Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ce3138d870ad19f9e7f2dfae9426741e

Minipol i Lierbyen?

Styret i Vinmonopolet har bestemt at Lier endelig får et polutsalg, men formannskapsmedlem Nina Johnsen (V) vil forslå at Lier kommune må kreve et minipol i Lierbyen, dersom polet blir plassert på Liertoppen

Johnsen er medlem av Stedsutviklingsgruppe Lierbyen som har kjempet for at Vinmonopolet skulle være et ledd i en fornyelse og styrking av Lierbyen.

Vinmonopolets styre vedtok i går at det skal åpnes ny butikk i Lier kommune i løpet av året. Denne etableringen er en forlengelse av styrets vedtak fra november i fjor om 12 nye butikker i 2007.

- Denne etableringen var med i vår vurdering tidligere, men vi ønsket en nærmere dialog med kommunen før vi fattet vedtak samtidig som det også var behov for en intern behandling av dette spørsmålet i Lier kommune. Nå er dette gjort, og vi vil etablere ny butikk i kommunen løpet av året, sier administrerende direktør i Vinmonopolet, Kai G. Henriksen.

Politikerne i Lier vedtok i 2004 at et eventuelt polutsalg måtte plasseres i Lierbyen. På spørsmål fra Drammens Tidende om klimaet har endret seg blant politikerne siden den gang svarer Ulla Nævestad at det nå er flertall for Liertoppen.
- Ja, det er et flertall for Liertoppen nå. Det kom fram da vi tok opp om vi skulle behandle saken om igjen. Vi kommer til å gjøre vårt endelige vedtak i mars. Det var veldig jevnt da Lierbyen ble foretrukket. Vedtaket ble gjort med en stemmes overvekt, og flere medlemmer i formannskapet har som sagt skiftet mening siden den gang. De innser at Liertoppen er det beste alternativet. Et argument er de 500 arbeidsplassene der, og at sentret opplever handelslekkasje uten pol, sier Ulla Nævestad til Drammens Tidende.

Som en kommentar til Nina E. Johnsens forslag om et eventuelt minipol i Lierbyen, sier formannskapsmedlem  og parlamentarisk leder i Senterpartiet, Laila Tryde følgende til Liernett i kveld: - Jeg vet ikke hva et minipol innbærer, så jeg vil forøløpig ikke mene noe om det.

- Senterpartiet ønsker fortsatt  Vinmonopol i Lierbyen, sier Tryde. Hun kjenner ingen som har skiftet mening.

- Ordføreren må vel mene Høyres medlemmer i Formannskapet når hun uttaler at "flere medlemmer har skiftet medning, sier Tryde.

Etter de opplysningene som Liernett er både Krf og SV ( i tillegg til Venstre) for at Vinmonopolet skal plasseres i Lierbyen.

Både Arbeiderpartiet , Frp og Høyre var splittet forrige gang saken ble behandlet i Kommunestyret. Da ble representantene stilt fritt i valget av plassering.

Les også:
Et lokalsamfunn i forvitring (26.11.03)

Forrige artikkel:Store forandringer på LiernettNeste artikkel:Pessimisme blant næringsdrivende
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 25. januar 2007 11:48: Kame Ramann
Er det riktig at polet ikke ble lagt til Sylling fordi det ville skape vanskeligheter for lokale arbeidsplasser?
Torsdag 25. januar 2007 14:56: Svend Asbjørn Sylling
I Sylling er det de frie markedskreftene som rår på akkurat dette området. Og et fritt marked kommer som alle vet forbrukeren til gode når det gjelder pris.
Torsdag 25. januar 2007 16:21: Pol Pot
Hva med pol på kroa?
Torsdag 25. januar 2007 22:07: Paul Christian Justad
Kommunestyret har vedtatt at Lierbyen skal stedsutvikles som sentrum og bevilget millioner til dette, dermed må et pol legges til Lierbyen. Legges pol til Liertoppen er dere med på å forhindre at Lierbyen blir sentrum i Lier og de bevilgede midler bør trekkes tilbake til dette prosjektet
Torsdag 25. januar 2007 22:42: Ulla Nævestad
Ofte kan det være lurt å spørre direkte istedet for å basere seg på annenhånds opplysninger fra en annen avis, slik Liernett gjør her.
Det jeg har meddelt Drammens Tidende og andre media er følgende: Et flertall i formannskapet har gitt klarsignal for å behandle saken om vinmonopol i Lier på nytt når det kommer en søknad. Dette begrunnet noen av formannskapets medlemmer med at siden vinmonopolet uansett ikke vil etablere seg i Lierbyen, kan de nå tenke seg å behandle saken om igjen og stemme for plassering på Liertoppen. Det er ikke ensbetydende med at det nå er flertall for Liertoppen i formannskapet, slik Liernett fremstiller det..
Forrige gang denne saken var oppe til behandling hadde vinmonopolet sagt fra på forhånd at det var uaktuelt å etablere seg i Lierbyen. Et flertall i kommunestyret vedtok likevel med en stemmes overvekt at vinmonopolet skulle legges til Lierbyen, i håp om at etableringen likevel ville komme. Ettertiden har vist at slik ble det ikke. Som politkere må vi da vurdere den handelslekkasje ut fra kommunen som skjer når kundene velger kjøpesentra med vinmonopolutsalg i andre kommuner.
Fredag 26. januar 2007 13:33: C.H
Enig med Ulla!


Ulla, du er helten min!
Lrdag 27. januar 2007 10:54: Polfarer
Vinmonopolet forutsetter at det er minst 30 km til nærmeste ordinære utsalg om det skal åpnes minipol, og det ligger allerede 3-4 polutsalg innenfor slik avstand fra Lierbyen.

Jeg anbefaler vann fra Glitre. Tappes direkte fra springen.
Lrdag 27. januar 2007 12:45: Rune Elven
Om det du sier er riktig, gjelder vel det samme for Liertoppen. Da er vel egentlig Øverskogen det eneste stedet i Lier som kan få pol, om man legger utsalget helt på grensa til Modum.
Sndag 28. januar 2007 07:20: Polfarer
Ikke misforstå! Bestemmelsen gjelder bare "minipol", ikke vanlige pol. Ettersom intet sted i Lier ligger mer enn 30 kilometer fra nærmeste pol, er det ikke mulig å opprette minipol i Lier. Vanlig pol er derimot OK - om de folkevalgte og Vinmonopolet blir enig.

Grensa Lier/Modum på Øverskogen er mindre enn 30 km fra polet på Vikersund, og minipol på Øverskogen er uansett uaktuelt fordi det ville være en katastrofe for det lokale næringslivet.
Sndag 28. januar 2007 14:23: traktoren
jeg forsstår ikke helt problemet til folk i lierbyen. Polet har gjentatte ganger sagt at hvis Lier kommune skal få poutsalg skal dette plasseres på Liertoppen. Noe jeg er helt enig i. Tror dere faktisk ikke ser at dette er noe som krever mye plass og en mengde med parkeringsplasser. Noe som dere ikke har. Kommer polet til lierbyen tror jeg allikevel handelslekkasjen fortsetter. Lierbyen har absolutt ingenting og tilby meg. Derfor velger jeg heller et kjøpesenter der jeg kan få absolutt alt. jobber selv på kjøpesenter med pol,og det er der de hører hjemme. Så får dere jo bare fortsette og kjempe. For pol får dere aldri
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode