Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 18b35ab191881789ca4ad7e3ea585785

Godt nyttår

Liernett går inn i sitt sjette år. I en tid da det meste er i forandring er det en respektabel alder, og vi ligger heller ikke på sotteseng

Og det uten at vi har satset så mye, Det meste er skrevet i ledige stunder mellom andre gjøremål. Det er de tekniske løsningene rundt selve avisen som er det bærende reisverket i bygget. Svend Asbjørn Sylling har laget et system som selv datavegrere som en del av oss i redaksjoner, er i stand til å bruke.

I praksis kan vi nå legge inn det vi skriver med bilder der vi har tilgang til Internett. Noe som aldri vil slutte å forundre en som for vel 25 år siden måtte kjempe seg gjennom snøfonnene ned til talestasjonen i Sylling sentrum for derfra å kunne ønske foreldrene på Hønefoss godt nyttår pr telefon.

 Vi har hatt en jevn oppgang i antall lesere. Vi har utvilsomt et større annonsepotensial enn det som kommer til uttrykk på sidene i dag.

Når vi nå går inn i et nytt år, gjør vi det med en del tanker om hvordan vi ønsker at Liernett skal utvikle seg. Vi vil arbeide videre med å knytte til oss organisasjoner i bygda som ønsker et sted der de kan publisere, Vi ønsker å være noe mer enn et nettsted for en engere krets. Målet er å bli møteplass, et sentrum for det nettverket organisasjonene spenner over bygda. Derfor vil vi med det første samle interesserte fra en organisasjonslivet til et møte der vi vil presentere hvilke muligheter som ligger i Liernett til å være en brukervennlig og lett tigjengelig kommunikasjonskanal.

Dessuten vil vi om ikke lenge bli A/S. Med en slik organisasjonsform håper vi å få litt kapital inn i systemet for på den måten å kunne lage et bedre produkt og samtidig involvere flere i det vi driver med.

I året som gikk har vi gitt ut tre papiraviser. Disse har også blitt distribuert utenfor Liers grenser. Tanken bak papirutgaven var å lage en mer kulturpreget avis knyttet opp mot spesielle begivenheter. Ideen er utvilsomt god, og kommuner med langt færre innbyggere enn Lier har lignende aviser. Nå var et flertall i styret i mot å gå videre med papiravisprosjektet, og vi har derfor valgt å legge det på is.

Rett før jul sa Rune Eleven opp stillingen som redaktør. Rune har bidratt mye til Liernett både administrativt og som skribent. Vi trenger gode penner og når han nå har valgt å trekke seg ut, vil det oppstå et tomrom som vi i første omgang vanskelig kan fylle. Torger Almaas har inntil videre tatt over som redaktør. Han brenner for Liernett. Og entusiasme og glød er akkurat det vi trenger i den virksomheten vi bedriver.

Vi har i året som gikk reklamert med ”Aktivt Liernett”. Mange er med, men vi ser at vi vel har et pedagogisk problem når det gjelder å få med enda flere. Nå er pedagoger godt representert i redaksjonen, men i dag er det kanskje ingen fordel hvis det er snakk om å få en tanke fra en til en annen, men vi gir oss ikke. Oppløftet av mye positiv tilbakemelding i året som gikk skal vi også i 2008 være tilgjengelige for sambygdinger og andre brukere av nettet 24 timer i døgnet.

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 4. januar 2008 13:06: Ulla Nævestad
Lykke til i det nye året! Liernett er åpenbart kommet for å bli, og takk for det!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode