Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Beveger man seg rundt i Lierbyen en ettermiddag, er det som i en spøkelsesby.

Lokalpolitikerne i Lier har i lengre tid holdt på med stedutviklingsprosjektet til Lierbyen. Dette med ganske begredelig resultat. Utstillingsvinduet med rullatorer (på bildet over) beskriver vel dette ganske godt.

Jeg tror ikke det bare er politikernes skyld at Lierbyen ikke har positiv utvikling. Man må også spørre seg selv om folk i det hele tatt vil til Lierbyen?

Liertoppen stoppet utviklingen

Personlig tror jeg Lierbyen tapte den positive utviklingen da Liertoppen ble bygget, at polet ble lagt til Liertoppen var bare å gni litt salt i såret.

Jeg mener ikke at man skal legge Lierbyen dødt som kommunesentrum, men jeg mener at man må spørre seg hvor folk egentlig vil ha utvikling i Lier.

Folk som bor på for eks. Tranby/Lierskogen, kan greit nok dra til Drammen/Asker. Dette så lenge Lierbyen ikke klarer å tilby noe som fører til at folk reiser dit.

Fjordbyen kan bli Liers nye sentrum

Når den nye planlagte fjordbyen etablerers, vil det bli vanskeligere å opprettholde Lierbyen som et handelssentrum.

Fjordbyen er et naturlig sted å utvikle nye Liers sentrum. Jeg vil presisere at vi ikke må glemme Lierbyen og aldri lengre legge til rette for noe, men heller ikke bruke masse energi og store krefter på stedsutviklingen som er så mislykket. Det er opp til hver enkelt innbygger hvor mye liv og røre som kan skapes i Lierbyen.

Man kan legge til rette så mye man vil, men det hjelper ikke hvis innbyggerne selv ikke vil reise dit.

Petter Dreier
Valgkampleder i Lier Arbeiderparti

Arbeiderpartiet Innlegg Kommunestyrevalg Lierbyen

4 kommentarer

Fredag 2. september 2011 22:35: per
Lierbyen er vel ganske uinteressant for de fleste Liunger. Heldigvis ble galskapen med kulturhus stoppet. Folk reiser selvfølgelig til Drammen/Asker/Sandvika/Oslo for å få dekket sine urbane behov. Er ikke det greit da, MÅ alle kommuner absolutt ha et "levende sentrum"? Avstandene til konkurrerende (og bedre) tilbud er så kort, så slutt å bruke penger på Lierbyen. Rett all fokus mot fjorden, det er det eneste framtidsrettede.
Lørdag 3. september 2011 13:17: ola
Og når sentrum er "beskyttet" med helt borti natta fartsdumper og matbutikkene og drivstoffet man trenger ligger i hver ende så skjønner ikke jeg hvorfor man skal gidde å kjøre gjennom Lierbyen. Ikke så rart at bedrifter/butikker går dukken i Lierbyen spør du meg.

Men "politikerene" i kommunen som jobber der har jo fine og late dager i fred og ro så noen forrandring vil vel ikke skje på det området med det første. Hva skal vi med politihuset i Lierbyen for eksempel? Burde ikke Drammen Politi kunne være nok for oss i Lierdalen? Er vel ikke mye galt vi Liunger gjør til dagelig er det vel? Bruk de sparte midlene til Lier Drift istdenfor så kanskje det kan bli liv laga i Lierdalen igjen med bedre fremkomlighet.
Søndag 4. september 2011 10:14: Nina E. Johnsen
Det er nok ikke fremtidspessimistene uten visjoner for nyskapimg og gode ideer som hverken vil redde Lierbyen eller skape en fremtidig miljøby på Lierstranda. Nei, det er oss sliterne som biter tenna sammen og jobber traust og trutt for Liers identitetog eksistens.Livet er mer en å konsumere og skumme fløten av andres engasjement. Lierbyen vil eksistere med kommunal administrasjon, skoler m.m. i ualminnelig fremtid. Hvorfor ikke da gjøre det beste ut av det? Som f.eks Bondens Marked, hvor bønder i Lier kan presentere og formidle sine fantastiske produkter. Lierstranda ligger et stykke frem i tid, og nærheten til Drammen vil gjøre at markedet for kultur og uteliv vil være det samme.Jeg har vært med så lenge at jeg husker godt hvordan vi som hadde en visjon for Lierstranda ble stemplet som naive og drømmere. Nei, istedet for å sytre og klage: Bli med og skap:-)!! ( Forresten er det ingen, bortsett fra ordføreren som \"jobber som politikere\" Vi er bare helt alminnelige liunger som brenner for Liersamfunnet og bruker fritiden vår på å opprettholde et demokrati:-)
Mvh
Nina E. Johnsen Venstres førstekandidat
Tirsdag 28. august 2012 16:26: Birgitte
Som nyinnflyttet liung synes jeg byen er en t r a g i s k cowboyby... Det er trist at jeg ikke greier å identifisere meg med kommunens knutested. Det betyr at tilhørigheten til min nye kommune ikke er på plass. Når manglende identifikasjon og tilhørighet ikke er til stede uteblir engasjementet. Det er ikke bare jeg som opplever det slik. Har snakket med flere ferske liunger om dette. Konklusjonen har vært: innfødte liunger må ha blitt blinde for sin egen by og dens potensiale...

Dette innlegget kommer i rett tid. Kanskje vi, du og jeg, kan gjøre noe for å få til en hyggeligere Lierby. Slik byen fremstår i dag er det kun "Lille Stasjon" som har personlighet og særpreg. Trenger vi to apotek og to begravelsesbyråer i denne lille byen? Med økende boligpriser i kommer Lier til å motta mange nye innbyggere. Vi nyinnflyttede ser på byen med et åpent blikk og nypussede brilleglass -> en stygg og ubrukbar by med stort potensiale for forbedring, trivsel og brukervennlighet.

Flere saker fra arkivet

Lierbyen sentrum er dødt - leve Lierbyen.

Lierbyen har blitt et problembarn. Må Lier ha en by?

Et splittet Ap i polsaken?

- Det er ønskelig fra politisk hold og stedsutvikle Lierbyen som sentrum i fremtiden, skriver Paul Chr. Justad (Ap) i en kommentar til Liernett i dag, mens hans partikollega Bård Strand (tv på bildet) mener det er best å få polet på plass og sier derfor ja til Liertoppen

Polsaken avgjøres tirsdag

Formanskapet vil ha polet til lierbyen - kommunestyret avgjør.

JA til Pol på Liertoppen. Leve Lierbyen.

Jeg ønsker også et pol i Lierbyen. Problemet er at ingen vil etablere et pol der nå. ”Pol-saken” i Lier er i ferd med å skalere ut av sin proporsjon. Det po (...)

Vinmonopolet og Lier

Innlegg undertegnet av 10 representanter fra Lier AP

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

Kjøpes på Liertoppen neste jul?

- Det er langt fram for et pol i Lierbyen, tror Bård Strand (Ap)

Polsaken overdimensjonert?

Mellom 18 og 19 tirsdag kveld venter mange næringsdrivende spent på lokalpolitikernes stemmegivning til A/S Vinmonopolets søknad om etablering på Liertoppen kjøpesenter

Ikke Vinmonopol på Liertoppen

Lier har ikke behov for et nytt Vinmonopolutsalg! Vi har alle kort vei til Drammen og Asker, der det er utsalg. Dersom vi vil ha et utsalg i Lier må det være (...)

Polsaken overskygger

Kommunestyrets behandling av Vinmonopolets søknad om etablering av utsalg på Liertoppen er naturlig nok i fokus i morgen

Pessimisme blant næringsdrivende

- Lierbyen dør ut, sier Ingunn Fuhlendorff, som er en av mange skuffede næringsdrivende etter at det sannsynligvis blir et flertall for Vinmonopol på Liertoppen

Senterpartiet ønsker pol i Lierbyen

Begrunnelsen er at det styrker Lierbyen som kommunens sentrum.

Lier skal ha pol

Viktigere at Lier får pol, enn hvor det ligger.

Ønsker fortsatt Lierbyen

Vi kan legge noen politiske føringer for Vinmonopolet som er en statlig bedrift, sier Knut Eilert Sørnes som er gruppeleder for Fremskrittspartiet

La oss for enkelthets skyld si 6 000 000

Så mange skattekroner er tydeligvis lokalpolitikerne villige til å bruke HVERT ÅR på et kulturhus i Lierbyen.

Hvem får Posten?

Det er uklart om det blir Vinmonopol i Lierbyen, på Liertoppen eller om det ikke blir noe Vinmonopol i det hele tatt. Samtidig skal postkontorene i Lierbyen (...)

- Kommunen har gitt blaffen

Terje Fugleberg, butikksjef hos Rema i Lierbyen, mener det må tilrettelegges for parkering for kundene i sentrum

Tar Rådmannen feil?

Rådmannen kan ikke se at etablering av eventuelt vinmonopol på Liertoppen vil svekke sentrum som handelssenter, mens Lars Kjærulff rister på hodet --

Nei til Liertoppen

Nina Johnsen, gruppeleder i venstre, sier at AS vinmomopoler "tråkker i bedet vårt

Første stikk til Lierbyen

Et flertall i Formannskapet ønsker vinmonopol i Lierbyen

"Sviktet" av sine egne

Mathias B. Dannevig argumenterte intenst mot pol på Liertoppen og så sliten ut, etter at fem av hans sosialistvenner hadde stemt for Liertoppen

Riksvei 23, ventemottak og sykehus hovedsaker

- Lier Frp er opptatt av at riksvei 23 blir gjennomført så fort som mulig, understreker Bjørg Myran som er valgkampleder.

Bibliotek får ny sjanse

Det avtroppende Kultur- oppvekst og undervisningsutvalget vedtok enstemmig å utsette saken om bibliotekstrukturen i Lier til behandlingen av budsjettet for 2008.

Kommunestyret blir overkjørt

- Statlige etater tar seg til rette i kommunen, fremholder Matthias S. Dannevig (på bildet), leder av Lier arbeiderparti, som en kommentar til at Vinmonopolet ønsker å etablere seg på Liertoppen

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Lier før og nå

I mange år lå Lierbyens postkontor nedenfor Andershaugen i Bruveien. I dag brukes tomta til lagring og parkering, og en eventuell parkmessig bearbeidelse av Andershaugen ligger langt inn i fremtiden.

- Kulturhuset en debatt om prioriteringer!

Ingen politiker hadde sagt nei til et kulturhus i Lier hvis vi hadde hatt nok med penger, skriver Arbeiderpartiets Petter Dreier i dette innlegget.

Oppgitt over politikerne

- Lokalpolitikerne bør ta seg et kurs i sentrumsplanlegging, sier en frustert Lars Kjærulff, eier av Lk Sykkel, som om kort tid låser butikken og gir opp

Senterpartiet ønsker vinmonopol i Lierbyen – fortsatt!

Innlegg fra Lier Sp

Debatten om Vinmonopolet

Vinmonopolet AS søker i brev av 11. desember 2007 om at Lier kommune godkjenner etablering av Vinmonopolbutikk på Liertoppen kjøpesenter. Dette begrunnes blant (...)

Utfolde seg i teknikkens verden

- For å kunne realisere muligheten til å innføre teknologi på en bred og spennende måte i Lierskolen er det viktig at det dannes en stor og bred samling av utstyr som kan benyttes av samtlige skoler i Lier, sier Marianne Berg Korneliussen i Lier Venstre

"Close race"

Det knappe flertallet i formannskapet som ja til pol Liertoppen, viser at det vil bli en svært spennende avstemming i kommunestyret om halvannen uke

Fotballturnering

Stoppen skole arrangerte onsdag den tradisjonelle fotballturneringen for bygdas 8. klassinger

Et lokalsamfunn i forvitring.

Tettstedet Tranby har en befolkningsandel på omlag en tredjedel av Lier kommunes befolkning. Ikke minst av den grunn burde Tranby-samfunnet ivaretas på beste måte. Særlig burde politikerne orientere seg i Tranby-regionen og være opptatt av det potensiale som er der. Imidlertid har ikke dette skjedd. Tranby har på ingen måte vært det satsingsområde det hadde fortjent å være.

Overkjørt av Vinmonopolet

- Liers politikere har mistet sin mulighet til samfunnsplanlegging og styring, sier Siri Loe Svere, varaordfører og gruppeleder for senterpartiet til Liernett

Omlegging av busstrafikken i Lierbyen

I forbindelse med graving av rør og ledninger i Lierbyen sentrum vil bussterminalen være stengt i to uker fra mandag.

Bokmesse og kunstutstilling på video

Nye filmer fra Lier

Bestselgere blant bøker i Lier

Boken om Lierbyen "må alle ha". Tirsdag og onsdag selger John Willy Jacobsen og Per Foss boken i Fosskvartalet i Lierbyen.

Over 1100 liunger var innom

Driftsjef Vidar Jensen (tv) og Kenneth Graarud kunne smile fornøyde etter åpningen av den nye dagligvarebutikken i Lierbyen.

Maskebærerne foran Rådhuset

To maskebærende figurer i bronse har fått midlertidig tilhold i Lierbyen

- Lierbyen - stedsutvikling og kulturhus

- Avgjørelsen om et kulturhus må tas på alvor og gis sin positive tilslutning, skriver Sverre Jan Sørensen, leder i Lierbyen Handelsforening, i dette innlegget.

Julegrantenning i Lierbyen

Det loves julestemning og mange aktiviteter før lysene tennes på julegrana i Lierbyen.

Ordføreren, Lierbyen og ønskedrømmen

Helene Justad vil redde Liers skrantende sentrum. Til det trenger hun mye drahjelp, men media kan ikke endre fakta.

Ikke kapasitet

Lensmann Arne Lauvålien forklarer hvorfor Lensmannskontoret ikke ryddet opp i parkeringskaoset i helga.

Snart er det jul igjen

Ingen førjulstid uten marked på stasjonstorget og Haugestad, mener de trofaste arrangørene.

Villmannskjøring i Lierbyen og på E-18

Mens en polakk måtte helt ut på E-18 for å bli tatt for råkjøring, klarte en liung det samme midt i Lierbyen.

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus

Ble ikke ferdig likevel

Nå vet ingen når det igjen blir mulig å kjøre gjennom Lierbyen.

Åpen scene på rockeverkstedet.

Fredag 6/12 ble det arrangert åpen scene på rockeverkstedet i Lierbyen. Flere lokale band, pluss gjestene Scholastica fra Asker, og Harkaar fra Slemmestad entret scenen. Spesielt morsomt i kveld, var for meg et nytt bekjentskap ”Abstinens” fra Lierbyen skole.

Lier før og nå

Bildene er tatt nederst i Kirkeveien i 1979 og 2011. I løpet av de 32 årene er mye forandret i Lierbyen.

La bilen stå ---

Flere og flere velger å ta bussen, spesielt vinterstid

- Formidabel dugnadsinnsats

Natteravnene er klare for en ny sesong

Se der!

Det var mange fine opplevelser for de yngste under feiringen i Lierbyen.

- Har ingen anelse om hvor stor Ulla-effekten har vært

Arbeiderpartiet kan i likhet med Høyre være fornøyde med årets skolevalg, hvor de hver stakk av med 1/3 av stemmene. Men Petter Dreier (Ap) tror det skal mye til før de puster Høyre i nakken førstkommende mandag.

En stein i veggen

Denne må du få med deg.

- Får lyst til å legge ned butikken

- Hærverk i Lierbyen er jo ikke nytt, men hendelsene sist lørdag går langt over streken, sier Aase Marie Fælth, som ble møtt av knuste ruter og gjenstander dekket av brannslukkingsmiddel (bildet).

Lierbyen og de harde trettiåra

Lierbyen i mellomkrigstiden er tema for John Willy Jacobsens foredrag på Senioruniversitetets møte tirsdag.

Kulturaktivitetshus i Lierbyen

Mulighetene for å etablere et kulturaktiviteshus drøftes i kveld på Haugestad

Lys i mørket

Det er lys i mørket for kulturhustilhengerne etter at rådmannens forslag om et kulturhus i Lierbyen ble utsatt i Formannskapsmøtet i kveld

Har noen skiftet mening?

Venstre og Senterpartiet kjemper for vinmonopol i Lierbyen, Krf er mot pol i Lier, men likevel kan det bli flertall for Liertoppen i Kommunestyret når saken kommer opp 17. april.

Ikke flertall for Liertoppen?

Ordfører Ulla Nævestad presiserer at det ikke er klart om det er flertall for Vinmonopol på Liertoppen i Formannskapet.

Hva gikk galt med Lierbyen?

Alle spør om hva som kan gjøres med Lierbyen. Ingen var våkne da Lierbyen fikk bli som den ble, skriver Knut A. Andersen som inviterer til diskusjon og gjerne hører synspunkter

Siste olje i Lierbyen

Når Statoil snart avvikler i Lierbyen, blir det slutt på olje, vask og diverse bilrekvisita mellom Kjellstad og Tranby.

Minipol i Lierbyen?

Styret i Vinmonopolet har bestemt at Lier endelig får et polutsalg, men formannskapsmedlem Nina Johnsen (V) vil forslå at Lier kommune må kreve et minipol i Lierbyen, dersom polet blir plassert på Liertoppen

Konkurs på Heggtoppen

Brødgalleriet på Heggtoppen ble slått konkurs i dag, og konkursboet til Zomin Takeaway i Lierbyen er avsluttet uten dekning til kreditorene.

Ny epoke i Lierbyen

Tirsdag stengte det siste postkontoret i Lier --

Sommerkonkurransen, del 2

Liers vennskapskommuner er tema i Liernetts sommerkonkurranse i år. Denne uken tar vi turen til Hobro.

Tranby bibliotek reddet

Formannskapet sa nei til rådmannens forslag om legge ned Tranby Bibliotek

Meierigården forkastes?

Arbeiderpartiet og Tone E. Svendsen (bildet) fikk flertallet i Tjenesteutvalget med seg i å utrede flere alternativer før det fattes vedtak om et kulturhus i Lierbyen

Mintes 17. mai i Lier

Stortingspresident Torbjørn Jagland fortalte om 17. - maifeiringa i Lierbyen som gutt

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

Banken blir borte

DnB NOR stenger kontoret i Lierbyen på fredag, og mange er skuffet. Men protester hjelper ikke. - Det skal bare være ett ekspedisjonssted i hver kommune, sier banken, som i sin lokale glanstid hadde både fire og fem filialer strødd utover lierbygda.

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen

Mange ulovligheter i Lierbyen

Under en kontroll i Lierbyen i går tok politiet tolv mobilbrukere. Åtte fikk forelegg på grunn av for høy hastighet.

Lierskogen og OL-drømmen

BAKSPEILET: Eventuell likhet med andre hendelser den siste uken er mer eller mindre tilfeldig.

Kulturhus når - om og hvor?

- Vi må løse de kortsiktige behov først, påpeker partileder Brynhild Heitmann, og som her redegjør for Krf s syn i kulturhussaken og om planene for å bygge om Meierigården (bildet)

ROS-hytta som turmål

De flotte skiforholdene gjør ROS-hytta i Røyken til et flott turmål, også for liunger.

Lier før og nå

Fra Heggtoppen til et stykke øst for Lierbyen går Ringeriksveien der toget gikk i 101 år.

Konsert på Togpuben

Aina Negaard Nilsen spiller konsert på Togpuben i Lierbyen på lørdag

Kanonbra musikal

9 klasse på Lierbyen skole imponerte.

Liungenes julegavekjøp på nye høyder

Julehandelen setter visstnok nye rekorder i Lier, men butikkene i Lierbyen har bare fått tak i noen smuler. Nå lysner det i Bakerikvartalet (bildet).

Vant valget, men hva med sakene?

Arbeiderpartiet har all grunn til å være fornøyd med valget, men betyr det noe for endringer for lierpoltikken de nærmeste fire årene?

Juvelen i krona i Lierbyen

Slik karakteriserer Nina E. Johnsen (V) kulturhuset i Lierbyen

Hvilket kulturhus og hvor?

- Dette spørsmålet stiller Truls Hallingstad i sitt innlegg her --

Flyttet til Kjelstad

- Vinmonopolutsalget kunne vært en stimulans for Lierbyen, sier Lierfotografen Hanne Mossefin, mens hun ikke lenger er tilhenger av bygging av kulturhus.

Musikal på Lierbyen ungdomsskole

Hvert år arrangeres det en musikal fremført av elever på niendetrinn, på Lierbyen ungdomsskole, og hvert år er det et nytt og stort tema for musikalen. I år er temaet ’’Den store kjærligheten’’…

Rømmegrøt på Solvang

Lierbyen seniorsenter arrangerer tur til Solvang ved Garsjø tirsdag 21. august.

- Ta Lierbyen i bruk!

Liers ordfører vil ha kommunens næringsdrivende med på å bringe nytt liv til det noe avblomstrede kommunesenteret.

Gateway i Lierbyen

Fire nye turløyper ble avduket på lørdag. Varaordfører Nina E. Johnsen (tv) og kulturkonsulent Gunn Kjæraas stod for avdukingen.

Fant ikke klokke på bruktmarkedet

David Nielsen (19) var på jakt etter klokke til sin nye leilighet men fant ikke det han var å jakt etter på bruktmarkedet i Lierbyen.

Mangler entusiasme?

Er det det som mangler hos tilhengerne av bygging av et kulturhus?

Europark gir dårlig inntrykk

Uklar skilting og uklare bestemmelser er og blir en kilde til irritasjon og gir dessuten et dårlig inntrykk av Lierbyen.

Bikkja di borte?

Liten sort strihåret hund med rødt halsbånd er tatt vare på i Lierbyen.

17. mai i Lierbyen

Bilder fra 17.mai-feiringen på Hegg skole i Lierbyen

Et nytt "Giiiiiiiiiiiifstad"

Gruppeleder i Kristelig Folkeparti, Brynhild Heitmann (på bildet), er skeptisk til forslaget om å kjøpe Brøholt.

Kvinne gjorde innbrudd i bil

I Lierbyen pågrep politiet i kveld en kvinne etter et bilinnbrudd.