Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Bauhaus, kjekt å ha

Bauhus åpner i Norge. Vi dro dit for å kjøpe en tapetkniv

Vi hadde forlagt den vi fikk  til jul, og ettersom tid er penger, ville selv en rask leteaksjon i kjøkkenskuffen bli mer kostbar enn å kjøpe en til Bauhauspris. Dessuten ville vi på kjøpet få en biltur i naturskjønne omgivelser.

Ved Damtjern var det uvanlig stor trafikk, og vi virkelig sneglet oss opp mot Liertoppen. Vi har med skrekkblandet fryd sett hvordan bygget har reist seg i løpet av det siste året . Og nå er det ferdig. Tjuetotusen kvadratmeter byggvarer, og det meste av andre ting som kan gjøre det trivelig rundt oss. I assortementet skal det være mer enn 100 000 forskjellige artikler.

Akkurat det fikk vi ikke kontrollert. Men det vi fikk registrert innenfor et noe begrenset synsfelt, overgikk alt hva vi tidligere har sett. Det kunne altså bli vanskelig å bestemme seg for hva slags tapetkniv vi skulle velge, gul, blå, rød …. skarp eller halv-sløv. Vestkledde dugnadsarbeidere hadde hjulpet oss til en plass i enden av parkeringa ved pallene med Leca. Fra store høyttalere hadde vi hørt hva som foregikk inne i forretningen og hvor vi skulle gå for å være med på moroa. Skilt i alle slags farger fortalte hvor fordelaktig det er å handle på Bauhaus.

 Men det meste hadde vi lest i Bauhausavisen som i forrige uke ble distribuert til alle husstandene i bygda. Og sjekker du på nettet før avreise, kan du gjennomføre en målretta tur og vende tilbake med akkurat det du hadde tenkt deg. Og der kan du også sammenligne priser i de flere en 190 nesten identiske Bauhausene rundt i Europa.. Dette er en moderne butikk. Kunden skal nå fram døgnet rundt.
I butikken møter vi varehusansatte kledd i rødt og noe hvitt, Bauhausfargene som ha lyst mot oss fra hopparenaer verden over denne vinteren. Bauhaus kort og godt, no nonsense.

Varehussjef Anders Gløersen kommer smilende mot oss. Noe sliten etter å ha vært med å ordne køen som hadde startet sånn ved firetida på morrasida. – Dette har gått over all forventning. Han har bakgrunn fra Ikea i Trondhjem. Ikea og Bauhaus er bygd over samme lest, en forretning for massene med en eier. Sønnen til eieren var for øvrig på huset akkurat denne lørdagen, men da vi spurte om å få intervjue han, fikk vi til svar at det var i mot firmaets policy. På Bauhaus skal alle behandles likt, og ingen konkurrent skal være billigere.

Her skal byggmesteren som bygger villaer, og pensjonisten som trenger x-kroker likestilles. Dette gavner kunden. - Og du må få med at vi har fantastiske ansatte. Jo, det vi har merket oss. Alle vi møtte var hyggelige og behjelpelige, som det heter. Og vi har lest i lokalpapiravisene at Bauhaus har gjort vellykkede framstøt for å få med seniorer på laget. På nettet leser vi at Bauhaus fortsatt trenger medarbeidere, og etter pangstarten på lørdag, er optimismen stor. Kanskje Bahaus er stedet hvis du ønsker noen aktive år før du avslutter yrkeskarrieren?  - Skulle du ønske noe vi ikke har, skaffer vi det , sier Gløersen. Konkurransen er hard, men konkurranse er sunt, en fordel for kunden.

Vi nærmer oss kassa, tapetkniven er glemt, men på bilradioen hadde vi hørt om nattas tragiske branner, og jeg rasker med meg tre røykvarslere. Det samme antall jeg har installert fra før. Men det var lenge siden jeg hadde sjekket dem. Vel hjemme skulle jeg gjøre akkurat det, sjekke dem. Og om jeg ikke skulle høre et pip, hadde jeg nye liggende. Kjekt å ha.

8 kommentarer

Lørdag 24. mars 2007 22:58: Truls Hallingstad
Wenn jemand hat ein Haus zu bauen, es gibt das Bauhaus zu vertrauen.
Søndag 25. mars 2007 21:59: Thorvald Lerberg
Lieber Truls: Man muss vielleicht nicht unbedingt Deutsch sprechen, obwohl Bauhaus bei uns angekommen ist.
Søndag 25. mars 2007 23:14: Svend Asbjørn Sylling
Doch, doch, so ein pech.
Det sa alltid Toril, men jeg forstod aldri hva det betydde.
Men jeg lærte "tür schliesen" og "licht, bitte"...
Mandag 26. mars 2007 07:29: Kame Ramann
Men du lærte visst ikke at på tysk skrives substantiver med stor forbokstav: Pech, Tür, Licht. Foreslår at du skriver disse ordene på tavla (eller flatskjermen) tjuesju ganger, så du husker til neste gang.
Mandag 26. mars 2007 09:42: Svend Asbjørn Sylling
Nei, jeg lærte nok ikke det. Det gikk mest i muntlig. Sånn som da jeg kom inn fra friminuttet:
"Tür schliesen, Schwenn! Schnell!"

Og da frøken skulle vise oss preposisjoner styrt av akkusativ på transparenter på overhead:
"Licht, bitte!"

PS: Durch, für, gegen, ohne, um! Imponert, Toril?
Mandag 26. mars 2007 13:58: Kame Ramann
"preposisjoner styrt av akkusativ", sa du.

Eller var det omvendt?
Mandag 26. mars 2007 14:13: Svend Asbjørn Sylling
Ja, var det virkelig det?
Tirsdag 27. mars 2007 11:38: Kame Ramann
Traurig aber Wirklichkeit!

Flere saker fra arkivet

Bauhaus trakk oppsigelser

I sommer sa byggvarehuset Bauhaus på Lierskogen opp ni av sine ansatte. Handel og kontor protesterte.

Stygt, stort og dominerende

Bauhaus har brutt skiltreglene og har gjort store og stygge naturinngrep

Stygt, stort og dominerende

Bauhaus har gjort store og stygge naturinngrep og neglisjert skiltreglene i Lier kommune.

Vi besøker Liers spisesteder: La Baguette

45 kroner per kakestykke er i meste laget og spesielt når kakene serveres i en sparsomt utstyrt avkrok der de fleste som passerer, er på vei til og fra kundetoalettene.

Slo til ved Bauhaus

Uenighet om parkering fikk femtiåring til å koke over i ettermiddag.

Fornøyde kunder

Kunder fra hele Østlandet på Bauhaus

Støtter Bellen

Mathias Dannevig (A), medlem av Planutvalget, presiserer at det ikke er gitt midlertidig skilting med større bokstaver enn det nåværende reglement forutsetter.

- Fakta ikke kommet fram

Det sier Kay Evensen, administrerende direktør i Bauhaus, som svar på kritikken av firmaets utbygging på Liertoppen

Bauhaus-dører skaper krøll i Asker

Et latvisk vogntog med sommerdekk og 700 dører i lasten valgte feil avkjøring

Marathonmannen/ skomaker bli ved din lest

En gang skulle jeg løpe marathon...

Må betale tvangsmulkt

Rådmannen i Lier ber planutvalget avslå søknaden fra Bauhaus om å slippe å betale 197 500 kroner for ulovlig skilting ved varehuset

Magre dager på Liertoppen

De selger kalorier, men blir ikke feite av det.

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

En reise til tomheten

Når livet blir for komplisert

Fjernstyrt lokalpolitikk

For en tid siden fikk vi et anonymt brev fra en som ønsket at vi skulle ta opp raseringen av områdene ved Gjellebekk og også sette fokus på forurensingen av Damtjern

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

Stjal smykker for en kvart million

En 33-åring ble i natt arrestert for tyveri av verdifulle smykker fra en bil ved Bauhaus. OPPDATERT kl 16.36: Har vært i flere biler.

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Opprustning i skiltjungelen

Selv om Liertoppen fikk dispensasjon, må kjøpesenteret og andre (her nabo Bauhaus) nøye seg med reduserte bokstavstørrelser inntil videre --

Slipp elgen frem

En viktig miljøpolitisk oppgave

Terningkast på kirkebakken.

Det hender jeg angrer på det jeg skriver. Som da jeg for en tid siden i en leder i Menighetsbladet påstod ikke å huske en eneste av alle de prekener jeg har hørt. Det var flåsete og må ha virket sårende på prestene her til lands som forbereder ca. 1000 søndagsgudstjenester året rundt.

Karrierevorta

Ukens petit av Ingvild Prytz Lerberg

Liertoppen feirer fødselsdag

I løpet av 25 år har det vært mange glade kjøp og mange bitre nederlag.

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Boksalg og leseglede

Elevrådet på Heia skole ønsket å tjene penger, men ønsket samtidig å gjøre noe for skolens elever. Emilie og Teoline solgte bøker til 1. trinn.

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Veien mot Utopia

Mange isolert sett god beslutninger, gir ikke nødvendigvis en god helhet.

Tida flyr -

- Jeg sitter her på flyet og ser utover havet en solskinnsdag i ferien min, forteller Rune T Berg i ukens petit -

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

Reisebrev fra Filips by – del 3

Neprotivoknstitutsilonstøuvatelstøuvajte

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Lesertall for Liernett

Hvor mange leste egentlig Liernett i 2007?

Ikke noe med sex å gjøre

- Tenk om jeg kunne bedt henne med på skitur, skriver ukens petitskribent Gunnar Langsrud på Beito.

Provosert av arroganse

En av Liernetts lesere mener det er kapitalismens krefter som råder ved Everket, og at det ikke er en lokal servicebedrift. Lier Everk svarer her på kritikken.

Hva gjør vi når mennesker blir produksjonsmidler?

For noen år siden så jeg et intervju med en amerikansk fabrikkeier. Fabrikken hadde først vært ute i hardt vær og de ansatte hadde stilt opp og jobbet billigere for at fabrikken skulle gå rundt.

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

SMS & mail RULER OK

Noen er født heldige.

Her om dagen hadde jeg flaks. Telefonen ringte og en stemme i den andre enden fortalte meg at jeg hadde vunnet. Endelig var det min tur!

Tid for musikal på Tranby ungdomsskole

Den 4. april kom ungdommens kommunestyre fram til at Tranby ungdomsskole ville bli et bedre sted om 9. klassingene fikk lage musikal. En sum på 75.000 tusen ble denne dagen fordelt på alle skolene. I salen satt elever fra 6. og 9. klassene og representerte resten av elevmassen. Det meste gikk til håndfaste prosjekter som lydanlegg, lysanlegg og lignende som skulle høyne kvaliteten på de forskjellige skolene.

Savnete gutter ble funnet

Leteaksjon etter to tenåringsgutter, ble satt i gang i kveld, og etter kort tid ble de funnet i god behold nær Eiksetra

Varmt nok

Da jeg mønstret av Liernetts bakerovn etter Lierdagene, trodde jeg det verste var over.

- Robotene kommer

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Godt nyttår

Liernett går inn i sitt sjette år. I en tid da det meste er i forandring er det en respektabel alder, og vi ligger heller ikke på sotteseng

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Veilys i Lier

Så er vi atter en gang i gang med diskusjonen om veilys i Lier om sommeren. Og det er en som ikke gir seg, og det er Nina Johnsen.

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

Da Carl I. Hagen kom til Liertoppen

- For noen år siden ville det vært fullt hus her, sa en tilhører. Men det var god plass da Frps forhenværende ledestjerne kom til Liertoppen i dag.

Morsdag i morgen

Det er tid for blomster, til den såkalte bedre halvdelen av oss, og til de beste blant dem igjen, til mødrene

En annerledes julekalender

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet.

Verden er ikke den samme lenger

Jeg la meg utenfor Schengen, og våknet opp godt innenfor. Snakker om dårlig vakthold.

Dagbok fra vinterferien

Ukens petit av Thorvald Lerberg

På sporet av virkeligheten

Billedreportasje med uklar forbindelse til teksten. Lørdag 1. november om kvelden forsvant artikkelen som følger fra lap-toppen min. I går dukket den opp igjen fra maskinens underbevissthet. Den hadde blitt lageret all-right, men hadde maskinen også forstått innholdet og spilt meg et puss?

Legevakta i Drammen

For noen år siden, så fikk kommunestyret i Lier den glupe ideen at man skal skulle nedlegge legevakta i Lier, og heller gå over til at man skulle bruke legevakta i Drammen.

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

Kremen av norsk ungdom – helter i fredstid

Ukens petit av Rune Elven

Fikk Kolberg spesiell behandling?

Forskjellbehandling av politiske partier, mener Frp s Bjørg Myran (på bildet), men virksomhetsleder på Liertun hevder at det har vært kommunikasjonssvikt med politisk sekretariat --

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Burmesere i Lier

Nå er vi solidariske med burmesiske sambygdinger

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Hummer og kanari

Noen ganger er det vanskelig å se retningen for bare saker.

Dagbøker fra Gøteborg

dagbøker fra Gøteborg 2002

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Grønne Lier

- der orkideer dør

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Takt og tone

And og øl,sykkel og sol

Sykkelsesongen har startet, kjedet er vasket i diesel, og spensten i sykkelklypa er sjekket .

Lidl – like ille som sitt rykte?

Lier-nett har besøkt Lidl på Lierstranda. Hvor billig er egentlig kjeden? Hvordan er kvaliteten på produktene? Hvorfor er alle så opptatt av Lidl?

Må ha det - bare må ha det… eller?

Ukens petit er skrevet av Rune T. Berg

Bygdedyret

Ukens petit av Rune Elven

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Hardt rammet av tenk-om-trollet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Ut av skolen, inn på tunet

Gårdbrukere ønsker skoletrette ungdomsskoleelever velkommen til gårds

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Slik jobber en kunstner.

Da Ole Lislerud fikk tilslag på sitt forslag til utsmykking av Sylling skole, var en del av avtalen at han skulle formidle bakgrunnen for utsmykkingen til elever ved skolen. For en stund siden fortalte han om arbeidsprosessen og hvorfor ting ble som de ble – i går var det elevenes tur til å prøve seg som kunstnere.

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Sylling -Skaret/retur

For en tid siden var jeg innom et antikvariat i Gamla Stan i Stockholm. Der fant jeg et gammelt xylografi av Svangstrandveien.Veien er et fremragede stykke ingeniørkunst og bygd etter datidens mest moderne prinsipper.

Glem hukommelsen

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

I dannet lag -Hva er galt med dagens ungdom?

Nå er det juletider, og denne gangen mener jeg det virkelig. Det eneste som minner om høsten er været, og i de tusen hjem er nok nissene på vei ned fra loftet. Marsipan, det er godt det. Jeg sitter her og drikker gløgg i stedet for min vanlige kveldskaffe. Ute henger tåka tykk, og inne lukter det av nellik.

Polen - Litauen 2-1

I formiddag måtte politiet igjen ta turen til Bauhaus på Lierskogen på grunn av tyverier.

Guttekonferansen- Golf i regn

Våt dag på Holtsmark golfbane, en av Norges fineste baner.

Blomster til Knut A. Andersen

Å gi Knut A. Andersen en blomsterbukett er en tidkrevende oppgave. Når han endelig får den, har du en følelse at han skulle hatt to.

Lena Garder tilbake på gamleskolen

Robotforsker med røtter i Sylling

Sommer 2

To av sju

På tide å rydde opp!

Hvem tar ansvar i Liungen? Foreløpig ingen.

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

Kunsten å bygge uten penger

Penger var det for lite av, og alle visste at det var andre og viktigere behov. Men beslutningen var tatt, og beslutninger endrer man ikke. Forfatteren av ukens petit har forsøkt å forestille seg beslutningsprosessen i forkant av et påkostet byggverk.

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Guttekonferanse på Sylling skole.

Det forsømte kjønn. Det kan virke slik når vi leser at guttene blir stadig mer akterutseilt

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Negativ til bygging av kulturhus nå

Kirsti Marie Lager Lyngås (Sp) skriver at regnestykket ikke går opp i sitt leserinnlegg.

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

- Det er ikke forskjell på Stortingsvalg og lokalvalg

- Det er jo akkurat de samme menneskene, politikken og meningene som er over alt. Enten det er storting, fylkesting eller kommune- og bystyre så er det helt likt.

En slags julefortelling (2/4)

Les hvordan det går videre med gutten og Trigger etter at de fikk regelrett juling i første del av julefortellingen

Menneskeverd er vel et begrep de fleste voksne burde kjenne

Min søster, Inger, fortalte en gripende og forargende historie i dag. På en bytur, tidlig på ettermiddagen, fikk hun øye på en eldre uflidd mann, som lå og kavet på brosteinen og prøvde å komme seg opp på en benk.. langbuksen var iferd med å sige ned, men han klarte ikke å dra den opp selv.