Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b2df7d695f12fa20aa22205d72c21515

Folkerikt fakkeltog for ny skole

Flere hundre trosset snøværet og la veien mot Rådhuset i en lysende og relativt stille aksjon for ny Hegg skole.

Vind og snøbyger la ingen demper på fakkeltoget som i ettermiddag beveget seg langsomt mot Rådhuset, der hundrevis av små og store fakkelbærere nærmest omringet formannskapet, som begynte møtet kl 18.00.

Noen hundre fakkelbærere "omringet" Hegsbro, der formannskapet holdt møte.

Hensikten med fakkeltoget var å presse politikerne til å påskynde byggestart for ”Kinderhegg”, som skal erstatte det velbrukte skolebygget som i nyere tid har fått flere og flere skavanker.

- Vi er villige til å akseptere disse uverdige forholdene hvis det blir satt av penger til prosjektering i 2012 med etterfølgende riving og bygging i 2013-14 og skolestart på ny skole høsten 2014, sa FAU-leder Robert Ege til Liernett tidligere denne uken.

Det kravet gjenstår det å se om Formannskapet vil gi sin tilslutning til og – enda mer avgjørende – om det blir akseptert av Kommunestyret, som skal behandle handlingsprogram og budsjett i neste uke.

Ikke sans for utsettelse
Ege mener at saken er godt nok utredet og er klar for prosjektering og bygging, og han har ikke sans for utsettelse med henvisning til kommuneøkonomien:  - Dersom finansiering til prosjektering utsettes ytterligere vil FAU ved Hegg skole sørge for at skolen stenges ved et hvert avvik som skyldes den dårlige standarden på skolen.

Det var ikke mange plakater i toget, men de få som var der, var desto tydeligere.

Det er ikke ofte det er så mange mennesker i Lierbyen, og sjelden eller aldri i slikt vær. Det sier litt om folks engasjement i denne saken.

Forrige artikkel:Fortsatt mottak, men for hvem?Neste artikkel:Bilbrann og trailervelt
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 8. desember 2011 22:15: Andrea Melø
Tror kanskje det var flere enn "noen hundre". Uansett var det et veldig vellykket fakkeltog, Lierbyen er heldig som har så engasjerte innbyggere!
Torsdag 8. desember 2011 22:16: Erik Hære
Men hvor var politkerne ???? For en gjeng - gadd ikke en gang å gløtte på vinduet ! Hadde det vært valg om en uke så hadde de stått i kø for å fortelle om alle sine gode intensjoner - tydeligvis 4 år til neste lokalvalg....
Torsdag 8. desember 2011 23:13: Jostein S. Hoset
Er dette det samme arrangementet som blir beskrevet slik: Protesttog ble til festtog.
I Lierposten. Interessant å se hvor forskjellig det oppfattes og formidles. http://m.dt.no/nyheter/protesttog-ble-til-festtog-1.6655672
Fredag 9. desember 2011 08:53: Liung 2
Jostein S. Hoset må lese mer enn overskriftene. Både DT og LIERNETT gjør det klart at kommunestyret bestemmer. Protestantene gir ikke opp før kom.styret har sagt JA TIL KINDERHEGG NÅ!
Fredag 9. desember 2011 09:28: Tom I.
Jostein: Det var ikke Lierposten som skrev det, men Drammens Tidende.
Skjer det noe i Lier en torsdag kveld ser du mest sannsynlig ikke noe til det i Lierposten før det har gått en uke og neste papiravis kommer ut.
Fredag 9. desember 2011 15:42: Robert ege
Hei
Jeg synes politkerne gjorde en god figur m/ ordfører Helene Justad i spissen. Flere av dem var ute og hilste på deltakerene i toget, men de rakk selvfølgelig ikke over alle.
Fakkeltoget ble godt mottatt og vi fikk honnør for engasjementet vårt.
Vil samtidig takke alle fremmøtte for en kjempe-innsats. Det er viktig å vise at vi bryr oss.
Hilsen
Robert Ege
Leder FAU
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode