Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5d59450167d86f546d0b4509d5a309aa

Juleball på Tranby

Da vi har fått reaksjoner fra foreldre som ikke ønsker at bilder av elevene ligger på Liernett, kutter vi bildene og beklager at vi har vært uvitende om hvordan vi skal forholde oss i slike saker. Nå foretar vi en grenseoppgang i forhold til hva vi kan legge ut og håper vi også i framtida vil kunne publisere bilder.

Forrige artikkel:Helgens løyperapportNeste artikkel:Far og sønn på samme lag
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Sndag 14. desember 2008 12:10: Saxo Fon
Ser ut til at Lier Janitsjar spilte. Rett eller feil?
Sndag 14. desember 2008 12:20: Thorvald Lerberg
Til Saxo Fon: Helt riktig. Tradisjonen tro spilte Lier Janitsjar, feiende flotte marsjer, men også litt dansemusikk før discoen overtok. Vi har i første omgang satset på bilder fra ballet, men håper på en fyldig elevkommentar seinere.
Tirsdag 16. desember 2008 16:02: Elev
dette synes jeg er tragisk! det er vel ikke noe stress at det er bilder av barna hvis det ikke står navn? nesten alle har jo facebook, så dette burde ikke være noe problem. Legg ut bildene :)

Ps. ballet var dritbra :D
Tirsdag 16. desember 2008 17:20: Elev på skolen
Det var bare tragisk at det ikke blir lagt ut bilder. hva er problemet egentlig ?
Tirsdag 16. desember 2008 19:36:
men hvordan får vi de bildene da ? vi vil jo se de bildene som ble tatt
Tirsdag 16. desember 2008 21:30: elev |
hvor er bildene a?
Tirsdag 16. desember 2008 21:36: elev
herregud !? hvor er bildene a?
Torsdag 18. desember 2008 15:38: Henrik faen i helvette Bo***
Legg ut de bildene som ikke noen foreldra har klagd på da! dustehuer ass
Torsdag 18. desember 2008 15:40: Juleball pusen
"må gokjennes av redaksjonen"?? som består av 2 mennesker?
hahahahaahahahahahahahahahhaa
Torsdag 18. desember 2008 17:57: P. Plex
Hva var det pusen syntes var så morsomt med det?
Havnet i fnise-alderen?
Torsdag 18. desember 2008 19:12: Elev
Legg ut bildene da, fjern de som er klaget på eller noe,, vi vil jo se bildene fra juleballet vårt.. -.-
Torsdag 18. desember 2008 20:14: Voksen
Hvorfor skal ikke bilder fra et juleball legges ut?. Hva skjer på et juleball som ikke skjer andre steder. Jeg bare undrer. Hvis foreldre syns det ikke passer seg å legge ut bilder fra en fest, hold ungene hjemme fra juleballet. Og hva er man redd for? At naboen skal se at sønn/datter er på julebord. Bilder er gøy og halve moroa med Liernett, å se noen kjente i "avisa". Når man leser innleggene tror jeg flesteparten ønsker at de legges ut. Jeg var på en fest på Trondstad i sommer og der ble det også lagt ut bilder. Kjempeartig.
Torsdag 18. desember 2008 21:44: elev
legg ut bildene a ? hva er vitsen med liernett da? herregud -.- de som ikke vil å bilder her, burde de ha latt barna være hjemme fra ballet.... vi vil se bildene av oss !!
Fredag 19. desember 2008 12:02: elev
jævla tragisk skole :s
Fredag 19. desember 2008 17:43: Google Yahoo
Foreldrene har helt rett.
I dagens Google verden vil alle arbeidsgivere google potensielle rekrutter foran et intervju eller ansettelse. Og da vil disse bildene av skoleballet komme opp. Noe som ikke er positivt for kandidaten.
Jeg har selv holdt paa aa ansette en person. Saa Googlet jeg han og jobben gikk til en annen. Grunnen var et par bilder fra hans ungdomstid. Jeg vet at dette gjores over alt i dagens arbeidsliv.
Dagens Google verden er verre enn Ost-Tyskland (DDR) der en av tre var angivere for sikkerhetstjenesten. I dagens Norge er en av en angivere. Det er derfor jeg har flyttet vekk fra et land der baade Henrik Wergeland og Max Manus ville ha blitt gjemt vekk i et mental-sykehus fra en tidlig alder og ikke faatt gjort det de gjorde for Norge. I dag er det ikke lov til aa si og gjore det man vil i offentlighet. Dagens helter er de som jobber i det stille uten aa faa sitt navn indexert i Google. Dagens Norge handler om massene, ikke individet. Vi har faatt tilbake DDR. Gratulerer !!

Foreldrene har gjort det eneste rette - og det aller beste for deres fremtid - for sine barn ved aa be Liernett om aa fjerne bildene. Trist, men sant.

Google Yahoo
(angiver)
Fredag 19. desember 2008 17:52: P. Plex
Da må du jo ha et uhyre kjedelig liv, G.Y.?
Ved å boikotte informasjonsalderen sånn som du gjør?
Og du klager over de som gjør informasjonen tilgjengelig?
Men det du glemmer er at det var nettopp DEG som tok i bruk informasjonen og brukte det mot en intetanende person. Så skyld heller på deg selv hvis du synes verden har blitt for transparent.

På Liernett var det ikke navngivning av en eneste elev, så det finnes grenser for hva selv Google kan makte å indeksere av innhold.
Fredag 19. desember 2008 19:16: Liung
Interessant diskusjon. Uansett er det urimelig å bruke ukvemsord om redaksjonen, som tydeligvis har valgt en forsiktigere linje enn enkelte lesere ville gjort.

Egentlig er det vel ikke så dramatisk å legge ut bilder av ungdommer på et skoleball, men den langsiktige virkningen kan være uheldig, slik en annen innsender hevder. Det forutsetter imidlertid at også navnene hadde stått i artikkelen. Dessuten - selvfølgelig - at det kunne være noe negativt ved bildene.

Jeg tror ikke at noen av bildene vi så fra skoleballet ville resultere i at den ene eller andre går glipp av drømmejobben en gang i fremtiden.

Det kan likevel tenkes at det er en uheldig praksis å publisere nærbilder av mennesker uten at de har samtykket til det.
Lrdag 20. desember 2008 13:27: Thorvald Lerberg
Enig med liung som sier dette er en interessant diskusjon. Vi vil med det første komme med en kommentar på redaskjonell plass der jeg/vi tilkennegir vårt syn. Interessant hadde det også vært om andre aktører i mediemarkedet hadde gått ut med hvordan de praktiserer dette med publisering av bilder. Jeg minner igjen om at lange kommentarer bør skrives på redaksjonell plass.
Lrdag 20. desember 2008 18:13: elev. <3
kan du ikke legge dem ut igjen Thorvald ? .. vil se dem :\\
Lrdag 20. desember 2008 21:10: Tåkefyrste
"Interessant hadde det også vært om andre aktører i mediemarkedet hadde gått ut med hvordan de praktiserer dette med publisering av bilder."

Skriver Lerberg......

Som ikke klarer å skille roller, og som ikke orker å sette seg inn i regelverk, som angår hans virksomhet.

I et såkalt redaksjonelt innlegg kommenterer han saken, og skriver svart på hvitt at han ikke hadde tillatelse til å ta bilder....
Og at han som ansatt i skolen og Lier kommune ikke vet om det er regler for dette eller ikke.
Og som så skylder på at det er så mye informasjon som flyter.....

Med andre ord snakker vi om en lærer som oppererer på feil side av regelverket, et regelverk han ikke kjenner til fordi det er så mye informasjon å passe på, som samtidg opptrer som det han kaller "medieaktør" og som overhodet ikke har begrep om at rollesammenblandingen etisk sett er meget tvilsom....
Hallo!
Vet ikke om det er som leser av Liernett eller som foresatt i Lier kommune jeg skal bli mest oppgitt!

Og for sikkerhets skyld preges "artikkelen" av språklige svakheter og direkte skrivefeil! Den er altså skrevet av læreren og medieaktøren Lerberg....., eller i hvert fall en av dem. Jeg vet ikke hvem av dem som prestererer så pass svakt språklig sett jeg? Ille er det uansett.
Sndag 21. desember 2008 02:27: Thorvald Lerberg
Hei, Tåkefyrste. Operer skrives med en p slik jeg har gjort det her.Om det er vi uenige.
For øvrig beklager jeg min dårlige norsk og skal straks gå gjennom artikkelen for å se hva jeg kan rette opp. Jeg var usikker på om jeg hadde lov til å ta bilder fra juleballet og legge dem ut slik jeg gjorde. Usikkerheten synes jeg ikke å være alene om. Da rektor sa det hadde kommet foreldrereaksjoner, trakk jeg dem straks.
Jeg synes dette har vært en nyttig diskusjon som har engasjert mange.
Sndag 21. desember 2008 03:07: Tåkefyrste
OK - 1 - 0 til deg.
Teller du opp resten?

For øvrig var vel kanskje ikke det det viktigste poenget?

Men som du skriver her: Du gjorde en feil og retta opp - greit nok, vi gjør alle feil.
Det som preger resten av aktiviteten din er at du egentlig ikke mener det var noen feil, - og da oppstår det virkelige problemet ditt. (Som heller ikke rektor kan hjelpe deg i å rydde opp i).
Sndag 21. desember 2008 04:03: Thorvald Lerberg
Hei, Tåkefyrste. Klart jeg innrømmer feil. Har nettopp retta to i egen artikkel. Nå er det så at jeg også fra annet hold høyere opp i skolesystemet har merket en viss usikkerhet i hva som er gjeldende regler angående publisering av bilder. Men som en forelder skrev: Ingen publisering av bilder av elever uten foreldrenes samtykke. Og som jeg også skrev i artilkkelen. "Helt greit for meg". Jeg går for den. Men jeg må ha lov til å reflektere litt over hvilke konsekvenser dette får for klassebilder i avisene, bilder fra turer og idrettsdager m. m.
Sndag 21. desember 2008 09:05: Venom
Hva med Lierpostens klassebilder med navn?
Sndag 21. desember 2008 10:47: A. Gronom
Tranbyforeldra er nok mest bekymra fordi enkelte av prydbarna framstår sånn at bestemor kan finne på å skrive om testamentet.
Sndag 21. desember 2008 14:35: Tåkefyrste
Til Venom:
Det var dette med tillatelse da....
Det er ikke noe i veien for å trykke bilder av elever, men foresatte må samtykke først. I de fleste kommuner skjer dette gjennom et generelt samtykke til å kunne legge ut bilder.
Og det er dette Lerberg antagelig har glemt å gjøre.

Dessuten har han blandet roller. Lierposten er tross alt primært en avis - Lerberg er primært lærer, men med kamera og penn lett tilgjengelig - pass på!
Sndag 21. desember 2008 15:00: Venom
Du er helt på jordet. Kanskje du skulle sette deg inn i reglene for slikt før du pælmer løs på Thorvald? Lier kommune ved kommuneadvokaten gjorde en vurdering av dette noen år tilbake. Den finner du på nett.

Kortversjonen er at man ikke ønsker bilder av en og en elev med navn. Gruppebilder, der aktørene ikke er navngitt er ikke noe problem. For eksempel ville Thorvalds bilder være helt ok med bakgrunn i dette reglementet, men det er mange som ikke har satt seg godt nok inn i ting, og han valgte vel letteste motstands vei, og fjærnet alt. Tross alt var vel dette noe han gjorde for å være grei...

Du kan jo tilbringe jula med å leite opp det aktuelle skrivet og sitere fra dette i stedet for egen fantasi.
Sndag 21. desember 2008 15:14: Overrasket
Tåkefyrsten er visst på vei inn i tåka igjen. Hvorfor i all verden skal det være mer forbudt for en nettavis enn en papiravis å legge ut bilder? Hva har det med trykkefriheten å gjøre om en journalist er lærer eller en lærer er journalist?

God jul!
Sndag 21. desember 2008 15:18: Thorvald Lerberg
Hei, Tåkefyrste. Du har selvfølgelig helt rett. Jeg visste godt at jeg var på gyngende grunn da jeg la ut bildene. Nå ser jeg du skriver at en kommune kan gi en generell tillatelse til å publisere bilder hvis foreldrene går med på det. Jeg vet med hånden på hjertet ikke hva Lier kommune har gjort i den saken, men skal sjekke det opp på nyåret.
Jeg hadde nok et poeng da jeg skrev at alt ikke er helt i fokus her. Jeg ser klart problemet med at jeg opptrer som lærer i en rolle og som medarbeider i Liernett i en annen. Og det kan tenkes det fins noen der rute som gjerne ser at jeg roer meg ned. Men ytringsfriheten står sterkt i Norge, og det skal vel en del til før munnkurven kommer fram. Jeg håper i hvert fall du finner noe lesverdig i Liernett. Og tipser deg gjerne om en ledig post som korrekturleser i samme avis. Du synes å være godt kvalifisert.
Sndag 21. desember 2008 15:23: Venom
Du Thorvald og resten av Liernett, kan jo begynne med å godkjenne det siste innlegget mitt - å henvise til kommunens retningslinjer kan da ikke være upassende?
Sndag 21. desember 2008 16:25: Thorvald Lerberg
Hei, Venom. Vi finner ikke at det er noe upassende i det du skriver, snarere tvert i mot. Ettersom vi er et non-profit company med større utgifter enn innntekter, setter vi i hvert fall pris på det som vel kan betraktes som "fri rettshjelp". Hyggelig at du leser Liernett!
Sndag 21. desember 2008 16:58: Liung 1
Liernett "non-profit company". Det var egentlig ikke meningen, men det ble slik. Ha-ha-ha! Den var (forsøk på) en vits.

Alvorligere: Mange, mange takk til Liernett og alle medarbeidere som holder folk i bygda orientert både morgen og aften og både helg og hverdag.

Selv i vårt blaserte mediesamfunn hvor folk later til å forlange at informasjon skal være like fullstendig som gratis, er det godt å vite at vi har noen trauste folk som bruker fritiden til beste for sine sambygdninger. Takk skal dere ha, og så får dere ha en fin jul!
Sndag 21. desember 2008 21:49: lier kommune og lierposten = sant
Lierposten får lov å legge ut bilder av 1 klassingene med navn fordi de er gift med Lier kommune. DT får lov å sende reklame igjennom skolen til 1 klassene. Hadde vært spennende å hørt om liernett hadde fått lov til å reklamere for seg i skolen.
Mandag 22. desember 2008 00:31: Tåkefyrste
Ja, fy!
At ikke rektor grep inn overfor Lierposten - skammelig!
Mandag 22. desember 2008 08:24: Venom
Hva er det egentlig du vil fram til? Jeg trodde vi diskuterte på et generelt grunnlag om media skal kunne legge ut bilder av skoleelever på et arrangement i skolens regi. Hva mener du dette dreier seg om Tåkefyrste?
Mandag 22. desember 2008 15:34: elev-.-
Legg ut bildene a :) vi vil se bilder fra juleballet vort :) Det er gøy for oss elver å se bilder av oss fra ballet. Noen folk fikk ikke en gang se dem. Det er bare bilder. Ikke fyllebilder og sånt. dere gir ikke en gang ut navnet på folka, så det gjør ikke no . hvorfor ligger dere ut klassebilder da? herregud -.-
Mandag 22. desember 2008 18:22: Tåkefyrste
Dette handler om at det er en lærer som har tatt bilder av elever og lagt ut på nettet uten tillatelse fra foresatte. Mulig du trodde det handla om noe annet, Venom. Du har jo ellers fastslått at jeg er helt på jordet, mens Lerberg har skrevet at jeg har helt rett. Ikke lett dette gitt....
Du refererer ellers til kommuneadvokaten og et skriv ang problemstillingen. Det jeg vet er at jeg har barn i Lierskolen og har blitt bedt å om å godkjenne evt bruk av bilder av mitt barn, i regi av skolen. Det er jo en enkel og grei måte å løse problemstillingen på -men det er mulig at ikke alle skoler gjør det sånn, selv innad i samme kommune.
Kanskje vi skal la det bli med det?

Til Lerberg:Jo takk, bare si i fra. Sånn ellers leser jeg Liernett med glede - hver dag, men det hender jeg reagerer på ting som skrives, og da er jo dette kommentarfeltet ypperlig!

God jul til Liernett - og alle andre deltakere i debatten.
Mandag 22. desember 2008 19:43: Thorvald Lerberg
Tåkefyrstebn: Hvis jeg lever og har helsa til neste år , kommer jeg til å spørre om å få ta bilder. Det kan faktisk hende at svaret blir ja. Venom har gitt meg tanker om at alt ikke er helt svar hvitt i saken. Retningslinjene fra kommunen er ikke helt entydige. Men igjen, jeg skulle ha spurt. Nå er det elevene jeg lever av, og jeg vi gjerne at de står fram i et så positivt lys som mulig, De fortjener det. Og årets juleball på Tranby var en positiv begivenhet som kanskje nettopp burde fått litt oppmerksomhet i pressen. Hyggelig at Tåkefyrsten leser Liernett med glede. Men jeg kan ikke love at alt som kommer vil falle i smak, men vi er da ikke griser, altetende mener jeg . Til elevne vil jeg si: Cd'n me juleballbilder er klar. Den kan hentes hos meg på nyåret, men da er den kanskje litt falmet.
God jul til alle som har vist engasjement i saken.
Onsdag 24. desember 2008 17:44: elev-.-
Heeregud thorvald. legg ut bildene. vi vil se bildene fra juleballet VORT.!! vi som ikke har tatt bilder fra ballet. vil kanksje se bildene på nettet. så vi kan ha noen minner fra juleballet 08 :)))
plez legg dem ut a.... ! :)
kom igjen a..
Onsdag 24. desember 2008 22:37: Elev,,
Hvorfor kan dere ikke legge dem ut her, eller på mlg?? I avisa er det jo klassebilder med navn, her legges det jo ut bilder fra juleballet, og der er vi jo pynta.. Å det er jo ikke navn.. -.-
Tirsdag 30. desember 2008 00:18: elev
Hvor er bildene og hva er problemet?
Torsdag 1. januar 2009 02:20: Lasse Håvet
så teit da
Lrdag 3. januar 2009 17:01: Elev som vil ha bildene ut
legg ut bildene!!!!!!
Lrdag 10. januar 2009 21:38: elev -.-
legg ut bildene for faen -.-
Sndag 11. januar 2009 12:40: Fhv. elev
Hvorfor "legg ut bildene for faen"? Leser han Liernett?
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode