Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 80c946521fa7ccafd5d348158c647a06

Vi besøker Liers spisesteder: Zita Matbar

Mange steder i verden er ”den store manndomsprøven” å sikre seg selv og familien tilstrekkelig mat. I Lierbyen er det omvendt. Der gir forspisning heder, ære og navnet i glass og ramme på veggen.

Vi kan si mye pent om Zita matbar, som har avansert fra brakketilværelse på Statoil-stasjonen til de mer sentrale lokalene som posten og en jernvareforretning har benyttet i Meierigården. Nå dufter det nystekte hamburgere allerede fra tidlig formiddag, og søkningen er visstnok god. Råvarer, tilberedning og kundeservice er det lite å innvende mot.

Zita har en ryddig og oversiktlig meny med priser på for ”Ta med” og ”Spis her” for atten forskjellige menyer og i tillegg et betydelig antall alternative retter uten pommes frites og drikke inkludert.

Zita Matbar holder til i underetasjen i den nyeste delen av Meierigården. Lokalet har tidligere vært i bruk som postkontor og jernvareforretning. I etasjen over holdt Lier Meieris kafeteria til de første årene etter at bygget sto ferdig.

For det meste handler det om burgere. Det tilbys kyllingfiletburgere, løvstekburgere, råkostburgere, kalkunburgere, cheeseburgere og hamburgere. Dessuten står baguettere, kyllingsnadder og pølser på menyen.

Mellom kl 11.00 og 15.00 kan ”medlemmer av pensjonistforeningen” velge mellom fem retter til redusert pris. Valgmulighetene er: Løvstek, fiskekake, biffsnadder, hamburger eller kalkunsteaklet, samtlige alternativer med tilbehør inkludert i prisen, som er kr. 89. For ”våre senior kunder” er kaffe og gratis påfyll inkludert.

Selv de minste hamburgerne overgår McDonalds største varianter. Zita starter med burgere på 130 gram, for deretter å vandre oppover skalaen forbi 190, 250, 333, 666 for til slutt å ende på 999 gram (kr. 273). Da snakker vi ikke om å stille sult, men om regelrett forspisning. Godt at det ligger et legesenter noen hundre meter unna. Nå skal ikke lokale serveringssteder trekkes til ansvar for matmangelen i andre verdensdeler, men en viss ettertanke vil vi likevel anbefale. Det virker litt spesielt (og noen ville kanskje si uappetittlig) at det er hengt opp en navneliste med rundt 30 kunder som har ”bestått den store manndomsprøven” og lagt i seg en kilo kjøttdeig. Enda flere har for øvrig gaflet inn 666 gram og kommet på navnelisten over ”bestått den lille manndomsprøven”.

Spis burgeren i rådhusparken og spar 10%

Lokalet er så innbydende som en forhenværende jernvareforretning kan bli. Det er et antall stoler og bord, men flertallet av gjestene later til å gå når de har fått maten. Da sparer de rundt 10% grunnet momsreglene.

Drikkevarer:
Standard utvalg mineralvann på halvliterflasker til kr. 27 enten de drikkes her eller der.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode