Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 732f1fd3e692eab81a92064d9d6515c3

- Endelig Heiahall!

Bård Strand (Ap) gleder seg over vedtaket om Heiahallen, men er bekymret over håndteringen av andre utfordringer kommunen står overfor.

Etter at Lier AP i 3-4 år har arbeidet for å få skikkelige kroppsøvingsforhold ved Heia skole, og en ny håndballhallflate for idretten i Lier i samme slangen, fattet kommunestyret i går endelig et forpliktende budsjettvedtak som innebærer at hallen står ferdig senest til skolestart 2013. Lier AP håpet på ferdigstillelse et halvt år tidligere, men i den store sammenhengen betyr dette svært lite.

Hele Lierskogen og Lieridretten kan glede seg over dette vedtaket. Jeg er personlig svært glad for å ha lyktes med å holde hallen oppe på den politiske dagsorden i disse årene.

De som ikke har så stor grunn til glede ennå, er de som ønsker ny skole i Hegg krets. Det at det er satt av midler i 2013, -14 og -15 er ikke annet enn en fortsatt mulighet. Jeg tviler ikke på at flertallspartiene ønsker og mener å bygge ny skole i Hegg i de tre årene, men de har fortsatt ikke satt oppdraget i bestilling hos administrasjonen. Det er altså fortsatt mulig å avlyse det. Det bør være et varsel til FAU og andre omkring Hegg om at presset ikke kan slakkes på før ca. 14. desember 2012.

Flertallet bryter fete valgløfter om skolesatsing
Flertallsvedtaket innebærer fortsatt store reserver i kommunebudsjettet som kunne vært benyttet for å forbedre tjenester mens de i stedet kutter 14 lærerårsverk i 2012. Vedtaket innebærer også en fortsatt opprettholdelse av en avlegs og kostnadsødende skolestruktur. Alt blir dårligere for alle. Og for Nordal skoles del, snart uten egne elever. Rådmannen har også fått instruks av flertallet om å kaste 500,- kroner til 100 søkende familier uten saksbehandling eller kontroll for å anspore til bruk av tøybleier i stedet for papirbleier. Utrolig. Det er i sannhet en ødslende kommune som har midler til slike ”fuck-you-money”.

Heldigvis ble miljøarbeiderne i skolen reddet også i år, i tråd med Aps forslag. For øvrig ikke mye som ble vedtatt utover hva rådmannen hadde lagt opp til. For konservative mennesker må det være et godt budsjett. For oss som vil utvikle kommunen i retning av mer kostnadseffektive løsninger for å være i stand til å forbedre tjenestetilbudet tilpasset dagens behov, er det trist lesing.

Bård Strand
Lier Ap

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 15. desember 2011 00:33: Jostein S. Hoset
Forstår din frustrasjon, sanheten er jo at Høyre gjør en strålende jobb og har god dialog med fagfolk i administrasjonen. Enig i at bleieprosjektet fra Venstre er latterlig og flaut;-)
Torsdag 15. desember 2011 14:04: Bård Strand
Sannheten er dessverre relativt langt fra at Høyre i Lier gjør en strålende jobb. Det er imidlertid få kommuner som kommer så gunstig ut av en kombinasjon av statlige overføringer og innbyggernes skatteevne. Til tross for det opprettholdes ikke bare urasjonelle, men direkte irrasjonelle, strukturer som gjør at pengene ikke nyttes effektivt og målrettet.
Og bleieprosjektet er ikke Venstres, men Høyres, Fremskrittspartiets, Kristelig Folkepartis, Senterpartiets og Venstres prosjekt. Og jeg forstår veldig godt at de fleste av dem ønsker å stemple dette på Venstre. Men forslaget gjennomførte de sammen.
God Jul, Jostein!
Fredag 16. desember 2011 12:45: Jostein S. Hoset
I alle samarbeid må det gis. Politikken er kompromissenes kunst. Og et rollespill som gjør folk flest svimle. Du spiller din rolle godt. God jul!
Fredag 16. desember 2011 13:08: Karl Bellen
Gratulere med Heia hall Bård. Du har sikkert samme følelse etter et slikt vedtak som jeg hadde da Syllinghallen ble vedtatt. Ubeskrivelig.
Men du kan spare deg kommentaren om Hegg skole. Høyre springer ikke fra sine løfter som Ap ved kulturhuset. Hegg skole starter planleggingen nå og Tjenesteutvalget gleder seg til besøk i februar.
Tøybleier er ikke farlig men sikkert upraktisk nå. Jeg har erfaring med mitt første barn 1969. Forøvrig er mange miljøtiltak upraktiske men ofte nødvendige.
God jul.
Fredag 16. desember 2011 13:41: Bård Strand
Takk Karl, det er veldig moro å lykkes med i hvert fall ett politisk prosjekt!;-)

Er det denne kommentaren du mener jeg skulle droppet: "Jeg tviler ikke på at flertallspartiene ønsker og mener å bygge ny skole i Hegg i de tre årene..."? Resten om Hegg er bare en beskrivelse av de formelle forholdene, og trykket må holdes oppe.

Lier AP har ikke løpt fra noe løfte i Lier så lenge jeg har vært med. Og slett ikke om Kulturhus. Noen av oss ønsket det, men det var aldri et løfte fra Lier AP. Ikke ved valg og heller ikke i noen annen sammenheng.
Ditt eget parti; Høyre, derimot, lovte visst et Kulturhus i Lierbyen. Og det var langt mer enn dere kunne holde. Derfor en splittelse ved avstemmingen som gjorde at det kunne gravlegges.

Men det er enkeltsaker. 2 hovedproblemer for Lier:
1 Høyres manglende bygningsvedlikehold over tiår som medfører stadig behov for nye store investeringer. Det kan vi ikke lenger fortsette med.
2 Høyres aversjon mot effektivisering av strukturene.

God Jul, Karl!
Fredag 23. desember 2011 14:15: Ellen
Kan vi ikke heller får gatelys istedenfor tøybleier? Eller kanskje høyrepartiene deler ut hodelykter for miljøets skyld? Eller reparerer hull på fortau og veier,slik at man slipper å snuble i disse når man famler seg fram i nattens mulm og mørke? Benbrudd med påfølgende sykehusinnleggelse og sykemelding er dyrere enn gatelys.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode