Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 386c2619cbfabc393eb2af120e028414

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Beveger man seg rundt i Lierbyen en ettermiddag, er det som i en spøkelsesby.

Lokalpolitikerne i Lier har i lengre tid holdt på med stedutviklingsprosjektet til Lierbyen. Dette med ganske begredelig resultat. Utstillingsvinduet med rullatorer (på bildet over) beskriver vel dette ganske godt.

Jeg tror ikke det bare er politikernes skyld at Lierbyen ikke har positiv utvikling. Man må også spørre seg selv om folk i det hele tatt vil til Lierbyen?

Liertoppen stoppet utviklingen

Personlig tror jeg Lierbyen tapte den positive utviklingen da Liertoppen ble bygget, at polet ble lagt til Liertoppen var bare å gni litt salt i såret.

Jeg mener ikke at man skal legge Lierbyen dødt som kommunesentrum, men jeg mener at man må spørre seg hvor folk egentlig vil ha utvikling i Lier.

Folk som bor på for eks. Tranby/Lierskogen, kan greit nok dra til Drammen/Asker. Dette så lenge Lierbyen ikke klarer å tilby noe som fører til at folk reiser dit.

Fjordbyen kan bli Liers nye sentrum

Når den nye planlagte fjordbyen etablerers, vil det bli vanskeligere å opprettholde Lierbyen som et handelssentrum.

Fjordbyen er et naturlig sted å utvikle nye Liers sentrum. Jeg vil presisere at vi ikke må glemme Lierbyen og aldri lengre legge til rette for noe, men heller ikke bruke masse energi og store krefter på stedsutviklingen som er så mislykket. Det er opp til hver enkelt innbygger hvor mye liv og røre som kan skapes i Lierbyen.

Man kan legge til rette så mye man vil, men det hjelper ikke hvis innbyggerne selv ikke vil reise dit.

Petter Dreier
Valgkampleder i Lier Arbeiderparti

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 2. september 2011 22:35: per
Lierbyen er vel ganske uinteressant for de fleste Liunger. Heldigvis ble galskapen med kulturhus stoppet. Folk reiser selvfølgelig til Drammen/Asker/Sandvika/Oslo for å få dekket sine urbane behov. Er ikke det greit da, MÅ alle kommuner absolutt ha et "levende sentrum"? Avstandene til konkurrerende (og bedre) tilbud er så kort, så slutt å bruke penger på Lierbyen. Rett all fokus mot fjorden, det er det eneste framtidsrettede.
Lørdag 3. september 2011 13:17: ola
Og når sentrum er "beskyttet" med helt borti natta fartsdumper og matbutikkene og drivstoffet man trenger ligger i hver ende så skjønner ikke jeg hvorfor man skal gidde å kjøre gjennom Lierbyen. Ikke så rart at bedrifter/butikker går dukken i Lierbyen spør du meg.

Men "politikerene" i kommunen som jobber der har jo fine og late dager i fred og ro så noen forrandring vil vel ikke skje på det området med det første. Hva skal vi med politihuset i Lierbyen for eksempel? Burde ikke Drammen Politi kunne være nok for oss i Lierdalen? Er vel ikke mye galt vi Liunger gjør til dagelig er det vel? Bruk de sparte midlene til Lier Drift istdenfor så kanskje det kan bli liv laga i Lierdalen igjen med bedre fremkomlighet.
Søndag 4. september 2011 10:14: Nina E. Johnsen
Det er nok ikke fremtidspessimistene uten visjoner for nyskapimg og gode ideer som hverken vil redde Lierbyen eller skape en fremtidig miljøby på Lierstranda. Nei, det er oss sliterne som biter tenna sammen og jobber traust og trutt for Liers identitetog eksistens.Livet er mer en å konsumere og skumme fløten av andres engasjement. Lierbyen vil eksistere med kommunal administrasjon, skoler m.m. i ualminnelig fremtid. Hvorfor ikke da gjøre det beste ut av det? Som f.eks Bondens Marked, hvor bønder i Lier kan presentere og formidle sine fantastiske produkter. Lierstranda ligger et stykke frem i tid, og nærheten til Drammen vil gjøre at markedet for kultur og uteliv vil være det samme.Jeg har vært med så lenge at jeg husker godt hvordan vi som hadde en visjon for Lierstranda ble stemplet som naive og drømmere. Nei, istedet for å sytre og klage: Bli med og skap:-)!! ( Forresten er det ingen, bortsett fra ordføreren som \"jobber som politikere\" Vi er bare helt alminnelige liunger som brenner for Liersamfunnet og bruker fritiden vår på å opprettholde et demokrati:-)
Mvh
Nina E. Johnsen Venstres førstekandidat
Tirsdag 28. august 2012 16:26: Birgitte
Som nyinnflyttet liung synes jeg byen er en t r a g i s k cowboyby... Det er trist at jeg ikke greier å identifisere meg med kommunens knutested. Det betyr at tilhørigheten til min nye kommune ikke er på plass. Når manglende identifikasjon og tilhørighet ikke er til stede uteblir engasjementet. Det er ikke bare jeg som opplever det slik. Har snakket med flere ferske liunger om dette. Konklusjonen har vært: innfødte liunger må ha blitt blinde for sin egen by og dens potensiale...

Dette innlegget kommer i rett tid. Kanskje vi, du og jeg, kan gjøre noe for å få til en hyggeligere Lierby. Slik byen fremstår i dag er det kun "Lille Stasjon" som har personlighet og særpreg. Trenger vi to apotek og to begravelsesbyråer i denne lille byen? Med økende boligpriser i kommer Lier til å motta mange nye innbyggere. Vi nyinnflyttede ser på byen med et åpent blikk og nypussede brilleglass -> en stygg og ubrukbar by med stort potensiale for forbedring, trivsel og brukervennlighet.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode