen med glam rocken, Wig wam er jo ikke et puddel rock band, men et glam rock band. Kanskje ikke ås lett for de som ikek ahr lært seg definisjonen på de forskjellige sjangrene;)
Søndag 22. juli 2007 19:57: Peace Frog
Du må allikevel innrømme at det er slående likheter mellom Wig Wam og de mer kjente puddelrock-banda. Tror du skal være litt forsiktig med å definere de forskjellige sjangrene, da de ofte ikke har klare grenser, men flyter over i forskjellige andre sjangre :)
Søndag 22. juli 2007 20:50: Rune
Ok - jeg visste ikke at puddelrock var en offisiell sjanger. Skal søke opp dette på wikipedia når jeg får sjansen.

Kan vi være enige om at Europe er grusomt, så er jeg happy.
Mandag 23. juli 2007 00:54: Emil
Siden jeg allerede satt her og kjeda meg, tok jeg meg bryet med å søke opp puddelrock på wikipedia. Da blei jeg omdirigert til en side om glam metal: http://no.wikipedia.org/wiki/Puddelrock, og da kan man jo si at grensa mellom sjangrene er skremmende uklare;)

Flere saker fra arkivet

Reisebrev fra Bloody beach – del 1.

Etter å ha vært med på å sette Bulgarsk rekord i varme, nyter jeg sjøen.

Nå roer du deg ned.

Da jeg våknet i åttetida, var bilen dekket av snø. Ingen ting er som å starte en lørdag med kald og våt snømåking. Litt for sent ute til en avtale stresset jeg ut, fikk varme i motoren og snøen av bilen. Da jeg igjen åpnet døra på førersida for å sette meg inn fikk jeg nakken full av snø. Lettere ilter satte jeg i å forbanne hele vinteren. Til slutt så jeg vel hvor dum jeg var og fikk roet meg ned med en kopp kaffe.

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Livet i en boks

Denne metallkassen er noe av det viktigste i livet for Dakar-føreren Gjermund Frostad fra Lier. Ja, man kan vel si at boksen ER selve livet i deler av det forestående løpet.

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Sommerminne del 4

Camping på 50- tallet

Folk trosset vind og regn

Det begynte forsiktig, men så kom det stadig flere som ville ha med seg det første markedet før jul.

I Monsens fotspor eller omvendt.

Etter at NRK viste Lars Monsen overleve i Femundsmarka har det krydd av Monsenkloner i nasjonalparken. Sommerferievillmenn har formelig flommet inn i marka, og lokale turgåere sier at det på det verste har ligget oppunder 10 Monsenkloner i telt ved Røas utløp.

En reise til tomheten

Når livet blir for komplisert

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Appelsinhøst

- Gradestokken viser 16 plussgrader. Jeg ligger på alle fire på terassegulvet og hendene stryker og masserer vann og såpe inn i et stort flak med ull, skriver Bjørg Ege i ukens petit.

En slags julefortelling (2/4)

Les hvordan det går videre med gutten og Trigger etter at de fikk regelrett juling i første del av julefortellingen

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

Dagbøker fra Gøteborg

dagbøker fra Gøteborg 2002

Nå begynner det å flaske seg.

Etter en lengre periode med problemer, begynner ting å ordne seg på Lier-nett. Overgangen til ny server bød på problemer vi ikke hadde forutsett, og vi har de siste dagene jobbet på spreng for å komme oss i rute.

Fortid og fremtid på en gang.

Lier-nett har på mange måter ferie, men vi hviler ikke. I dag har jeg laget reisebrev fra Balkan. Verden går fremover og det er i dag mulig å oppdatere Lier-nett, på ferie i mørkeste Øst- Europa. Her hvor fortida på mange måter møter framtida sitter jeg og skriver rett inn på nett. Er det ikke fantastisk?

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Ikke noe med sex å gjøre

- Tenk om jeg kunne bedt henne med på skitur, skriver ukens petitskribent Gunnar Langsrud på Beito.

The twilight zone

Noen mennesker vandrer fra sted til sted. Noen ganger forlater man den frie verden og går inn i et alternativt parallelt univers. Beveger vi oss inn i en slags twilight zone, eller er den internasjonale sonen på flyplassen like virkelig som verden utenfor?

Tanker ved sommerens slutt

Ukas petit er skrevet av Rune T. Berg

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

Underholdningsbehov

Ukens petit av Rune Elven

Snåsamannens "ukjente onkel"

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Dagens tilskuer

Det er vel ikke mange tilskuere som har sett så mange kamper med Liungenlaget som Solveig Sørum. Solveig er kapteinens, storscorerens og veteranen Ingunns mor. Hun er på hver hjemmekamp. Det har hun vært i alle år. Ingunn begynte å spille på lag i 12-13 års alderen. Bortsett fra åra i de to øverste divisjonene, er det blitt både borte- og hjemmekamper, ofte med buss.

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Tida flyr -

- Jeg sitter her på flyet og ser utover havet en solskinnsdag i ferien min, forteller Rune T Berg i ukens petit -

Kremen av norsk ungdom – helter i fredstid

Ukens petit av Rune Elven

Kongene av Lierelva.

Ingen kjenner Lierelva som Tom Erling og Bjørnar. De to siste dagene har de svømt og padlet fra Dammyrdammen til Crossbanen ved Fugleruds gartneri.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Så forsvant isen

Det betyr at de sommerlige temperaturene innbyr til en påsketur over Altanåsen og ned til Svangstrand -

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Reisebrev fra Filips by – del 3

Neprotivoknstitutsilonstøuvatelstøuvajte

Åpen scene i Lierbyen

150 ungdommer og noen få gamlinger hadde møtt frem på musikkverkstedets konsert. Publikum fikk et gjensyn med gamle og kjente band, samtidig som de fikk se noen nye fra Drammen.

Aggressive aggregat-agenter

Politiet advarer mot omreisende irske selgere av verktøy og aggregater.

Olivenhøsting

I dag har jeg høstet i egen hage.

Halve vettet borte

Ukens petitskribent Gunnar Langsrud forteller her om hva som skjer med en mann i møte med to nonner på Besseggen -

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Tenker på de sivile ofrene hele tiden

En skoleasssistent i Lier med mann og barn opplevde at ferien deres hos familien i Libanon, ble forvandlet til et mareritt.

”Don’t die”

Ukens petit er av Rune Elven

Bauhaus, kjekt å ha

Bauhus åpner i Norge. Vi dro dit for å kjøpe en tapetkniv

Sommerminne del 2

Camping på 50-tallet

Norges lykkeligste hundeeier?

Nå har også Mina, åtte år gammel, på Egge fått tilbake hunden sin som har vært savnet i 14 dager.

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Panta rei

Alt flyter

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Trives på solkysten

På onsdager drar gjerne Siri Øvereng Juliebø (22) fra Lier og Grete Linn Tømmerberg (22) fra Meløy innom Ung på Solkysten-kafeen i Fuengirola .

Altibox kutter Discovery Channel

Her sitter jeg onsdag kveld og er ganske så forbannet på Altibox.

Du må itj fårrå så du fer nålles no

Direkte oversatt fra Rørosdialekt blir dette noe slikt som – du må ikke te deg slik at du roter deg bort i noe.

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Lierdagene: Åtte uker igjen

Flagget ved Haugestad vaier i vinden i anledning Lierdagene. Det er fullt av parkerte biler på kryss og tvers på Ringeriksveien. Men hvilket år er bildet fra? Se nærmere på det og finn svaret!

Det var bedre før

Kjartan Fløgstad på Tranby bibliotek. Liernett leste den sist boka hans, Grand Manila, før han kom

- Kaldt med tog?

Næringstopper syntes det var kaldt å vente noen minutter på Lier stasjon torsdag formiddag.

Om å drite i eget rede - Grønne lier under lupen.

For ett år siden, skrev jeg om Grønne Lier. Ikke Grønne Lier fra kommunens skryteplakater, men det Lier man ikke snakker om. Et Lier der andelen urørt natur er redusert fra ganske mye til praktisk talt ingen ting. Nå begynner det å skje ting, men skjer det nok?

Kulturhus NÅ!

Møtet om Kulturhuset har alt ført til debatt på kommentarfeltet i avisa.

Det var denti’

Nå foreligger den 17. årboka fra Lier historielag. Den er delt ut gratis til historielagsmedlemmer, men ligger også ute for salg.

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Ukjent nummer

Når det piper i telefonen

Åpen scene på fredag den 13.

Åpen scene ble arrangert i Lierbyen fredag den 13, og Lier-nett stakk innom. I underkant av 100 tilskuere ble servert en konsert av vanlig god kvalitet, og alle var tydelig fornøyde.

Verden er ikke den samme lenger

Jeg la meg utenfor Schengen, og våknet opp godt innenfor. Snakker om dårlig vakthold.

Endelig skikkelig mat på toget.

Nei vi snakker ikke om vakumpakket tørrlefse fra NSB. I dag spiste jeg på togkafeen i Lierbyen. Det var helt klart det beste måltidet jeg noen gang har spist på et tog.

Erlend A. Koppergård vant tur til Afrika

Han har sendt oss en reportasje fra hva han opplevde.

Mer sambruk

- Det er plass til både publikummere og svømmeklubben enda flere timer i uken, uttaler Tor B. Heiberg, leder i klubben.

Beautiful Eastbourne

Også i sommer er 9. klassinger fra Lier i Eastbourne, "solfella i sør" som stedet gjerne kalles.

Verdens beste ornitologiske kommune i 2035?

Jeg søker med dette stillingen som kommunal fuglekassesnekker

På vakre, gule kalksteinsklipper

Liernett har mottatt reisebrev fra familien Ege fra Tranby som ferierer i Portugal

Kvinnen på eggen

Ukens petit er skrevet av Gunnar Langsrud, Beito

Bilder fra Lierdagene - Søndag

Værgudene var snillere med Lierdagskomiteen i dag. Varmt vær og stort sett opphold gjorde dagen til en suksess.

Lierdagene er døde, lenge leve Lierdagene.

Lierdagene har funnet sin form, nå bør vi gjøre noe med innholdet

Jul i London

Cecilie Olsen (på bildet), fra Sørsdal i Lier, og som har studert film og media ved Stirling Universitet, nå jobbaktiv med TV-salg hos Fox Sports har sendt oss en førjulsrapport fra den engelske hovedstaden

Hummer og kanari

Noen ganger er det vanskelig å se retningen for bare saker.

Scoringsrekord?

- Jeg har aldri gjennom mine 30 år på håndballbanen sett et liknende resultat, sier Arild Haug etter at laget hans hadde satte inn mål etter mål.

Lierdagene: Ti uker igjen

Hittil har rundt 50 utstillere meldt seg på. Ved de siste Lierdagene var det 150, men det er fremdeles fire uker igjen til påmeldingsfristen utløper. Les mer om årets arrangement og se bilder og artikler fra tidligere Lierdager!

Gamma og storbyen

For fire dager siden, sov jeg i ei gamme på Rørosvidda. Man kan nok ikke kalle det vidde der lenger, bjørkeskogen har tatt godt tak. Heldigvis var det ei skikke (...)

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Dagbok fra vinterferien

Ukens petit av Thorvald Lerberg

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Tester ut ti nye eplesorter

Harald Buttedahl planter 400 trær med ti helt nye sorter epler.

Sommerminne del 1

Årets sommerminne blir på flere deler. Hvor mange er avhengig av vær og skrivelyst. Her følger i hvert fall første del. Hva det blir til videre, får Liernetts lesere se i dagene som kommer. God fornøyelse.

Reisebrev fra Kong Filips by – del 2

Her i Bulgaria sliter jeg med et lite paradoks. På den ene siden får maten jeg spiser fart på magen – samtidig som det tidvis kan være vanskelig å finne et egnet avtrede.

Kortversjonen av påsken

Hvorfor feirer vi egentlig påske? Og hva skjedde egentlig på skjærtorsdag?

Sola avløser snøværet

Etter trafikkaoset i Lier på onsdag, kan liungene gradvis vente seg bedre vær mot helga ---

Ikke bare velstand

Vi må ikke unnlate å gjøre noe som vi om tjue år vil si at var dumt vi ikke gjorde

Fortsetter nedbyggingen av omsorgsektoren

Det sier gruppeleder i Ap, Bård Strand (på bildet), etter vedtaket av Handlingsplanen

Dramatisk ATV-løp

Liungen Tor-Erik Wam ble kastet av kjøretøyet etter en kollisjon i det danske mesterskapet.

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Middelaldermarked på Gilhusodden.

I forbindelse med St. Hallvardspillet arrangerte kulturkontoret middelaldermarked. Jeg fikk smake både lefse, gjeddeburger og kaffe, og led på ingen måte noen nød på min tur tilbake til svunnen tid.

Pressemelding fra Lier Volleyballklubb herrer elite

Denne helga har vi spilt 3 treningskamper mot 2 andre elitelag og ett førstedivisjonslag. Kampene har gitt oss mye nyttig erfaring og god trening frem mot seriestart neste helg!

Mine steder: Veierland

I løpet av 2009 tok Knut A. Andersen med Liernetts lesere med til elleve byer og steder som har betydd noe spesielt for ham. I ukens petit avrunder han med et vinterbesøk på sin ungdoms ferieøy, Veierland.

Potetferie

Liernett ønsker alle lesere god potetferie eller.........................................

Suveren i Fjellmaraton

Gjermund Sørstad fra Sjåstad var en klasse for seg selv på Beitostølen, men det var flere gode lierplasseringer.