Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: cacbd094720814af785e99f74a884e8a

Bauhaus, kjekt å ha

Bauhus åpner i Norge. Vi dro dit for å kjøpe en tapetkniv

Vi hadde forlagt den vi fikk  til jul, og ettersom tid er penger, ville selv en rask leteaksjon i kjøkkenskuffen bli mer kostbar enn å kjøpe en til Bauhauspris. Dessuten ville vi på kjøpet få en biltur i naturskjønne omgivelser.

Ved Damtjern var det uvanlig stor trafikk, og vi virkelig sneglet oss opp mot Liertoppen. Vi har med skrekkblandet fryd sett hvordan bygget har reist seg i løpet av det siste året . Og nå er det ferdig. Tjuetotusen kvadratmeter byggvarer, og det meste av andre ting som kan gjøre det trivelig rundt oss. I assortementet skal det være mer enn 100 000 forskjellige artikler.

Akkurat det fikk vi ikke kontrollert. Men det vi fikk registrert innenfor et noe begrenset synsfelt, overgikk alt hva vi tidligere har sett. Det kunne altså bli vanskelig å bestemme seg for hva slags tapetkniv vi skulle velge, gul, blå, rød …. skarp eller halv-sløv. Vestkledde dugnadsarbeidere hadde hjulpet oss til en plass i enden av parkeringa ved pallene med Leca. Fra store høyttalere hadde vi hørt hva som foregikk inne i forretningen og hvor vi skulle gå for å være med på moroa. Skilt i alle slags farger fortalte hvor fordelaktig det er å handle på Bauhaus.

 Men det meste hadde vi lest i Bauhausavisen som i forrige uke ble distribuert til alle husstandene i bygda. Og sjekker du på nettet før avreise, kan du gjennomføre en målretta tur og vende tilbake med akkurat det du hadde tenkt deg. Og der kan du også sammenligne priser i de flere en 190 nesten identiske Bauhausene rundt i Europa.. Dette er en moderne butikk. Kunden skal nå fram døgnet rundt.
I butikken møter vi varehusansatte kledd i rødt og noe hvitt, Bauhausfargene som ha lyst mot oss fra hopparenaer verden over denne vinteren. Bauhaus kort og godt, no nonsense.

Varehussjef Anders Gløersen kommer smilende mot oss. Noe sliten etter å ha vært med å ordne køen som hadde startet sånn ved firetida på morrasida. – Dette har gått over all forventning. Han har bakgrunn fra Ikea i Trondhjem. Ikea og Bauhaus er bygd over samme lest, en forretning for massene med en eier. Sønnen til eieren var for øvrig på huset akkurat denne lørdagen, men da vi spurte om å få intervjue han, fikk vi til svar at det var i mot firmaets policy. På Bauhaus skal alle behandles likt, og ingen konkurrent skal være billigere.

Her skal byggmesteren som bygger villaer, og pensjonisten som trenger x-kroker likestilles. Dette gavner kunden. - Og du må få med at vi har fantastiske ansatte. Jo, det vi har merket oss. Alle vi møtte var hyggelige og behjelpelige, som det heter. Og vi har lest i lokalpapiravisene at Bauhaus har gjort vellykkede framstøt for å få med seniorer på laget. På nettet leser vi at Bauhaus fortsatt trenger medarbeidere, og etter pangstarten på lørdag, er optimismen stor. Kanskje Bahaus er stedet hvis du ønsker noen aktive år før du avslutter yrkeskarrieren?  - Skulle du ønske noe vi ikke har, skaffer vi det , sier Gløersen. Konkurransen er hard, men konkurranse er sunt, en fordel for kunden.

Vi nærmer oss kassa, tapetkniven er glemt, men på bilradioen hadde vi hørt om nattas tragiske branner, og jeg rasker med meg tre røykvarslere. Det samme antall jeg har installert fra før. Men det var lenge siden jeg hadde sjekket dem. Vel hjemme skulle jeg gjøre akkurat det, sjekke dem. Og om jeg ikke skulle høre et pip, hadde jeg nye liggende. Kjekt å ha.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 24. mars 2007 22:58: Truls Hallingstad
Wenn jemand hat ein Haus zu bauen, es gibt das Bauhaus zu vertrauen.
Søndag 25. mars 2007 21:59: Thorvald Lerberg
Lieber Truls: Man muss vielleicht nicht unbedingt Deutsch sprechen, obwohl Bauhaus bei uns angekommen ist.
Søndag 25. mars 2007 23:14: Svend Asbjørn Sylling
Doch, doch, so ein pech.
Det sa alltid Toril, men jeg forstod aldri hva det betydde.
Men jeg lærte "tür schliesen" og "licht, bitte"...
Mandag 26. mars 2007 07:29: Kame Ramann
Men du lærte visst ikke at på tysk skrives substantiver med stor forbokstav: Pech, Tür, Licht. Foreslår at du skriver disse ordene på tavla (eller flatskjermen) tjuesju ganger, så du husker til neste gang.
Mandag 26. mars 2007 09:42: Svend Asbjørn Sylling
Nei, jeg lærte nok ikke det. Det gikk mest i muntlig. Sånn som da jeg kom inn fra friminuttet:
"Tür schliesen, Schwenn! Schnell!"

Og da frøken skulle vise oss preposisjoner styrt av akkusativ på transparenter på overhead:
"Licht, bitte!"

PS: Durch, für, gegen, ohne, um! Imponert, Toril?
Mandag 26. mars 2007 13:58: Kame Ramann
"preposisjoner styrt av akkusativ", sa du.

Eller var det omvendt?
Mandag 26. mars 2007 14:13: Svend Asbjørn Sylling
Ja, var det virkelig det?
Tirsdag 27. mars 2007 11:38: Kame Ramann
Traurig aber Wirklichkeit!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode