Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ec47164acabf9e700ae38cdfd56a0ac3

Grønne lier, kapittel 1.

Når snøen går, kommer søpla fram. Det bryr jeg meg ikke så mye om. I dag, da jeg var ute og spaserte, plukket jeg med meg ett sjokoladepapir og en tom colaboks. Begge deler ble brakt til "Grønne liers" grønne kasser, beregnet på den slags. Verre var det da med grustakene som skjærer igjennom den såkalt grønne dalen.

Jeg går ut i fra at jeg er sær. Jeg er nok den eneste som reagerer på at den grønne dalen visuelt ser ut som den er voldtatt med gravemaskiner. De politikere og medier (les Lierposten) som ukritisk snakker om "Grønne Lier", kan ikke ha unngått å se at den grønne Lierdalen er spadd opp på tvers flere steder.

Jeg går også ut fra at alle har sett det og synes det er greit. Jeg har ofte hørt Liunger skryte av den flotte naturen her, og nevnt det som et pre når det gjelder å bo i Lier. Ikke for å virke respektløs, men naturen i Lier er ikke mer enn man kan forvente når alle med skjøter får herje som de vil. Naturen i Lier er så vidt jeg kan bedømme mye godt kraftgater, gigantiske grustak og pukksteinfyllinger med noen grønne flekker i mellom. De delene av kommunen der man har mer eller mindre urørt natur, kan man med letthet krysse til fots på noen minutter. Å kale Lierdalen en naturopplevelse, er som å kalle Akerselva villmark.

Nå er jeg ikke på noe korstog mot primærnæringene. Det jeg egentlig er ute etter er å sette halen på eslet. Det finnes mange eksempler på at grunneiere forandrer landskapet til det ugjenkjennelige, uten at kommunen markerer seg av den grunn. Hva kommer disse folkevalgte til å si når konsekvensene av inngrepene i naturen blir påtrengende? Tror noen virkelig at å fjerne en hel ås midt i Lierdalen ikke betyr noe? Tror man at kanaliseringen av Lierelva er uten konsekvenser?

Om noen kan finne ett eksempel på en kommune i Norge som så til de grader overser slike inngrep i Naturen som det Lier gjør, skal jeg gledelig holde kjeft. Om noen kan finne en norsk kommune med mindre urørt natur enn Lier, skal jeg være den første til å innrømme hvor dum jeg er. Hvorfor ikke si det som det er? Lier kommune er sannsynligvis den eneste kommunen i landet hvor man kan forandre landskapet dramatisk, uten at kommunen hever ett øyenbryn.

La meg understreke at jeg ikke kjenner bakgrunnen for de inngrepene jeg her angriper. Om noen mener det ligger en demokratisk prosess til grunn for disse inngrepene, vær vennlig å si i fra. Om noen mener dette gagner kommunens innbygger (ut over de få som eier jorda) skriv inn og jeg skal legge dette ut på nett uredigert.

Om jeg ikke hører noe, ser jeg fram til en valgkamp der kandidatene og partiene skal få all verdens anledning til å kommentere dette. Jeg lover at ingen slipper unna. Så kan andre medier uforstyrret få konsentrere seg om landbruksplaner og kålpolitikk.

Forrige artikkel:Femåring berget tafatt showNeste artikkel:Gud på nettet
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode