Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 67c6b21cdc08bc6fb676fc748ef5c858

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett. - Jeg har så lyst til å skrive, sa han. Nå, 6 måneder senere begynner resultatet å ta form. Men trenger vi ei slik avis?

Vi ønsker å lage ei side der alle Liunger som er opptatt av noe skal kunne finne en plass der de kan presentere det de driver med. Vi er opptatt av kulturliv, organisasjonsliv og lokalhistorie. Jeg skal ikke si at vi trenger ei slik side, men vi har lyst til å skrive. Denne siden er dedikert til alt lokalt stoff. Vi ønsker å dekke begivenheter i kommunen og vi ønsker å lage ei internettavis der du kan finne interessant og nyttig stoff om kommunen vår.

Hva med de sidene som finnes?

Det er mange spennende Internettsider i Lier. Kommunen har ei fin informasjonsside, I Sylling har man både velforeningens side og ei side for lokalt stoff. Vår side er ment å være en del av det mangfoldet vi allerede har. Avisa er og vil forbli gratis. Vi finansierer dette arbeidet med egen arbeidsinnsats. Etter hvert kan det dukke opp noen annonser her, men for deg som bruker kommer ikke dette til å koste noe, verken nå eller i framtida.

Ei side av hvem og for hvem?

Foreløpig er dette ei side laget av Rune Elven og Thorvald Lerberg med støtte av rørosweb.com. Allerede nå har vi fått stoff fra andre skribenter og vi håper flere hender seg på. Liker du å skrive? Har du ferdige artikler du ønsker å publisere? Ønsker du å skrive litt om din forening eller ditt lag? Velkommen skal du være. Om du ikke ønsker å skrive, men ønsker publisitet er det bare å ta kontakt. Vi er avhengig av at folk forteller oss hva de ønske å lese om. Skal dette bli ei mangfoldig og variert side er vi avhengig av at du forteller oss om ting du er opptatt av.

Liernett skal være ei side alle Liunger leser. Om du er 13 år og spiller fotball, eller 86 og interessert i historie, her finner du lokalt stoff.

Hva skjer om du sender inn stoff?

Om du sender inn stoff, vil vi så langt det er mulig legge det ut. Om nødvendig vil vi redigere det. Vi kommer ikke til å redigere innhold, men språk og format. Dette skal passe inn på Internett. Naturligvis legger vi ikke ut stoff som er støtende, krenkende, rasistisk eller lignende.

Det er du som eier ting du har skrevet, vi bare låner det. Skulle du bestemme deg for å publisere stoffet andre steder, er det ditt valg. Sender du oss tekster eller bilder er dette fortsatt din eiendom. Vi følger naturligvis lover og regler og har stor respekt for opphavsrett. Om du skulle ønske å trekke stoffet er også det ditt valg og vi fjerner det fra sida så fort vi kan. Vi kan foreløpig ikke betale noen, men hvem vet hva framtida bringer?

Til slutt vil jeg understreke...

Liernett er ikke tilknyttet noe politisk parti. Vi kan, tør og vil skrive om alt som er interessant i Lier kommune. Kommunens økonomi, miljøvern, enkeltmennesker som kjemper en kamp mot byråkratiet, ingen saker er fredet for oss. I utgangspunktet vil vi konsentrere oss om kultur, historie og små og store hendelser og begivenheter. Dog, skulle det bli behov for ei vaktbikkje vil vi være det.

Herved erklærer jeg siden for åpnet. Jeg håper vi kan gi deg et supplement til de media du allerede har og at vi får deg som fast leser. Det er du som vet om vi trenger ei Internettavis i Lier. Vi ønsker bare å skrive...

God fornøyelse!

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode