Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4c4c2e77384fa813bbc696907c62e04e

Vi besøker Liers spisesteder: Vito’s Trattoria

Godt utvalg, interesserte medarbeidere og et akseptabelt prisnivå er noe av det som gir Lierskogens italienske spisested en sikker plass blant Liers beste spisesteder.

Det beste som kan sies om Vito's eksteriør, er at det passer på Lierskogen. Utviklingen av Liers tettsteder har som kjent ikke vært spesielt gjennomtenkt. Det meste har tydeligvis vært tillatt og er det kanskje fortsatt.

Vinterstemning på Lierskogen

Det blir dessuten minus i boka fordi skiltet med ”Åpent” står i veikanten døgnet rundt hele året enda Vito’s aldri åpner før klokken fire på ettermiddagen.

Duftende nystekt brød med parmesan er en god start

Inne i lokalet ble alt mer vennlig. Ikke bare ble vi hyggelig mottatt, men italiensk brød og parmesan ble satt på bordet mens vi ventet på forrettene.

Menyen er tospråklig og stort sett feilfri, noe man derimot vanskelig kan si om navnet på spisestedet, Vito's Trattoria, som må være sammensatt av minst tre språk.

Antipasto misto e sottaceti all’italiana (Fat med diverse italienske delikatesser) er den største og dyreste forretten

Vito’s tilbyr et godt utvalg av forretter til mellom 86 og 130 kroner. Vi gikk til topps på prislisten og prøvde Antipasto misto e sottaceti all’italiana (Fat med diverse italienske delikatesser) og oppdaget at porsjonen var så rikelig at vi kunne droppet hovedretten.

Hovedrettene kan deles i tre grupper. Det er pastaretter, pizza og kjøttretter. De åtte pastarettene koster fra 115 til 153 kroner, de fleste av dem mellom 125 og 130. En rykende varm Lasagne til 130 kroner ble servert i en slik størrelse at den hadde vært stor nok for to. Vi hørte bare godord fra våre gjester, som valgte Penne all’arrabbiata og Tagliatelle Arlecchino.

De tretten forskjellige pizzaene (fra 90 til 135 kroner) overgår også forventningene til størrelse, og de mange variantene gjør at de fleste finner noe som passer. Norske grandiosagumlere blir nok likevel noen ganger overrasket over at italienske pizzabunnene er løvtynne i forhold til norsk standard.

De tre kjøttrettene utgjøres av to varianter med 200 gram okse indrefilet, en med sopp og en med peppersaus, samt lam indrefilet. Samtlige tre serveres med grønnsaker og fløtegratinerte poteter og koster fra 245 (lam) til 265 (indrefilet). Fisk står imidlertid ikke på menyen.

Lasagne er en fyldig pastarett

Etter fyldige forretter og hovedretter vil nok de fleste tenke seg om før de velger å avslutte med en dessert, men mulighetene er der. I tillegg til Tiramisú, som er like selvfølgelig på italienske restauranter som rømmegrøt i en heilnorsk seterkafé, er det italiensk eplekake med is og to varianter av hjemmelaget italiensk is, hvorav den ene med varm og tykk sjokolade.

Maten var profesjonelt tilberedt og anrettet, og den ble brakt til bordet av kokk og servitør, som begge viste et engasjement godt utover det man er vant til fra andre steder. Selvsagt er det et og annet å sette fingeren på, som for eksempel at man mot slutten av januar får julevarianten av Aass Uten, og det selv om det er den vanlige varianten som ble bestilt.

I de senere årene har Lierskogen hatt betydelig innflytting fra nabokommunene i øst, noe som innebærer et tilsig av mennesker som stiller større krav til spisesteder enn at de har kebab og hamburgere. Vito’s later til å være et godt alternativ i nærmiljøet.

Hvis vi skulle driste oss til å utpeke Liers beste spisested, ville nok Vito’s ligge godt an. Det skyldes i så fall både stedets kvaliteter og det sørgelige faktum at nivået generelt sett ikke er spesielt høyt i bygda.

Noe å drikke til maten:
Mineralvann: kr. 34 per flaske. Hvorfor alkoholfritt øl koster fire kroner mindre, vet vi ikke.
Vito’s har et stort utvalg av vin.

Annet:
Vito’s har en ryddig nettside (http://www.vitosnorge.com/lierskogen.htm) der man også finner selskapsmenyer, catering og take-away.

Forrige artikkel:Ikke glem de småNeste artikkel:- Hesten er en stor ressurs
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode