Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 43fcc3ff393a8c882ef7f3c494fcce5f

Lier får Norges første salamanderhotell

Nei, det er ingen forsinket aprilspøk. Faktum er at Vegvesenet bygger kunstige overvintringsplasser i håp om å bedre storsalamandrenes vinteroverlevelsesevne.

Fire såkalte ”salamanderhotell” under oppføring i Lier kommune. Det blir de første i Norge. Ved å bygge kunstige overvintringsplasser håper Statens vegvesen å redusere dyrenes behov for å krysse sterkt trafikkerte veger, og dermed bedre vinteroverlevelsen for bestanden av storsalamander.

Ved Lahell bygger Statens vegvesen kunstige overvintringsplasser for salamandere.

Norsk institutt for naturforskning (NINA) har gjennomført en studie av storsalamanderens bruk av leveområdene, det såkalte funksjonsområdet, i og ved Lahelldammen i Lier. I tre år har forskerne fulgt storsalamandrene ved dammen tett, både gjennom feltobservasjoner, radio- og mikrochipmerking. Studien viser at storsalamanderbestanden kan variere i stor grad mellom ulike dammer.

NINA er et nasjonalt og internasjonalt kompetansesenter innen naturforskning. Kompetansen utøves gjennom forskning, overvåking og konsekvensutredninger.

–Bestanden av voksen storsalamander er mye mindre ved Lahelldammen enn i sammenlignbare lokaliteter andre steder i Lier, forteller prosjektleder Børre Dervo ved NINA.

Trolig kan dette tilskrives kvaliteten på området rundt dammen. Landarealene består hovedsakelig av veger, industriareal, plener, dyrket mark og boligområder som kan redusere områdets bæreevne for storsalamander.
Les mer om salamanderhotellet: http://www.nina.no/Aktuelt/Artikkel/tabid/945/ArticleId/1527/Norges-forste-salamanderhotell.aspx

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 17. september 2011 10:30: Annlaug Røine
Så derfor vi har hull i veien??? Knekkebrødturen til Sylling er morro den, bare ikke for biler. Bra noen får noe ut av hullene langs veikanten :D
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode