Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2ec26ed71c947d83a3119d421a98885a

Kongene av Lierelva.

Ingen kjenner Lierelva som Tom Erling og Bjørnar. De to siste dagene har de svømt og padlet fra Dammyrdammen til Crossbanen ved Fugleruds gartneri.


Kongene av Lierelva

Bjørnar har flere meritter i elva og har tidligere padlet både kano og gummibåt fra Tronstad til Gullaug. Vinterstid har de klatret opp Solbergfossen. Denne gangen skulle de bedrive svømming og padling.

I går startet de i Dammyrdammen og svømte til Tronstad. Hvor mange kan skryte av at de har sett hele dette elvestrekket? Ingen skulle jeg tro. Vannet var varmt, og turen var etter hva de forteller relativt behagelig. Det som var mindre behagelig var masse død fisk like etter kraftstasjonen. Er det noen som vet hva dette skyldes.

I dag skulle de padle. De startet fra Tronstad i Kano. Det lå i kortene at dette ikke skulle bli bare enkelt, og gutta måtte finne seg i 2 turer under vann. Ett sted møtte de en fisker som ryddet i elva etter ras, og spanderte litt tid på å hjelpe han.


På tur i Grønne Lier

Thorvald og jeg brukte stort sett bil. Innimellom tok vi oss ned til elva for å hilse på. Er det noen som vet av et sted man kan komme seg ned til elva uten å tråkke over ei privat søppelfylling? Kommunen lurer på hvor alle giftstoffene i elva kommer fra. Om de bytter lakkskoene og de høyhelte med gummistøvler, og sleper seg ut av de koselige kontorene finner de nok mye interessant mellom veien og elva. Hvitevarer, dunker med spillolje, tvapparater, husholdningsavfall, etc – En hel del ting som er vanskelig og dyrt å bli kvitt andre steder enn i utmarka si (eller andres). På den annen side er et sikkert mer komfortabelt å klamre seg til glansbildet sitt av den urørte elva….


Lier elva, offesielt ei \\\"relativt urørt elv\\\"

Alt i alt husker jeg mest død fisk, søppel og steinfyllinger. Jeg vedder på at ingen politikere eller byråkrater tør drikke et glass vann fra den relativt urørte elva. Mellom steinfyllinger og søppel fant jeg ingen ro – bare spor etter mikrokapitalisme. Dog er dette ei morsom padleelv og gutta i kano hadde en fin tur.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode