Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 06376684b7dc3c6e29950996f2789c0e

Hiver søpla ut av vinduet

På lastebilparkeringen ved E-18 på Kjellstad renner det over av søppel.

Heldigvis skal man lete lenge etter maken til søppelplass som den på lastebilparkeringen rett ved den nedlagte bomstasjonen ved E-18 på Kjellstad.

Liernett kan selvsagt ikke bevise at det er lastebilsjåførene som har dumpet alt fra margarinpakker til vinflasker på plassen, men lokalkjente har rimelig sterke holdepunkter.

I gamle dager ble lastebilsjåfører omtalt som ”landeveiens riddere”. Nå er det gode grunner til å bruke mindre flatterende betegnelser.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 28. mars 2012 14:04: T-H K.
Utenlandske lastebiler tenker jeg. Nordmenn gjør ikke sånt.
Onsdag 28. mars 2012 15:37: Runar
Tro meg. Nordmenn gjør så absolutt sånt. Det har jeg selv sett mange ganger. Både lastebilsjåfører og privatbilister forsøpler en masse. Greit å være skeptisk til utlendinger men du fremstår rett og slett som naiv.
Torsdag 29. mars 2012 17:51: Ola
Okay, men hva og da ta konsekvensen av dette og sette opp flere søplekasser lett tilgjengelig på denne plassen da? Er det ikke slikt vi betaler kommunen for?

Så lenge ikke noen legger tilrette for enkelt å bli kvitt søppel o.l. så vil dette problemet alldri bli borte.
Torsdag 29. mars 2012 21:57: Sjåfør
Hva slags tull er det Ola farer med? Det er vel ikke OK å kaste søppel ut av vinduet fordi det ikke står en søplekasse utenfor bildøra. Har ikke Ola sett at det ligger mengder av søppel langs alle norske veier? Er det fordi det ikke er søplekasser der eller fordi en god del bilister gir bengen og i likhet med Ola tror at kommunen har ansvar for å plukke søppel etter dem?
Torsdag 29. mars 2012 23:01: Ola
Men her er det da ikke snakk "langs" veien men på en vel brukt rasteplass for lastebilsjåfører. Lovelig eller ikke lovelig så er jo denne Kjelstad delen av motorveien en slags rasteplass. Og Statoil vil jo fks. ha enda flere hos seg som stopper ved å tilrettelegge med flere og bedre doer for sjåførene. Og hva med den nye MAX sjappa som innbyr til enda mer kunder og søppel?
Fredag 30. mars 2012 09:25: Sjåfør
Her er det snakk om folkeskikk eller retter sagt mangel på slik.

Å kaste søppel ut av bilvinduet fordi det ikke står en søplekasse ved bilen, sier meg at sjåføren gir bengen i natur og miljø og at han sannsynligvis har vokst opp med en snill mamma som alltid har ryddet opp etter ham.
Fredag 30. mars 2012 18:29: Ola
Det har du sikkert rett i Sjåfør. Men det er ikke alle som faktisk er vokst opp i ett hjem med folkeskikk, ei heller her til lands. Det å tro at absolutt alle bør/skal og må ha folkeskikk er å tro på Julenissen. Slik fungerer bare ikke mennesket hjernen likt for alle. Derfor må vi ta konsekvensen av dette og sette opp søplekasser for de som ikke har eller aldri vil lære folkeskikk uansett hva vi gjør med dem.
Lørdag 31. mars 2012 12:48: Irritert
Når folk tror det greit å hive søppel ut av vinduet, så hjelper det vel ikke å sette opp flere søplekasser? På Kjelstad er det max tjue skritt fra lastebilen til nærmeste kasse. Likevel flyter søpla. Det er folkeskikk og ikke søplekasser som mangler!!!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode