Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 26263d3e602cd4e7afd9eb5e8107b9d4

Åpnet på fredag

Vertinnen på Vandrarheimen på Valdresflya, Turid Berge, tilbød vår mann på Beito, Gunnar Langsrud, varm mat etter at han valgte avstå fra en skitur på vidda i den sterke vinden.

- Atle Hovi, direktør ved Beitostølen Resort har lovet gode alpinforhold og oppkjørte løyper på Valdresflya gjennom hele påsken, forteller Gunnar, som også er kjent som petitskribent på Liernett.

- Vindstyrken var 12 meter i sekundet, så i stedet for å gå oss en tur på ski, stakk vi innom Vandrerheimen, sier friluftsmannen.

 Søstrene Turid (i rødt) og Solveig Berge var i full sving på kjøkkenet, og serverte kaffe med vafler ”attåt.” Turid har vært vertinne i 18 år, og denne sesongen blir kanskje hennes siste.

Det blåste friskt på flya på fredag. I følge Gunnar Langsrud har bilister i dag hatt store problemer med  å se veien på grunn av snøføyke.

Hvis alt går etter planen skal ”Vandrarheimen”, som er 55 år gammel, rives neste år, og et nytt bygges

Bueformet vandrerhjem på Valdresflya
Grønolen og Leithe Gruppen vil bygge et bueformet signalbygg med et bruttoareal på 2.435 kvadratmeter på Valdresflya.

Det er BFS arkitekter AS og Multiconsult AS som har utarbeidd skissene til nybygget, Grønolen og Leithe Gruppen er tiltakshaver sammen med Statens vegvesen ”Turistveiprosjektet”.

100 meter langt
Det utradisjonelle bygget blir nærmere 100 meter langt. Det skal bygges i to etasjer, med et mindre areal til bibliotek og takterrasse på 50 kvadratmeter – som framstår som en liten 3. etasje på toppen. I tillegg blir det egen kjeller med plass til skistall, parkeringsplasser og offentlige toalett. Bygget vil til sammen romme hundre sengeplasser.

Øystre Slidre kommune hadde laget egen reguleringsplan for ny vandrerhjem tidligere, men etter at Grønolen og Leithe Gruppen tok over eiendommen i 2006, ble planene endret. De ønsker å erstatte det nåværende bygget, som er av dårlig teknisk standard, med et helt nytt bygg.
I tillegg ønsker Statens vegvesen å ha offentlig rasteplass og toalett på dette sentrale stedet – på bakgrunn av at veien over Valdresflya har fått status som nasjonal turistvei.

Bildene under gir et visst inntrykk av at det var best å være innendørs på fredag. Men legg merke til de parkerte bilene. Og det var gode forhold for kaiting -

1/4 (interior.jpg)
2/4 (parkerte_biler_.jpg)
3/4 (valdresflya_kaiting.jpg)
4/4 (valdresflya_skilopere_biler.jpg)
Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode