Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 57150c8f4708187e7d00f0e1a7d080f0

Høysesong for omreisende kriminelle

Politiet i Søndre Buskerud registrerer at både privatpersoner, firmaer og offentlige virksomheter får økende pågang av utenlandske tilbydere av varer og tjenester, og mange av disse kan knyttes til ulike former for kriminalitet, og kan være direkte ubehagelige å ha med å gjøre.

- Tilbydere av tjenester som sliping av verktøy, asfaltlegging, salg av gull, kniver, aggregater og tepper er gjengangere. Blikkenslagere og taktekkere har også høysesong nå utover våren. - Vi advarer folk mot å involvere seg med disse uten å ha sjekket grundig. De har ofte talegaver som er egnet til å lure folk trill rundt. Politiet opplever ofte at folk er så flaue over å ha blitt lurt i ettertid, at de vegrer seg for å ta kontakt med politiet, sier lensmann i Øvre Eiker, Glenn Rhodén.

I en offentlig virksomhet i vårt politidistrikt dukket det denne uken opp en tilbyder av slipetjenester. Vedkommende kom tilbake med nyslipt redskap og to fakturaer på til sammen ca. kr. 100.000,- Politiet fikk kunnskap om forholdet ved en ren tilfeldighet. Ved kontroll viser det seg at tjenesten er betydelig overpriset og at virksomheten heller ikke registrert i mva-registeret. Familienavn og firmanavn er heller ikke ukjent verken for politiet eller skattemyndighetene.

Hos en dame i et annet politidistrikt dukket det opp en som påsto at han var rørlegger og at det skulle være en vannlekkasje hos henne. Hun kjente ikke til noe slikt, men slapp mannen inn. Han åpnet benkeskapet på kjøkkenet, skrudde på noen rørdeler og ba damen holde en bøtte under rørene mens han sjekket videre. Mens damen sto med hodet inne i skapet rundstjal mannen huset og var borte før damen forsto noe som helst.

Hva kan du gjøre?
Både politiet og skattemyndighetene oppfordrer folk til å være skeptiske til pågående tilbydere av varer og tjenester. Noen av dem er gjerne kledd i dress, dukker opp i flotte utenlandsregistrerte biler og snakker gebrokkent norsk.

Operér aldri med kontantbetaling, og vær skeptisk til noe som virker påfallende billig. Be gjerne om firmaets organisasjonsnummer og kontonummer og si at du ønsker å sjekke dette nærmere. Da har de en tendens til å forsvinne.

Dersom noen skulle leve i den tro at svart og kontant betaling er greit, må de tro om igjen. Underdirektør Roar Hansen i Skatt Sør opplyser at privatpersoner etter endringer i skattebetalingsloven fra 2011 kan få solidaransvar for manglende innbetaling av skatt og merverdiavgift hvis de betaler kontant for tjenester over kr 10 000. For næringsdrivende vil det ikke være fradrag for kostnader eller inngående avgift hvis en kostnad på over 10 000 blir betalt kontant.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode