Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: cda161d11238a665b07f3ddc75ec9fdb

Hva nå Lier kommune?

Lier kommune og leietaker for toget har inngått forlik etter snart to års tvist, og i mellomtiden har det grodd godt rundt togsettet på Lier stasjon

Forliket innebærer at leieforholdet mellom Marit Ryberg og kommunen er slutt. Leieforholdet er opphørt fra i dag, 26. mars. Kommunen overtar togsettet, slik det står for 250 000 kroner. 
Rettsmeglingen ble avsluttet for en uke siden. Begge parter må betale saksomkostninger.
I følge rådmann Hans-Petter Christensen er dette en tilfredsstillende løsning. Situasjonen var ganske fastslåst. Rådmannen mener at Ryberg har tilført toget verdier.

Historikk:

Leieforholdet ble opprettet 1. mai 2002. Kafèdrift ble opprettet i oktober 2003. Etter meningen skulle det også åpnes en restaurantavdeling, men den kom aldri i drift. Grunnen sviktet nemlig, og toget ble merkbart skjevt. Dette påklaget Ryberg. En nøye undersøkelse viste at skjevheten ikke skyldes grunnforhold, men at  togsettet krenget på fjærene. Dette ble utbedret i august 2005.

I snart to år har toget nå stått der som en trist og tilgrodd museumsgjenstand, og som kun som et eksempel på førti-, femtitallets vognsett -- og ikke særlig vakkert mener nok noen --

Hvilke planer har nå  Lier kommune?

Hva mener Liernetts lesere?

#
Red. anm. 24. april 2009: Grunnet "spamming" av kommentarfeltet i denne artikkelen, med flere hundre kommentarer på få timer, har vi besluttet å (midlertidig) fjerne mulighet for kommentarer i artikkelen.
#

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode