Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 367506c8d1076626b66ff3ddc953b7e8

Lier Unge Høyre vil se på muligheten for taser til politiet

Spesielt med underbemanningen i politiet for tiden kan dette være et viktig hjelpemiddel i politiets arbeid.

Politiet er til daglig ofte væpnet med pepperspray. Neste nivå innen politiets maktmidler er skytevåpen som enten er lagret sentralt eller med såkalt fremskutt lagring i bilene der politimesteren må godkjenne at de tas frem. De aller fleste politikere og politifolk er enige om at ordningen for skytevåpen, fungerer greit i dag. Det er sjelden situasjoner som krever tung bevæpning skjer andre steder enn Oslo.. I Norge mangler vi et alternativ til pepperspray eller skytevåpen som P30 eller MP5. Dette har blant annet politiets fellesforbund sagt seg enig i. 
Tungt væpnet politi tar situasjonen til et helt nytt nivå som man aldri ønsker å gå til. Ved situasjoner der det er påkrevd vil selvfølgelig politiet være væpnet med det maktmiddelet som situasjonen krever. 
Og man ønsker derfor ikke at politiet til daglig skal være væpnet med skytevåpen. Med Taser-elpistol vil mange situasjoner bli sikrere for både politi, publikum og gjerningsmann. En Taser-elpistol av typen som er vanlig for politi i mange andre vestlige land fungerer slik: den skyter ut to piler med tråder som lammer personen med 50.000 volt. Dette setter personen ut av spill i flere sekunder. Dette er en type våpen som kan hjelpe politiet i mange tilfeller og det har skjedd utrolig få dødsfall etter bruk av denne typen våpen. Politiet i USA, Canada og store deler av det britiske politiet har tilgang på slike våpen til daglig og er meget fornøyde med disse. I noen politidistrikter i USA er antallet drepte av politiet gått ned til null etter innføringen av taser. Taser gjør at man i stor grad kan unngå å bruke det farligste maktmiddelet til politiet i dag, som er skytevåpen. 
Spesielt med underbemanningen i politiet for tiden kan dette være et viktig hjelpemiddel i politiets arbeid. Et eksempel på dette er da to politibetjenter i Drammen måtte ha hjelp av dørvakter, fordi de ble truet av en utenlandsk gjeng som var bevæpnet med kniv. Her kunne politiet klart seg i større grad uten hjelp fra de sivile, hvis de hadde vært bevæpnet med tasere. Det er stor sjanse for at denne situasjonen kunne blitt meget ugrei med skytevåpen innblandet. Politiet kunne i denne situasjonen da uskadeliggjort en av de kriminelle med taser, og da hatt kontroll over situasjonen. Derfor kan taser være løsningen i situasjoner og hendelser som dette. Lier Unge Høyre mener derfor at det må utredes om dette er et nødvendig og mulig maktmiddel for norsk politi. 

Lier Unge Høyre ønsker å: 
Se på muligheten for å innføre Taser-elpistol i politiet. 
Se på muligheten for at politiet blir utstyrt med dette som standard ustyr.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode