Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 16a329f09026fb515beb7029501dda56

Våpenamnestiet over.

Frem mot fristen første september var mange Liunger innom Lensmannskontoret for å levere inn ulovlige og uregistrerte våpen. Einar Lutnes ved Lier lensmannskontor sier de fikk inn mellom 50 og 60 våpen pluss en del ammunisjon.

Det dreier seg om alt fra pistoler og revolvere til rifler. Dette blir nå sendt til destruksjon. Nå er det for sent, og sitter du fortsatt på ulovlige våpen bør du sikre dem godt. Om noen skulle dukke opp på lensmannskontoret med våpen de ønsker å bli kvitt er det for sent.

Om du har hagle fra før 1991 er det ikke registreringsplikt, men nye krav om å vise våpenkort ved kjøp av ammunisjon gjør at det nok er praktisk å registrere den uansett. Om du ikke har våpen fra før koster det 865 kroner, mens du slipper unna med 420 kroner om du tidligere har registrert våpen. For våpendeler må du ut med 210 kroner om du ønsker å registrere.

Ved arv er registrering gratis. Det medfører stort ansvar å ha våpen i hus, og vi oppfordrer alle til å være seg sitt ansvar bevisst. Hva om ditt våpen blir stjålet og senere brukt av kriminelle? Hva om barn får tak i våpen? Våpen bør oppbevares innelåst, det samme gjelder ammunisjon.

Forrige artikkel:Lidl – like ille som sitt rykte?Neste artikkel:Forleng sommeren
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode