Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 352eafc0d51c656195d21fb33c6026ab

- De godaste hamburgarna

Kundene kom ikke marsjerende til Marché, som nå får den svenske hamburgerkjeden Max som samboer. Foto: Max. Tilbudet gjelder kjedens serveringssteder i Sverige.

Kinesisk, italiensk, sveitsisk, arabisk, amerikansk og mye annen slags mat er allerede tilgjengelig i Lier, og noen steder står til og med norsk mat på menyen. Og nå kommer svenskene.

Det er plass til flere både i og utenfor det grønne huset på Kjellstad. At Marché fornorsket navnet til "Marked restaurant" reduserte ikke forvirringen nevneverdig.

Det er i det skjeve, grønne huset ved E-18 på Kjellstad svenskene etablerer seg. Der måtte først Bunnpris (som holdt overpris) bite i gresset og nå har Marché tydeligvis innsett at de også har for mye plass. Folk skjønte rett og slett ikke det grundige sveitsiske systemet deres. Det kan sies mye pent om sveitsisk grundighet, men noen ganger kan den bli for grundig.

Marché blir riktignok værende, men i lokalene Bunnpris disponerte, skal den svenske hamburgerkjeden Max inn med sitt andre spisested i Norge.

”Banta med burgare …” skriver Max på sin svenske nettside og anbefaler sin ”lite lyxigare hamburgare”, som i Sverige koster 43 SEK (39 NOK), mens norske Max vil ha 58 kroner for den. At mat dessverre er dyrere i Norge enn i Sverige, er selvfølgelig ingen overraskelse. Så får vi se om Max kan konkurrere med de allerede etablerte burgerselgerne i Lier, blant dem McDonald's på Liertoppen og Zita i Lierbyen.

"Max är Sveriges äldsta och mest omtyckta hamburgerkedja! Vi startade redan 1968. Först fem år senare gjorde vår kollega från USA entré. Ambitionen är den samma som för 40 år sedan – med de bästa råvarorna ska vi servera de godaste hamburgarna."

Nostalgibilde fra nettsidene til Max.

Men Max har selvfølgelig innsett at man snakker norsk i Norge, og kjedens svenske nettsider er derfor greit oversatt til norsk, som nevnt med nødvendig justering av prisene.”Den første restauranten vil bli etablert midt i Oslo på Karl Johans gate åpner i Oslo den 12. mai 2011”, står det på den norske nettsiden til Max. Forhåpentlig er de flinkere med stekepannene enn med korrekturlesingen.

Håndverkernes biler fyller for tiden plassen der hamburgkundene skal rulle inn om ikke lenge.

For tiden snekres det ivrig i det grønne huset ved motorveien. I Marchés del av lokalet er interiøret vesentlig fornyet. Hamburgerkundene til Max skal visstnok også kunne bruke bord og stoler hos Marché.

Max åpner 26. januar. .

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 21. januar 2012 12:08: André Rype
Da slipper man å dra til Sotra da...
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode