Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Ny epoke i Lierbyen

Tirsdag stengte det siste postkontoret i Lier --

For Margit Ask (th på bildet) fra Lier var det hennes siste arbeidsdag også i Posten. Nå går hun av med AFP etter hele 44 år i samme etat. Hun har arbeidet både ved Drammen postkontor og i Lierbyen, de siste 27 årene i hjemkommunen. – Jeg har trivdes veldig godt sammen med gode kolleger, sier Margit.

Margit Øvergaard (nr 2 fra høyre) har vært daglig leder siden 2005 og startet i Posten i 1970. Nå skal hun pendle fra Lier til Sætre. – Det går nok greit med en 20-25 minutters biltur, sier hun.

Kari Myhrene (nr 2 f.v.) jobbet i Posten på 70-tallet, så ble det en pause i etaten før hun begynte ved Lierbyen. Nå skal hun begynne ved Postens bedriftssenter på Åssiden.

Jila Nematinia (t.v) går tilbake til postjobben på Gulskogen etter å ha jobbet ved postkontoret i Lierbyen i det siste.

 

- Husk vi legger ikke ned, sier områdeleder i Posten, Svein Rundbråthen. - Vi tilpasser oss kundenes behov når vi oppretter "Post i butikk", og han viser til de andre ”Post i butikkene” i kommunen. – De har lengre åpningstider og er nærmere kundene.

 

Lokalhistoriker Truls Hallingstad opplyser at det første postkontoret ble åpnet i Sylling i 1859. Lier sentrum (eller Lierbyen som det heter i dag) fikk sitt postkontor i 1873. - Det var lokalisert i Meierigården fra 1956, da tilbygget mot nord var ferdig, forteller han. Før den tid holdt Posten til i ei lita brakke ved Andershaugen. Hallingstad oppgir at to tidligere lokaler også ble nyttet.

 

Har noen av våre lesere ytterligere opplysninger å komme med vedrørende Posteen historie i Lier, kan man sende redaksjonen en epost.

 

Stor trafikk

Det ganske fullt ved skranken i perioder på åpningsdagen på Rema 1000 på den andre siden av gata.

Et par av Postens egne ansatte driver opplæring denne uka og i neste uke.

 

Andrine Pakaliene (over th), som skal jobbe med posttjenesten i Remabutikken fikk virkelig prøvd seg den første dagen, men fikk kyndig veiledning og hjelp fra de ansatte i Posten. De har god tid til å foreberede seg til julerushet med pakker i desember. - Det er jo bare en av 52 uker i året det, sa de erfarne fra Posten ---

 

Elisabeth Jørgensen (nr 2 f.v.) som driver butikken sammen med ektemannen Terje Fugleberg har stor tro på at dette skal bli et godt tilbud til kundene. Rema har jobbet med dette siden begynnelsen av desember. Hun roser Posten for veldig god hjelp.

Forrige artikkel:Supermosjonist engasjerteNeste artikkel:Leve boka
Flere artikler

© 2021 Sylling Hardcode