Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Vi besøker Liers spisesteder: Vito’s Trattoria

Godt utvalg, interesserte medarbeidere og et akseptabelt prisnivå er noe av det som gir Lierskogens italienske spisested en sikker plass blant Liers beste spisesteder.

Det beste som kan sies om Vito's eksteriør, er at det passer på Lierskogen. Utviklingen av Liers tettsteder har som kjent ikke vært spesielt gjennomtenkt. Det meste har tydeligvis vært tillatt og er det kanskje fortsatt.

Vinterstemning på Lierskogen

Det blir dessuten minus i boka fordi skiltet med ”Åpent” står i veikanten døgnet rundt hele året enda Vito’s aldri åpner før klokken fire på ettermiddagen.

Duftende nystekt brød med parmesan er en god start

Inne i lokalet ble alt mer vennlig. Ikke bare ble vi hyggelig mottatt, men italiensk brød og parmesan ble satt på bordet mens vi ventet på forrettene.

Menyen er tospråklig og stort sett feilfri, noe man derimot vanskelig kan si om navnet på spisestedet, Vito's Trattoria, som må være sammensatt av minst tre språk.

Antipasto misto e sottaceti all’italiana (Fat med diverse italienske delikatesser) er den største og dyreste forretten

Vito’s tilbyr et godt utvalg av forretter til mellom 86 og 130 kroner. Vi gikk til topps på prislisten og prøvde Antipasto misto e sottaceti all’italiana (Fat med diverse italienske delikatesser) og oppdaget at porsjonen var så rikelig at vi kunne droppet hovedretten.

Hovedrettene kan deles i tre grupper. Det er pastaretter, pizza og kjøttretter. De åtte pastarettene koster fra 115 til 153 kroner, de fleste av dem mellom 125 og 130. En rykende varm Lasagne til 130 kroner ble servert i en slik størrelse at den hadde vært stor nok for to. Vi hørte bare godord fra våre gjester, som valgte Penne all’arrabbiata og Tagliatelle Arlecchino.

De tretten forskjellige pizzaene (fra 90 til 135 kroner) overgår også forventningene til størrelse, og de mange variantene gjør at de fleste finner noe som passer. Norske grandiosagumlere blir nok likevel noen ganger overrasket over at italienske pizzabunnene er løvtynne i forhold til norsk standard.

De tre kjøttrettene utgjøres av to varianter med 200 gram okse indrefilet, en med sopp og en med peppersaus, samt lam indrefilet. Samtlige tre serveres med grønnsaker og fløtegratinerte poteter og koster fra 245 (lam) til 265 (indrefilet). Fisk står imidlertid ikke på menyen.

Lasagne er en fyldig pastarett

Etter fyldige forretter og hovedretter vil nok de fleste tenke seg om før de velger å avslutte med en dessert, men mulighetene er der. I tillegg til Tiramisú, som er like selvfølgelig på italienske restauranter som rømmegrøt i en heilnorsk seterkafé, er det italiensk eplekake med is og to varianter av hjemmelaget italiensk is, hvorav den ene med varm og tykk sjokolade.

Maten var profesjonelt tilberedt og anrettet, og den ble brakt til bordet av kokk og servitør, som begge viste et engasjement godt utover det man er vant til fra andre steder. Selvsagt er det et og annet å sette fingeren på, som for eksempel at man mot slutten av januar får julevarianten av Aass Uten, og det selv om det er den vanlige varianten som ble bestilt.

I de senere årene har Lierskogen hatt betydelig innflytting fra nabokommunene i øst, noe som innebærer et tilsig av mennesker som stiller større krav til spisesteder enn at de har kebab og hamburgere. Vito’s later til å være et godt alternativ i nærmiljøet.

Hvis vi skulle driste oss til å utpeke Liers beste spisested, ville nok Vito’s ligge godt an. Det skyldes i så fall både stedets kvaliteter og det sørgelige faktum at nivået generelt sett ikke er spesielt høyt i bygda.

Noe å drikke til maten:
Mineralvann: kr. 34 per flaske. Hvorfor alkoholfritt øl koster fire kroner mindre, vet vi ikke.
Vito’s har et stort utvalg av vin.

Annet:
Vito’s har en ryddig nettside (http://www.vitosnorge.com/lierskogen.htm) der man også finner selskapsmenyer, catering og take-away.

Liers spisesteder Lierskogen

Flere saker fra arkivet

Og vinnerne er ...

Liers mest populære serveringssted ligger på Lierskogen. Vinneren av Liernetts meningsmåling foreslo Heg Gjestgiveri. Selv bor han i Sylling.

Vi besøker Liers spisesteder: Stig inn

Det er bord og stoler i lokalet, men det meste av virksomheten er basert på henting eller utkjøring.

Vi besøker Liers spisesteder: Chili Pizza

I matrekka på Liertoppen ligger det kanskje mest internasjonale spisestedet i hele Lier. Menyen omfatter retter fra India til Mexico og fra Kina til Europa via Midtøsten.

Vi besøker Liers spisesteder: Namnam

Navnet er nytt, men lokalet er velkjent. På hjørnet i Amtmannsvingen har mange forsøkt, men få har hatt suksess med virksomheten i den etter hvert nokså brune puben.

Vi besøker Liers spisesteder: McDonald’s

Før vi avrunder vår serie om Liers mange spisesteder, er vi denne gang innom et av de mest kjente og - neste gang - et av de minst kjente. Deretter får leserne velge sitt favorittsted.

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Gourmet

Midt i kjøpesenterjulen fristes vi av ribbe, julepølse, medisterkaker og surkål fra Cafe Gourmets trauste og gode kjøkken, som dessuten byr på mye mer enn julemat. Om Gourmet er et passende navn, er derimot en annen sak.

Vi besøker Liers spisesteder: Zomin Takeaway

Fra høyrefløyen i den lille drosjebua ved meierigården i Lierbyen selges det spennende sushi- og thairetter.

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Christian

Med unntak av at Wok står på menyen, er det intet som sier at Cafe Christian på Liertoppen er en kinarestaurant, men slik er det, og det er intet minus.

Liers spisesteder: Toppen Pizza & Kebabhus

Vi har tatt turen opp på Lierskogen og besøkt en av Liertoppens nære naboer, nærmere bestemt Toppen Pizza & Kebabhus.

Sankt Hallvard eller Sankt Halvard?

- Hvorfor skriver Drammen og Lier helgennavnet på forskjellig måter? spør Knut A. Andersen i ukens petit.

Vi besøker Liers spisesteder: By the Way

Spisested med ’nogo attåt’. Den litt slitne halvsøsteren til den grønne og skjeve Marché-restauranten på den andre siden av E-18 er blant de få av Liers serveringssteder som byr på frokost.

Vi besøker Liers spisesteder: Liertoppen Grill

Ingen steder i Lier ligger serveringsstedene tettere enn i matrekka på Liertoppen. Vårt besøk på Liertoppen Grill ga full valuta for pengene.

Vi besøker Liers spisesteder: On the Run

Det store flertallet av Liers mange spisesteder har utenlandske navn. Om den hektiske serveringskroken til bensinstasjonen i Amtmannsvingen hadde fått flere kunder hvis den hadde kalt seg ”På rømmen” eller ”I farta”, er vel tvilsomt, for så internasjonale er vi blitt.

Vi besøker Liers spisesteder: China Wok

Lengst mot Drammen i matrekka på Liertoppen ligger Liers andre kinarestaurant. Den er også den mest besøkte av de to. Men vent ingen overraskelser.

Vi besøker Liers spisesteder: Bertel O. Steen

Kafeen i annen etasje i bilforretningen ved E-18 er kanskje Liers minst kjente serveringssted.

Vi besøker Liers spisesteder: Marché

Stort utvalg og lett forvirring særtegner Liers mest moderne spisested.

Vi besøker Liers spisesteder: Zita Matbar

Mange steder i verden er ”den store manndomsprøven” å sikre seg selv og familien tilstrekkelig mat. I Lierbyen er det omvendt. Der gir forspisning heder, ære og navnet i glass og ramme på veggen.

Vi besøker Liers spisesteder: Lierkroa

Lierkroa er bygdas over tid mest kjente spisested. Navn og eiere har skiftet, og den opprinnelige lille bua er for lang tid siden blitt erstattet av et godt besøkt serveringssted med et hundretall sitteplasser.

Vi besøker Liers spisesteder: Vaffel-Per

Varme, nystekte vafler og burgere går unna hos Vaffel-Per hos Maxbo ved Amtmannsvingen. Han driver kafeen i den ene av Liers to bygningsartikkelbutikker med eget serveringssted.

Vi besøker Liers spisesteder: ASVOs kafé

For ASVO på Kjellstad er kafédrift en av mange aktiviteter. Kafeens åpningstid gjør at det er lunsjservering som er mest aktuelt.

Vi besøker Liers spisesteder: Dong Fang

Lengst mot øst i Fosskvartalets mektige atrium ligger Dong Fang, en liten kinarestaurant med tradisjonelt utvalg og ganske rimelige priser.

Matnyttig meningsmåling

Få 500 kroner til bruk på et av Liers mange serveringssteder! Bare si hvilket av dem du liker best.

Vi besøker Liers spisesteder: Baker Nordby

Baker Karl P Nordby har en filial i hver ende av Liertoppen. Ettersom varene kommer fra samme sted, ser vi på de to under ett, selv om det ene utsalget skranter litt i forhold til søsteren i A-bygget.

Vi besøker Liers spisesteder: Wahoo!

Kan man stole på et spisested som bløffer om sin egen historie?

Vi besøker Liers spisesteder: La Baguette

45 kroner per kakestykke er i meste laget og spesielt når kakene serveres i en sparsomt utstyrt avkrok der de fleste som passerer, er på vei til og fra kundetoalettene.

Vi besøker Liers spisesteder: Eiksetra

- Vi har middag også, forklarer Truls Hafslund. Han bestyrer Eiksetra, det tradisjonsrike serveringsstedet som tilhører Lier kommune og driftes av Drammen og Oplands Turistforening.

Bestselgere blant bøker i Lier

Boken om Lierbyen "må alle ha". Tirsdag og onsdag selger John Willy Jacobsen og Per Foss boken i Fosskvartalet i Lierbyen.

Vi besøker Liers spisesteder: Sylling Kroa

Det er magre kår for serveringssteder nord i bygda, der de aller fleste spiser hjemme og tar med seg niste når de skal ut.

Vi besøker Liers spisesteder: Heg gjestgiveri

På praktfulle Lier Bygdetun tilbyr Heg gjestgiveri grøt og vafler til den som kjenner sin besøkelsestid – og åpningstiden.

Musikal på Lierbyen ungdomsskole

Hvert år arrangeres det en musikal fremført av elever på niendetrinn, på Lierbyen ungdomsskole, og hvert år er det et nytt og stort tema for musikalen. I år er temaet ’’Den store kjærligheten’’…

Sommer 7

Sju av i alt åtte

Vi besøker Liers spisesteder: Solvang

Ved Garsjø ligger to serveringssteder som spesielt friluftsfolket har glede av. Vi har besøkt Solvang, der grøt er hovedattraksjonen.

Suksess for musikalen

Musikalen som ble holdt både i går og i dag på Lierbyen ungdomsskole, ble en stor suksess med fulle hus!

Vi besøker Liers spisesteder: Nøstehagen

”Nøstehagen kafé” står det på skiltet ved Nøsteveien, og litt usikre og tvilende svinger vi inn på parkeringsplassen og besøker stedet.

Vi besøker Liers spisesteder: Brødgalleriet

Brødgalleriet ligger et steinkast fra der Liers gjennom tidene mest berømte serveringssted, Heg Gjestgiveri, lå i 200 år før det for ti års tid siden ble flyttet til Lier Bygdetun.

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

Tusen takk på tusenårsstedet

MÅNEDENS BLOMST: Da dugnadskreftene på Lier Bygdetun samlet seg til juleavslutning torsdag, vanket det mange godord til Britt Fjeld, som siden 2007 har ledet frivillighetskontoret på bygdetunet og ivaretatt en rekke administrative oppgaver.

Burde vært bøtelagt

Lierdagene: Når det er nok av ledige og lovlige plasser, er det vanskelig å unnskylde parkering som er stikk i strid med alle regler og bestemmelser.

Vi besøker Liers spisesteder: Elvecaféen

En slags kombinasjon av strikkekafé og spillelokale med felles serveringsdisk, men nokså ulikt klientell.

- De godaste hamburgarna

Kundene kom ikke marsjerende til Marché, som nå får den svenske hamburgerkjeden Max som samboer. Foto: Max. Tilbudet gjelder kjedens serveringssteder i Sverige.

Siste sjanse: 500 kroner til deg?

Si hvilket spisested i Lier som er din favoritt, men gjør det i dag! Du kan vinne 500 kroner til dekning av neste regning.

Ny gavebok om vår jubilerende naboby

Drammen, som i hele år feirer sine første 200 år, har som kjent sitt utspring i Lier. Det samme har både forfatteren av byens hittil siste jubileumsbok, Tom Helgesen, og han som bestilte boken, Drammens ordfører Tore Opdal Hansen. Bildet: Tom Schandy og Tom Helgesen fikk mange godord fra ordfører Tore Opdal Hansen, som allerede har bestilt 400 eksemplarer av den nye boken.

HLSK at the Movies

Et par hundre tilhørere stilte opp da Høvik og Lier skolekorps (HLSK) onsdag kveld holdt sin årlige showkonsert, i år med tittelen ”HLSK at the Movies”.

Berit – den utrettelige

Berit Dahl Soltvedt stiller opp når hun kan, og det er ofte. Denne helgen sitter hun i Frogner menighetshus med ny bok på bordet og ”tegneserie” på veggen.

Sjefskokken

Anne gullberg er styremedlem i klubben, men har også funnet sin plass i systemet bak gassgrillen der hun serverer pølser, hamurgere og passende drikke i rikelige mengder

Si din mening nå!

Send oss navnet på det serveringsstedet du foretrekker, og du kan få 500 kroner til dekning av neste regning.

Tredje julebrev fra Malaga

- I går hadde vi minus 22 og vannet må renne på kjøkkenet, står det i en nettopp mottatt epost fra Lier, og fortsettelsen lyder: - I dag har vannet frosset i stallen, men en varmluftspistol var redningen. Vi ønsker oss mildere vær til jul. (Bildet viser stranden i Fuengirola på lille julaften)

Arbeider'n er borte

I forrige uke forsvant et kjent landemerke i Sylling

Europark gir dårlig inntrykk

Uklar skilting og uklare bestemmelser er og blir en kilde til irritasjon og gir dessuten et dårlig inntrykk av Lierbyen.

Tilbakeblikk: Liers serveringssteder

Blant Liernetts mange populære artikler er serien om Liers spisesteder blant de mest leste.

Reisebrev fra Kong Filips by – del 2

Her i Bulgaria sliter jeg med et lite paradoks. På den ene siden får maten jeg spiser fart på magen – samtidig som det tidvis kan være vanskelig å finne et egnet avtrede.

Jan Auen brukbart fornøyd

- Hesten liker ikke at hinderne står for nær veggen, sa Liers Jan Auen Hafskjold etter 19. plass i søndagens Grand Prix innendørs

Lions Røde - fjær aksjon i Lier

I Syllling var Karl Bellen Lions mann på stedet

Hvem skal betale for kulturen?

Hvor mange millioner leieutgiftene blir for kulturen lar jeg ligge. Rådmannen har anslått at det vil bli mellom 5 og 10 millioner.

Syllingrytter ble norgesmester

Nå med flere bilder!

Toget åpnet igjen

Ordføreren viftet med grønt flagg og blåste i fløyte, og folk strømmet inn i toget, som ble åpnet som serveringssted for tredje gang i løpet av de ti årene det har stått på gamle Lier stasjon.

To kor fra Lier åpnet Soloppgangskonserten

Denne helgen holder Norges Korforbunds avdeling i Buskerud en to dagers 'korvake' for å feire sine første 20 år. Lier er godt representert.

Moro med tall, eller?

Hva kan du gjøre med 2000 000 000 000 kroner ?

Broom-broom i kulturkjerka

Søndag blir det full fart i Lierskogen kulturkirke (bildet). Da skal Jan-Erik Larsen underholde med morsomme historier, musikk og sang.

Vi vinner serien

- Det er målet vårt, sier den tidligere storspilleren Ingunn Sørum (her th sammen med en av sine trenere Lena Tyriberget)

Stedsutvikling i Lierbyen!

Tvilsomt om det planlagte kulturhuset vil gi Lierbyen en positiv stedsutvikling og at stedet dermed vil stige opp av asken som fuglen ”Fønix”.

Høstferie med innhold

Høstferien ble annerledes for mange 10. klassinger fra Tranby skole. 1. oktober reiste to busser fra skolen med 87 elever og 16 voksne. Målet for turen var Polen og Tyskland med Aktive Fredsreiser som teknisk arrangør. (Bildet er tatt ved Auschwitz II Birkenau)

Skumringstime i biblioteket

Sagamystikken kom nær da Grete Bergersen leste fra Edda i skinnet fra levende lys.

Karin Fossums beste

Det er min vurdering etter å ha brukt store deler av en sommerdag på syllingforfatterens siste bok, Den som elsker noe annet

Romjulsmusikk

Hennummusikken hadde ei gruppe i full aksjon 4. juledag

Hva gikk galt med Lierbyen?

Alle spør om hva som kan gjøres med Lierbyen. Ingen var våkne da Lierbyen fikk bli som den ble, skriver Knut A. Andersen som inviterer til diskusjon og gjerne hører synspunkter

Liers mest populære spisesteder

I en ny serie presenterer Liernett inntrykkene fra besøk på noen av bygdas overraskende mange serveringssteder.

Flere runder om nytt sykehus

Buskerud Ap klarte ikke å bestemme seg, og for Drammen er det viktigere å hjelpe et skrantende sentrum enn å hjelpe syke mennesker.

- Du vet vel hvem jeg er?

Det er ikke helt uforståelig at mye som sies og skrives kan bli misforstått. Forstått?

Gjør Europark narr av folk?

Europark ber folk lese baksiden, men det er ikke lett. Hva slags kvalitetskontroll har Europark? Burde Lier kommune, som eier plassene, reagert for lenge siden?

- Finn fem feil!

Håvard Benjamin Rype påpeker fem feil i saken om kulturhus i sitt innlegg

Lier Frp: Spør velgerne til råds

Nytt mottak på Lierskogen - på tide med en rådgivende folkeavstemming?

Rømmegrøt på Solvang

Lierbyen seniorsenter arrangerer tur til Solvang ved Garsjø tirsdag 21. august.

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

Dagbøker fra Gøteborg

dagbøker fra Gøteborg 2002

Sommer 2

To av sju

Tilbakeblikk: Sognepresten vant

Da Liernett avsluttet serien om Liers spisesteder, ba vi leserne si hvilket sted de foretrakk. Det fikk matnyttige konsekvenser for Syllings sogneprest.

- Lierskogen under utilbørlig press

Lier Frp er mektig irritert over Martin Kolbergs engasjement i forbindelse med mottaket på Lierskogen. Bildet er fra møtet tirsdag, der Kolberg orienterte den lokale velforeningen og andre interesserte.

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Dyr mat og dårlig utvalg

Avisene skriver at nordmenn burde klage litt mer. Klage eller kjenne oss litt takknemlige? Vi tjener mest og bruker minst på mat, understreker ukens petiskribent Elin Fauske.

Sommerminne del 2

Camping på 50-tallet

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

Petit

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Millionutbytte

Lier statlige ventemottak er god butikk for driftsselskapet

Morsdag i morgen

Det er tid for blomster, til den såkalte bedre halvdelen av oss, og til de beste blant dem igjen, til mødrene

Guttekonferansen- Shera?

I dag skal gutta chille’n på Sylling.

Veien mot Utopia

Mange isolert sett god beslutninger, gir ikke nødvendigvis en god helhet.

Vi er som pengesedler

- Her om dagen kom jeg i alt julestresset i skade for å krølle sammen og kaste en hundrelapp i søpla, skriver Rune T. Berg i ukens petit

I dag og i morgen: Loppemarked i Øverskogen

At Øverskogen ligger langt i nordvest og tåken ligger som grøt, legger ingen demper på interessen for helgens loppemarked. Folk strømmer til i stort antall.

Våpenamnestiet over.

Frem mot fristen første september var mange Liunger innom Lensmannskontoret for å levere inn ulovlige og uregistrerte våpen. Einar Lutnes ved Lier lensmannskontor sier de fikk inn mellom 50 og 60 våpen pluss en del ammunisjon.

Værra som en er

En sprudlende revy med nummer også av det litt pikante slaget.

Hvor stor er en smule?

Det synes å ha vært en smule uenighet om akkurat det på Liernetts sider den siste uka.

Ønskereprise i kulturkirken

Fortvil ikke hvis du gikk glipp av John W. Jacobsen og Håvard Rypes historiekveld i Lierskogen kulturkirke. Førstkommende søndag gjentar de suksessen. Men hvem er de tre på bildet?

Fortsatt mottak, men for hvem?

Flere, men mer positive asylsøkere kan være nøkkelen til fredeligere sameksistens på Lierskogen, der folk er opprørt over asylmottakets fortid og fremtid, mener Tonje Evju og Martin Kolberg.

Fine dueller på Lier stadion

Det ble nok en suksess for arrangøren av Liungen Cup der lokale lag hevdet seg meget godt.