Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5f649ef13bd2f533b7396e3b7314f4c5

Kalenderforvirringen oppklart

Leseren som påpekte at Lier kommune henviste til en utdatert kulturkalender, viste seg å ha rett

Etter en debatt om kulturkalendere på Liernett de siste ukene, hvor Liernett blant annet fortalte at de ikke fikk benytte innhold fra Kulturnett.no, som var Lier kommunes tidligere "kalenderleverandør", kunne kultursjef Ingeborg Rivelsrud opplyse om at kommunen ikke lenger benyttet Kulturnett.no, og heller satset på en ny løsning.
- Vi valgte denne løsningen nettopp fordi den skulle være enklere å bruke enn kulturnett.no sin kalender som også vi fant tungvint, og som vi derfor ikke lenger verken bruker eller markedsfører fra kommunens side, skrev Rivelsrud i en kommentar til Liernett.

En drøy uke senere påpekte en anonym leser at det fortsatt ble referert til den utdaterte kalenderen fra undersiden "Hva skjer i Lier?", under tittelen "Kulturkalenderen" i menyen.
- Er det rart folk blir forvirret av å besøke kommunens nettsider? spurte leseren. - Og dette er bare ett enkelt eksempel på kaoset som råder på de kommunale nettsidene.

- Fra "Hva skjer i Lier" kommer du IKKE til kulturkalender.no! var svaret fra Rivelsrud dagen etter. - Jeg avslutter herved min deltakelse på bloggen, men oppfordrer til å sjekke før påstander sendes ut!

Liernett sjekket ut påstandene, og det var faktisk leseren som hadde rett. Det ble fortsatt henvist til Kulturnett.no fra Lier kommune, til tross for bekreftelser på at denne ikke var lenger i bruk eller ble markedsført på noen måte. Da leseren senere utdypet hvor forvirringen oppstod, gikk det bare noen timer før en ansatt i Lier kommune var inne og rettet opp dette i det stille fredag kveld.

Kultursjef Ingeborg Rivelsrud forteller i ettertid at hun ikke kunne finne noen slik henvisning på Lier kommune sine sider, men hvis det skulle stemme, setter hun pris på at det nå har blitt ryddet opp i.
- Jeg har overhode ingen kjennskap til endringer eller rettelser på kommunens side fredag kveld, men det er heller ikke meg som primært jobber med denne siden. Er det gjort et slikt arbeid slik at forvirrende linker ikke lenger er mulig å finne, så er det jo bare fint. Vi takker gjerne dem som tipser oss om feil eller forbedringsmuligheter vi bør gjøre på sidene våre!


Lier kommunes nettsider fredag ettermiddag til venstre.
De samme nettsidene fredag kveld til høyre.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 6. oktober 2009 22:25: Jørnis
De henviser til Liernett også. Nok en stor ikkesak fra dere i Liernett. Hvis man gikk inn på den linken så kom man bare til en side som ikke eksisterte. Det er fint at de rydder opp i egne rekker, men ser på det som en bagatell. De markedsførte ikke kulturnett.no noe mer enn de markedsfører dere i Liernett. Merkelig oppførsel fra dere i Liernett hvis dere ønsker at kommunen skal ta dere på alvor, og bruke dere i markedsføring av den flotte kommunen vi bor i.
Onsdag 7. oktober 2009 03:02: R. Rasmussen
Uenig med Jørnis, mener dette er en viktig sak. Ikke det som ordrett står i saken som gjør den viktig, men alt som står mellom linjene:
1. Lier kommune henviser til en kalender de sier de ikke bruker eller markedsfører (jeg er enig i at det i seg selv ikke er en stor sak).
2. Kultursjefen benekter at det leseren skriver stemmer, som enten betyr at hun vil dekke over noe (som er lite sannsynlig) eller at hun ikke kjenner godt nok til egne hjemmesider (mer sannsynlig).
3. Hun svarer leseren på en veldig nedlatende måte, med bruk av både store bokstaver og utropstegn. Noe jeg personlig HATER!!
4. Hun ber folk om å sjekke sine påstander på forhånd, noe denne oppklaringen viser hun burde gjort selv, og ikke leseren eller Liernett slik hun antyder.
5. Hun skriver at hun "herved avslutter sin deltakelse på bloggen" som etter min mening også er i en noe nedlatende tone, denne gang til Liernett.
6. Når kultursjefen i ettertid skriver "jeg har overhode ingen kjennskap til endringer eller rettelser på kommunens side fredag kveld" vitner dette om lite kontroll på en kulturkalender hun selv har ansvaret for.

Selv om denne saken i seg selv kan ses på som en ikke-sak, synes jeg det er viktig at Liernett påpekte fakta, som en ren oppsummering. Hadde ikke Liernett gjort dette, ville den forrige "debatten" i ettertid fremstått som om den anonyme leseren (og til dels Liernett) tok feil og kultursjefen hadde rett. Av den enkle grunn at Lier kommune "slettet alle spor" uten å bemerke dette noe sted, og sikkert regnet med at deres egne småfeil ville gå i glemmeboken.

PS: Hadde Lier kommune vært litt fornuftige, kunne de i samme slengen linket direkte til Liernetts kalender, i stedet for til forsiden.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode