Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: de6f6d099516d98eec5f4c333f7cadd9

Sommermørket senker seg over Lier

Førstkommende fredag slukkes vei- og gatelys i Lier, for så å tennes igjen 1. august.

Det blir gjennomført sommerslukking av vei- og gatelys i Lier fra 1. juni til 1. august. Lier kommune startet denne praksisen først sommeren 2004, og sommerslukkingen ble innført som en permanent ordning fra og med sommeren 2007. Men allerede året etter ble det imidlertid ingen slukking.

- Liten besparelse i forhold til trafikksikkerhetsmessig ulempe

- Etter fire års forsøksvirksomhet, er det slutt på sommerslukkingen av vei- og gatelys i Lier. Rådmannen mener at ulempene ved sommerslukkingen er større enn gevinsten, ble det opplyst om på kommunens nettsider i 2008.

Statens vegvesen mente at denne besparelsen var liten i forhold til den trafikksikkerhetsmessige ulempen som sommerslukking av gatelys representerer.

Periodene med sommerslukking har de siste årene vært noe kortere enn hva det var i begynnelsen. Lier kommune har ingen målinger på totalt forbruk hva gjelder veilys, men har foretatt beregninger basert på antall lamper og antall timer med veilys og har konkludert med at besparelsen rent økonomisk vil ligge på kr 100 000.

- Støtten til tøybleier bør heller finansiere gatebelysningen

Men kommunestyrerepresentant Petter Dreier (Ap) mener sommerslukkingen er ren symbolpolitikk som går på trafikksikkerheten løs.

- Nå er det slik at vi er folkevalgte og at kommunen har ansvaret for trafikksikkerheten for de kommunale veiene, sier Dreier til Liernett.
- Under valgkampen var dette en av de mest omtalte sakene blant de lokale innbyggerne jeg møtte. Størst skepsis blant småbarns foreldre.

Petter Dreier opplyser om at Lier AP la inn helårs gatebelysning i sitt budsjett for kommende periode. Han trekker blant annet frem den mye omtalte støtten på kr 50 000 til tøybleier som de borgerlige partiene i Lier fikk gjennomslag for.

- Jeg mener dette er penger de kunne brukt til å holde gatelysene på. Om ikke hele perioden, kan man hvertfall ha gatelysene på betraktelig lenger for kr 50 000. Da burde heller ikke veien være lang for å finne resten av penge til å finansiere helårs belysning, slår Petter Dreier fast. - Nina Johnsen (V) har selv sagt til avisen at dette er ren symbolpolitikk. Det er utrolig at man vil gjennomføre symbolpolitikk fremfor å tenke trafikksikkerhet. Støtten med 50 000 kroner til tøybleier er tullete og bør heller være med på å finansiere gatebelysningen.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 30. mai 2012 17:26: Einar Hørthe
Fullstendig idioti. Har selv jobbet med trafikksikkerhet i over 30 år !
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode