Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Godt nyttår

Liernett går inn i sitt sjette år. I en tid da det meste er i forandring er det en respektabel alder, og vi ligger heller ikke på sotteseng

Og det uten at vi har satset så mye, Det meste er skrevet i ledige stunder mellom andre gjøremål. Det er de tekniske løsningene rundt selve avisen som er det bærende reisverket i bygget. Svend Asbjørn Sylling har laget et system som selv datavegrere som en del av oss i redaksjoner, er i stand til å bruke.

I praksis kan vi nå legge inn det vi skriver med bilder der vi har tilgang til Internett. Noe som aldri vil slutte å forundre en som for vel 25 år siden måtte kjempe seg gjennom snøfonnene ned til talestasjonen i Sylling sentrum for derfra å kunne ønske foreldrene på Hønefoss godt nyttår pr telefon.

 Vi har hatt en jevn oppgang i antall lesere. Vi har utvilsomt et større annonsepotensial enn det som kommer til uttrykk på sidene i dag.

Når vi nå går inn i et nytt år, gjør vi det med en del tanker om hvordan vi ønsker at Liernett skal utvikle seg. Vi vil arbeide videre med å knytte til oss organisasjoner i bygda som ønsker et sted der de kan publisere, Vi ønsker å være noe mer enn et nettsted for en engere krets. Målet er å bli møteplass, et sentrum for det nettverket organisasjonene spenner over bygda. Derfor vil vi med det første samle interesserte fra en organisasjonslivet til et møte der vi vil presentere hvilke muligheter som ligger i Liernett til å være en brukervennlig og lett tigjengelig kommunikasjonskanal.

Dessuten vil vi om ikke lenge bli A/S. Med en slik organisasjonsform håper vi å få litt kapital inn i systemet for på den måten å kunne lage et bedre produkt og samtidig involvere flere i det vi driver med.

I året som gikk har vi gitt ut tre papiraviser. Disse har også blitt distribuert utenfor Liers grenser. Tanken bak papirutgaven var å lage en mer kulturpreget avis knyttet opp mot spesielle begivenheter. Ideen er utvilsomt god, og kommuner med langt færre innbyggere enn Lier har lignende aviser. Nå var et flertall i styret i mot å gå videre med papiravisprosjektet, og vi har derfor valgt å legge det på is.

Rett før jul sa Rune Eleven opp stillingen som redaktør. Rune har bidratt mye til Liernett både administrativt og som skribent. Vi trenger gode penner og når han nå har valgt å trekke seg ut, vil det oppstå et tomrom som vi i første omgang vanskelig kan fylle. Torger Almaas har inntil videre tatt over som redaktør. Han brenner for Liernett. Og entusiasme og glød er akkurat det vi trenger i den virksomheten vi bedriver.

Vi har i året som gikk reklamert med ”Aktivt Liernett”. Mange er med, men vi ser at vi vel har et pedagogisk problem når det gjelder å få med enda flere. Nå er pedagoger godt representert i redaksjonen, men i dag er det kanskje ingen fordel hvis det er snakk om å få en tanke fra en til en annen, men vi gir oss ikke. Oppløftet av mye positiv tilbakemelding i året som gikk skal vi også i 2008 være tilgjengelige for sambygdinger og andre brukere av nettet 24 timer i døgnet.

1 kommentar

Fredag 4. januar 2008 13:06: Ulla Nævestad
Lykke til i det nye året! Liernett er åpenbart kommet for å bli, og takk for det!

Flere saker fra arkivet

Godt Nett-År

Liernett skal bli liungenes møteplass nummer 1

Velkommen til nye Liernett

Velkommen til den tredje versjonen av Liernett. Etter som årene har gått har Internett forandret seg. For å henge med på utviklingen har vi i Liernett forandret både layout, system og organisering. Nå ser du på den tredje versjonen av nettavisa Liernett. Les mer om Liernett og hvem som jobber med prosjektet.

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

Impuls, ny gratisavis i Lier

Men også i Røyken, Drammen og Asker. Avisen har et opplag på 50 000.

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Ny redaktør av Liernett

Fra 1. mars har Svend Asbjørn Sylling tatt over redaktøransvaret for nettavisen Liernett.

Liernett, avisen for deg som bor i Lier

En drøm har gått i oppfyllelse

Liers eldste nettsted?

Forrige mandag feiret det lokale nettstedet Sylling.no 10 år

Daglig leder av Liernett til VG Nett

Datagründer og daglig leder i Liernett starter som Traffic Manager i VG Nett etter nyttår.

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Liernett mest lest i Lier

Liernett har jevn stigning i antall besøkende.

Liernett - fra 1.0 til 4.0

Nettavisen du nå leser er Liernett 4.0. Fra Liernett 1.0 til Liernett 3.0 skjedde det store endringer på flere områder, mens det ved overgangen til 4.0 i 2009 knapt var endringer som var synlige for den vanlige leser.

Endelig på nett

20 år etter at Lierposten kom ut for første gang, finner jeg den nå endelig på nett.

Mangfold av meninger

Vi synes det er betenkelig at kritikk av en kulturbegivenhet skal føre til at medarbeidere i Liernett til dels blir skjelt ut

Trengte Lier en nettavis?

Nettavisen Liernett avvikles ved utgangen av 2012.

Våg å satse på kultur i Lier

Rådmannsteamet i Lier kommune har planlagt hardhendte nedskjæringer i kommunens budsjett. Det ser ut til å gå særlig ut over kulturlivet. Kultursjef Ingeborg Rivelsrud har med denne bakgrunn kritisert de økonomiske rammevilkårene de sentrale myndighetene i Norge gir sine kommuner og hun har sluppet til i en stor artikkel i Drammens tidende. Dette har ikke gått upåaktet hen.

Store forandringer på Liernett

Det jobbes kontinuerlig med utvikling av nettstedet. Vi kan love spennende nyvinninger de neste ukene. Først ut er en stor oppdatering av videosidene.

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Med fortida inn i framtida

Terje Bautz er redaktør for den elektroniske historieboka. Han håndterer et redskap som burde brukes mye mer i norske skoler

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

Liernett: Over 1000 tilhengere på Facebook

- Så vidt jeg vet er vår Facebook-side den eneste i Lier med over 1000 tilhengere, sier Liernetts redaktør og daglige leder Svend Asbjørn Sylling.

Et nytt "Giiiiiiiiiiiifstad"

Gruppeleder i Kristelig Folkeparti, Brynhild Heitmann (på bildet), er skeptisk til forslaget om å kjøpe Brøholt.

Liernett.no er kun en amatørmessig blogg

Sagvolden (H) mener det er dumt at Liernett ikke holder mål og dessverre ikke tegner til å bli et forum for diskusjon av politikk i Lier.

- Opplevd sjikane flere ganger

Flere politikere har opplevd å bli hetset på det groveste på internett. Ordfører Ulla Nævestad sier at hun har opplevd sjikane flere ganger.

Artikkelkommentarer på Liernett

Informasjon om endret praksis og krav om innlogging for å kommentere enkelte artikler

Aktiv Liernett? For hvem?

Halvannet år etter at Liernett la planene for egne bloggsider for privatpersoner, organisasjoner og politiske partier, er Aktiv Liernett ferdig. Aktiv Liernett (...)

Målemetodene på Liernett

Det finnes flere metoder for å måle trafikken på Liernett

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Klar for valgkamp!

Hvilket parti representerer gubbeveldet i Lier? Hvilke kandidater kommer fra din valgkrets? Hvor stor oppslutning fikk NKP i Lier etter krigen? Hvem var Liers første ordfører?

Der skiløperne kan kose seg

ROS-hyttas dugnadsgjeng kunne glede seg over godt besøk fra skiløpere fra flere kommuner i dag --

Nå er Vista her

Det er fem år siden Microsoft kom med noe særlig nytt på operativfronten. I dag fikk jeg den nye Vista inn på maskina - var det verdt å bruke en dag på å bytte system?

Retningslinjer for bruk av materiale på www.liernett.no

Vi får stadig forespørsler om bruk av materiale publisert på Liernett. Vi opplever også å finne igjen materiale fra liernett på eksterne nettsteder, uten at slik bruk er avklart med opphavsmann.

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

Tour de France - stemning

Roar Bogerud foreslår at lokalbefolkningen i Sylling gjør noe ekstra ut av 17. maifeiringen når det store sykkelrittet, Glava Tour, går gjennom sentrum. Han har fått god respons allerede -

Siri i sentrum

Er tradisjonell senterpartipolitikk bra for lierbonden, eller er det slik at landbruket i dag drives best av folk med røtter i næringspartiet Høyre? Før vi går videre: Bør Lier ha sitt eget kulturhus?

Grønne Lier?

Vi tar debatten

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

Utsettelse bedre enn skrinlegging

I et åpent brev til de politiske gruppelederne ber Kulturrådet om at man fortsetter å legge planer for et kulturhus, selv om det uttrykkes stor forståelse for at politikerne må foreta vanskelige valg i den nåværende økonomiske situasjon.

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

Frukt - og Juletregården i hjertet av Lier

På besøk i gårdsutsalget til Grethe og Ragnar Swift

Juleball på Tranby

Da vi har fått reaksjoner fra foreldre som ikke ønsker at bilder av elevene ligger på Liernett, kutter vi bildene og beklager at vi har vært uvitende om hvordan vi skal forholde oss i slike saker. Nå foretar vi en grenseoppgang i forhold til hva vi kan legge ut og håper vi også i framtida vil kunne publisere bilder.

Likegyldighet eller manglende engasjement?

Det er gått 14 dager siden Frivillighetssentralen og Kulturkontoret forgjeves forsøkte å samle tillitsvalgte og politikere til engasjement for større foreningsdeltakelse fra våre nye landsmenn.

Stor takk til Lier

Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann ønsker å sitere en mottaksleder fra Nordre Land for den profesjonelle mottakelsen unge flyktninger har fått av Barneverntjenesten.

Hvilken avis suger mest?

Vi har testet vitenskapelig

Aksjon mot dyr halleie

De unge håndballspillerne i Sylling har nå sendt brev til Idrettsrådet for å legge press på politikerne --

Skål for de frivillige

2007 går over i historien om noen timer, et lykkelig år for noen, mens for andre et år fyllt med smerte, sorg og savn

Lesertall for Liernett

Hvor mange leste egentlig Liernett i 2007?

Liernett på papir

Nå er det endelig mulig å bruke Liernett til å tenne opp

Bauhaus, kjekt å ha

Bauhus åpner i Norge. Vi dro dit for å kjøpe en tapetkniv

Tilbakeføring av midler til Haskoll Kafe og Aktivitetssenter

Mental Helse i Lier håper andre partier kan samarbeide med Ap om tilbakeføring av midler til driften på Haskoll.

Kulturhus/Lier sykehus

Dette må kunne kombineres?

Menneskeverd i sentrum

Lier KrF startet valgkamp på Lierdagene i helgen.

Den redaksjonelle linje

Svar på Sagvoldens innlegg om Liernett.

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

Ønsker å bli journalist

Ane Borghild Herber (14), elev i 9. klasse ved Lierbyen skole, har praksisuke på Liernett.

Hvor stor er en smule?

Det synes å ha vært en smule uenighet om akkurat det på Liernetts sider den siste uka.

Bygger kulturhus i Latvia

I all hemmelighet bidrar forretningsmannen fra Lier med nærmere 80 millioner til Liers nye kulturhus.

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Utviklingen går sin gang

På tide å starte med blanke ark og blank tavle i det nettavisen Liernett går inn sitt 8. år

Stor kunstmønstring i Vestregionen.

107 kunstnere fra 13 kommuner, ni fra Lier, åpner dørene og sier velkommen til alle som vil besøke dem.

Liungen har kabalen klar – nesten.

Bare noen dager etter Drammens tidendes oppslag om usikkerhet i Liungens spillergruppe, kom ei pressemelding som skisserer arbeidsgruppa som skal jobbe med å utvikle klubben videre.

Kommunen og de frivillige organisasjonene

Møte på Haugestad sist onsdag

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

540 frivillige gjorde Lier triveligere i 2010

Frivilligsentralens årsrapport gir et godt bilde av sentralens omfattende virksomhet. De 540 frivillige ved sentralen har jobbet i 7500 timer i året som gikk.

Kampen om leserne

Kampen vil stå mellom utenlandskeide Lierposten og det rotekte lierproduktet, Liernett

Totalskadd,

Det brenner fortsatt i et bygg i Sylling sentrum --

Grønt er best i Lier

Liernett har sjekket de lokale partienes nettsider. Og det er Senterpartiet og Venstre som er best i klassen denne gang.

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

Turbok for syklister

"På to hjul 46 Sykkelturer i Drammen & omegn" av Kjell Buene

- Ønsker en sann folkekirke

Hilde-Solveig Trogstad Johnsen (21), opprinnelig fra Drammen, men nå bosatt i Lier, ble valgt inn til bispedømmerådet i Tunsberg bispedømme under høstens kirkevalg.

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Månedens blomst

Månedens blomst for juli til Arne Ask

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Petiten er hverdagens utvidede aforisme

En millimeter av bevisstheten på papir, eller som her, på skjerm. Det er ikke rart jeg mislykkes ettersom jeg bruker tommestokkens fulle lengde hver gang jeg setter meg ved tastaturet

Den som glemmer lokalhistoria

Ja, hva med den?

Gressbaneåpning på løkka

Snøen har nærmest smeltet i løpet av timer de siste dagene, men to gutter i Sylling klarte ikke å vente, så de startet opp å måke på lørdag -

Hva er galt i Sylling IF?

I gårsdagens utgave av DT, kunne man lese om ”lederflukt” og samarbeidsproblemer i Sylling IF. Bakgrunnen for oppslaget var Dag Frode Gulsruds brev, der han trakk seg fra sine verv og pekte på en del problemer i idrettslaget.

Bibliotek får ny sjanse

Det avtroppende Kultur- oppvekst og undervisningsutvalget vedtok enstemmig å utsette saken om bibliotekstrukturen i Lier til behandlingen av budsjettet for 2008.

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen

Sylling -Skaret/retur

For en tid siden var jeg innom et antikvariat i Gamla Stan i Stockholm. Der fant jeg et gammelt xylografi av Svangstrandveien.Veien er et fremragede stykke ingeniørkunst og bygd etter datidens mest moderne prinsipper.

Weben er barnas naturlige arena

Nå vil Fride Kramer at de skal bruke den på egne premisser

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Sylling Ysteri 1865-1972

Hvorfor bestod Sylling Ysteri helt frem til 1972, mens de andre ysteriene i omegn mer eller mindre forsvant?

En gave til Lier og liungene

Tirsdag lanserte John Willy Jacobsen den nye boka si på en pressekonferanse på Haugestad i Lierbyen

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Ut av skolen, inn på tunet

Gårdbrukere ønsker skoletrette ungdomsskoleelever velkommen til gårds

Skolen og Bygdetunet

Om å lære av andre, eller slippe å finne opp kruttet på nytt

Pressemelding fra Sylling IF, hovedstyret

Sylling IF´s hovedstyre er av den oppfatning at oppslagene i Drammens Tidende lørdag 11.10 og på Lier-Nett 13.10 om forholdene i foreningen savner forankring i de faktiske forhold og på en feilaktig måte skaper inntrykk av en idrettsforening i krise. Det er ikke tilfellet. Tvert i mot er Sylling IF inne i en svært positiv utvikling, med ny hall og stor aktivitet i alle undergruppene.

Lier-nett fornyes

I disse dager pågår finpussen av nye Liernett. Vi har gjennomgått organisasjonen fra topp til bunn, og vil om kort tid lansere et helt nytt system med mange nye funksjoner.

Om å stå i kor

Og akkurat nå helst i Syllling Sangkor. Alle liker sang, men færre og færre ønsker å synge

- Motorcross-sykler i opptoget i år også

Vi lager ikke et miljøarrangement ved å stenge noen grupper ute fra arrangementet, forteller Ellen Ovenstad fra kulturkontoret om Lierdagenes miljøprofil

Nedtelling til Lierdagene

Nå er det mindre enn tre måneder igjen til Lierdagene. Følg nedtellingen, se bilder, les nyhetsmeldinger og andre artikler på www.lierdagene.no

En juvel i krona

- Og her vil vi bygge et kulturhus, viser Nina E. Johnsen, Venstre, gruppeleder for det lokalpartiet i Lier som først hadde bygging av kulturhus på sitt program.